Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: TDC-købere kan få udfordringer med fibernet-aftaler / Regeringen fordeler penge til ‘digitale vækstinitiativer’ / Apple-aktien stiger efter ros fra super-investor

TDC-købere kan få udfordringer med fibernet-aftaler. Regeringen fordeler penge til ‘digitale vækstinitiativer’. Apple-aktien stiger efter ros fra super-investor. EU arbejder på at sikre europæernes data. Microsoft skal i amerikansk højesteret. EU klar til at regulere kryptovaluta, hvis markedet ikke selv kan finde ud af det.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

TDC-købere kan få udfordringer med fibernet-aftaler

Pensionskasse-konsortiet, der er ved at forsøge at købe TDC, står overfor en ‘voldsom udfordring’ i at få alle elselskabernes 14 fibernet og it-systemer til at spille ordentligt sammen, skriver Børsen.

Det skyldes, at de forskellige systemer er skruet vidt forskelligt sammen, ligesom der kan være stor forskel på de aftaler, som det enkelte fiberselskab vil indgå med TDC.

Henrik Møller Nielsen fra Eniig siger, at der kan være behov for 15-20 aftaler.

“Den grænseflade, man skal møde de produkter med hos fiberselskaberne – det er på 15 eller 20 forskellige måder. Men det er så der, vi kommer i spil,” siger han til avisen.

Regeringen fordeler penge til ‘digitale vækstinitiativer’

Regeringen har fordelt den milliard kroner, som i november blev afsat de såkaldte digitale vækstinitiativer frem mod 2025.

Du kan læse mere om selve aftalen her: Regeringen giver en milliard kroner til it - men er det nok?

Pengene er nu blevet fordelt til 14 områder frem til 2021 inden for seks hovedområder, nemlig digital hub for et styrket vækstmiljø, digitalt løft af små og mellemstore virksomheder, digitale kompetencer til alle, data som vækstdriver i erhvervslivet, agil erhvervsrettet regulering og styrket it-sikkerhed i virksomhederne.

Du kan læse mere hos Erhvervsministeriet her.

Apple-aktien stiger efter ros fra super-investor

Apples aktiekurs steg mandag med to procent. Årsag: Den berømte investor og en af verdens rigeste mennesker, Warren Buffet, roste aktien og selskabet.

Stigningen kom nemlig efter, at Warren Buffet i et interview med amerikanske CNBC sagde, at Apple-aktien var den aktie, som han har købt mest op af i det seneste år, ligesom han roste Apples evne til at fastholde brugerne i selskabets økosystem.

Warren Buffets berømte investeringsselskab, Berkshire Hathaway, har forøget sin mængde af Apple-aktier med 23 procent i det seneste år, og Apple er nu blandt Buffets største investeringer.

Apple er verdens mest værdifulde selskab, pengene vælter ind, og det har de gjort meget længe.

EU arbejder på at sikre europæernes data

EU arbejder ifølge Reuters på en lov, der skal tvinge selskaber til at udlevere data om europæere - også selv om de pågældende data er lagret i lande uden for EU.

Loven skal angiveligt gælde alle virksomheder, der ønsker at operere inden for EU’s grænser.

EU har for tiden for alvor fokus på ikke mindst de store amerikanske tech-firmaer, der har meget omfattende forretninger i Europa - især Microsoft, Apple, Facebook, Amazon og Google.

Kritikere mener, at det vil underminere privacy-rettighederne, hvis myndigheder får lov til at række ud over grænserne til andre områder af verden.

Microsoft skal i amerikansk højesteret

I samme boldgade: Microsoft skal en tur i den amerikanske Højesteret, som skal afgøre, om Microsoft er i sin gode ret til at sige nej til at udlevere mails, som opbevares i selskabets datacenter i Irland.

Det har det amerikanske justitsministerium nemlig krævet, men Microsoft har sagt nej. Microsoft opbevarer og håndterer meget store mængder data for ikke mindst europæiske brugere af selskabets mail- og cloudløsninger i datacenteret i Dublin.

Sagen har kørt i årevis, og du kan læse mere om den her: Microsoft vinder marathon-sag over FBI: Må ikke snage i din webmail.

EU klar til at regulere kryptovaluta, hvis markedet ikke selv kan finde ud af det

EU er klar til at skride ind og regulere kryptovaluta-markedet med love og regler, hvis ikke det globale marked selv kan finde ud af det.

Sådan lyder det fra EU’s direktør for euro og social dialog, letten Valdis Dombrovskis, skriver Reuters.

“Det er et globalt fænomen, og det er vigtigt, at der er international opfølning på globalt plan,” siger han.

“Vi udelukker ikke muligheden for at skride ind på EU-niveau, hvis vi for eksempel ser nye risisci dukke op uden en klar, international reaktion,” siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere