Artikel top billede

Dansk it-selskab får kapitalindsprøjtning på 130 millioner kroner: Sigter efter at runde en milliard kroner i omsætning

For tredje gang på blot to år pumper investorer et stort millionbeløb ind i danske Peakon, der blev stiftet af en række tidligere Podio-folk for et par år siden.

Venturefonden Balderton Capital pumper 130 millioner kroner ind i det danske it-selskab Peakon, der står bag en måde at måle medarbejdertilfredshed på i real-tid, skriver Finans.

Det fremgår samtidig af CVR-registeret, at Balderton Capital med hovedkvarter i Luxembourg per 2. februar sidder på en ejerandel på mellem 15 procent og 19,99 procent af selskabet og dermed bliver største aktionær.

Det er tredje gang på blot to år, at Peakon får tilført et større millionbeløb.

I dag sidder både Idinvest, Sunstone og EQT i ejerkredsen efter milliontilførsler i henholdsvis 2016 og 2017.

I en udsendt pressemeddelelse til flere aviser meddeler Peakon, at det vigtigste ikke er pengene, men ‘derimod de muligheder, det giver os for at udvikle Peakon yderligere til en global virksomhed.’

Direktør Kasper Hulthin siger til Børsen, at pengene skal bruges på at gå ind på det amerikanske marked.

“Vores mål er at bygge en meget stor virksomhed. Hvis vi vi være en global vinder, så er vi nødt til at få på USA,” siger han til avisen.

Peakon havde i fjor en vækst på mere end 600 procent. Kasper Hulthin forventer, at omsætningen til blive tredoblet i 2018. Målet er en omsætning på mere end en milliard kroner seneste i 2023.

Peakon er stiftet af de tidligere Podio-folk Phillip Chambers, Kasper Hulthin og Christian Holm samt Dan Rogers fra Songkick.

Du kan læse mere i denne artikel fra etableringen i 2015 her: Podio-folk stifter ny startup og får millioninvestering.

Bestyrelsesformand for Peakon er Tommy Ahlers, der i sin tid var direktør for Podio.

Podio blev solgt til Citrix i 2012 for omkring 260 millioner kroner. Citrix stoppede i 2015 med udviklingen af Podio som selvstændigt produkt.

Det kan du læse mere om her: Citrix under kæmpe forvandling - to ud af tre ansatte fyret i Danmark

Læs også: 

Podio: Derfor sagde vi ja til Citrix
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere