Artikel top billede

Morgen-briefing: TDC-købere kan få udfordringer med fibernet-aftaler / Regeringen fordeler penge til ‘digitale vækstinitiativer’ / Apple-aktien stiger efter ros fra super-investor

TDC-købere kan få udfordringer med fibernet-aftaler. Regeringen fordeler penge til ‘digitale vækstinitiativer’. Apple-aktien stiger efter ros fra super-investor. EU arbejder på at sikre europæernes data. Microsoft skal i amerikansk højesteret. EU klar til at regulere kryptovaluta, hvis markedet ikke selv kan finde ud af det.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

TDC-købere kan få udfordringer med fibernet-aftaler

Pensionskasse-konsortiet, der er ved at forsøge at købe TDC, står overfor en ‘voldsom udfordring’ i at få alle elselskabernes 14 fibernet og it-systemer til at spille ordentligt sammen, skriver Børsen.

Det skyldes, at de forskellige systemer er skruet vidt forskelligt sammen, ligesom der kan være stor forskel på de aftaler, som det enkelte fiberselskab vil indgå med TDC.

Henrik Møller Nielsen fra Eniig siger, at der kan være behov for 15-20 aftaler.

“Den grænseflade, man skal møde de produkter med hos fiberselskaberne – det er på 15 eller 20 forskellige måder. Men det er så der, vi kommer i spil,” siger han til avisen.

Regeringen fordeler penge til ‘digitale vækstinitiativer’

Regeringen har fordelt den milliard kroner, som i november blev afsat de såkaldte digitale vækstinitiativer frem mod 2025.

Du kan læse mere om selve aftalen her: Regeringen giver en milliard kroner til it - men er det nok?

Pengene er nu blevet fordelt til 14 områder frem til 2021 inden for seks hovedområder, nemlig digital hub for et styrket vækstmiljø, digitalt løft af små og mellemstore virksomheder, digitale kompetencer til alle, data som vækstdriver i erhvervslivet, agil erhvervsrettet regulering og styrket it-sikkerhed i virksomhederne.

Du kan læse mere hos Erhvervsministeriet her.

Apple-aktien stiger efter ros fra super-investor

Apples aktiekurs steg mandag med to procent. Årsag: Den berømte investor og en af verdens rigeste mennesker, Warren Buffet, roste aktien og selskabet.

Stigningen kom nemlig efter, at Warren Buffet i et interview med amerikanske CNBC sagde, at Apple-aktien var den aktie, som han har købt mest op af i det seneste år, ligesom han roste Apples evne til at fastholde brugerne i selskabets økosystem.

Warren Buffets berømte investeringsselskab, Berkshire Hathaway, har forøget sin mængde af Apple-aktier med 23 procent i det seneste år, og Apple er nu blandt Buffets største investeringer.

Apple er verdens mest værdifulde selskab, pengene vælter ind, og det har de gjort meget længe.

EU arbejder på at sikre europæernes data

EU arbejder ifølge Reuters på en lov, der skal tvinge selskaber til at udlevere data om europæere - også selv om de pågældende data er lagret i lande uden for EU.

Loven skal angiveligt gælde alle virksomheder, der ønsker at operere inden for EU’s grænser.

EU har for tiden for alvor fokus på ikke mindst de store amerikanske tech-firmaer, der har meget omfattende forretninger i Europa - især Microsoft, Apple, Facebook, Amazon og Google.

Kritikere mener, at det vil underminere privacy-rettighederne, hvis myndigheder får lov til at række ud over grænserne til andre områder af verden.

Microsoft skal i amerikansk højesteret

I samme boldgade: Microsoft skal en tur i den amerikanske Højesteret, som skal afgøre, om Microsoft er i sin gode ret til at sige nej til at udlevere mails, som opbevares i selskabets datacenter i Irland.

Det har det amerikanske justitsministerium nemlig krævet, men Microsoft har sagt nej. Microsoft opbevarer og håndterer meget store mængder data for ikke mindst europæiske brugere af selskabets mail- og cloudløsninger i datacenteret i Dublin.

Sagen har kørt i årevis, og du kan læse mere om den her: Microsoft vinder marathon-sag over FBI: Må ikke snage i din webmail.

EU klar til at regulere kryptovaluta, hvis markedet ikke selv kan finde ud af det

EU er klar til at skride ind og regulere kryptovaluta-markedet med love og regler, hvis ikke det globale marked selv kan finde ud af det.

Sådan lyder det fra EU’s direktør for euro og social dialog, letten Valdis Dombrovskis, skriver Reuters.

“Det er et globalt fænomen, og det er vigtigt, at der er international opfølning på globalt plan,” siger han.

“Vi udelukker ikke muligheden for at skride ind på EU-niveau, hvis vi for eksempel ser nye risisci dukke op uden en klar, international reaktion,” siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere