Artikel top billede

Tavshed om mystisk sammenfald med forbindelse til Atea-sagen: Ib Kunøe vil intet sige

Der er total tavshed fra Ib Kunøe og de virksomheder, der er involveret i ejendommeligt sammenfald med forbindelse til Atea-bestikkelsessagen. Ingen vil svare på Computerworlds spørgsmål.

To ud af de tre klager over udbuddet i Region Sjælland i 2015, der indløb var tæt på identiske. Torsdag kunne forsvarsadvokat i Ateasagen, Naja Wærness Larsen, så dokumentere sammenhængene mellem de tre virksomheder.

Det kan du læse mere om her: Virksomheder hjalp Atea med at klage over omstridt udbud i Region Sjælland: Forsvarer udpeger Ib Kunøe som fællesnævner

Men hvorfor de to klager udover Ateas er så godt som identiske, er svært at få en forklaring på. 

Hos Columbus A/S, der var den ene klager, henviser man til, at direktør Thomas Honoré i 2015 kommenterede på sagen, og virksomheden ønsker ikke at komme med yderligere kommentarer. 

Columbus A/S ønsker heller ikke at stille Computerworld videre til bestyrelsesformand Ib Kunøe, men understreger, at man har talt med Ib Kunøe, der ikke har nogle kommentarer til sagen. 

Heller ikke Jesper Fineman, der er direktør hos Fineman, ønsker at hjælpe med at opklare, hvorfor virksomhedens klage nærmest på kommaet er identisk med den fra Columbus A/S. 

"Jeg formoder, at din henvendelse drejer sig om den igangværende sag med folkene hos Region Sjælland og daværende 3A-it/Informationsteknik. Jeg har desværre ikke noget af interesse som kan bidrage yderligere til sagen. Det virker som de væsentlige detaljer allerede er kommet frem. Jeg har ikke yderligere kommentarer," skriver Jesper Fineman i to e-mails til Computerworld. 

Hos Atea ønsker man heller at ikke stille videre til Ib Kunøe. Her henviser man til selskabet, Consolidated Holding, der har adresse i Vedbæk. 

Computerworld har forsøg at kontakte Consolidated Holding og har lagt besked, men de er ikke vendt tilbage på henvendelsen.

Læs mere her: Har du spist middag betalt af Atea? Udfaldet af Atea-bestikkelsessagen kan få stor betydning for rigtigt mange it-folk

Du kan som altid følge sagen her på Computerworld.dk, hvor vi er med til alle retsmøder og jævnligt skriver om sagen. 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere