Artikel top billede

(Foto: Soren Brissing/PR)

Tavshed om mystisk sammenfald med forbindelse til Atea-sagen: Ib Kunøe vil intet sige

Der er total tavshed fra Ib Kunøe og de virksomheder, der er involveret i ejendommeligt sammenfald med forbindelse til Atea-bestikkelsessagen. Ingen vil svare på Computerworlds spørgsmål.

To ud af de tre klager over udbuddet i Region Sjælland i 2015, der indløb var tæt på identiske. Torsdag kunne forsvarsadvokat i Ateasagen, Naja Wærness Larsen, så dokumentere sammenhængene mellem de tre virksomheder.

Det kan du læse mere om her: Virksomheder hjalp Atea med at klage over omstridt udbud i Region Sjælland: Forsvarer udpeger Ib Kunøe som fællesnævner

Men hvorfor de to klager udover Ateas er så godt som identiske, er svært at få en forklaring på. 

Hos Columbus A/S, der var den ene klager, henviser man til, at direktør Thomas Honoré i 2015 kommenterede på sagen, og virksomheden ønsker ikke at komme med yderligere kommentarer. 

Columbus A/S ønsker heller ikke at stille Computerworld videre til bestyrelsesformand Ib Kunøe, men understreger, at man har talt med Ib Kunøe, der ikke har nogle kommentarer til sagen. 

Heller ikke Jesper Fineman, der er direktør hos Fineman, ønsker at hjælpe med at opklare, hvorfor virksomhedens klage nærmest på kommaet er identisk med den fra Columbus A/S. 

"Jeg formoder, at din henvendelse drejer sig om den igangværende sag med folkene hos Region Sjælland og daværende 3A-it/Informationsteknik. Jeg har desværre ikke noget af interesse som kan bidrage yderligere til sagen. Det virker som de væsentlige detaljer allerede er kommet frem. Jeg har ikke yderligere kommentarer," skriver Jesper Fineman i to e-mails til Computerworld. 

Hos Atea ønsker man heller at ikke stille videre til Ib Kunøe. Her henviser man til selskabet, Consolidated Holding, der har adresse i Vedbæk. 

Computerworld har forsøg at kontakte Consolidated Holding og har lagt besked, men de er ikke vendt tilbage på henvendelsen.

Læs mere her: Har du spist middag betalt af Atea? Udfaldet af Atea-bestikkelsessagen kan få stor betydning for rigtigt mange it-folk

Du kan som altid følge sagen her på Computerworld.dk, hvor vi er med til alle retsmøder og jævnligt skriver om sagen. 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere