Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Dansk it-selskab får kapitalindsprøjtning på 130 millioner kroner: Sigter efter at runde en milliard kroner i omsætning

For tredje gang på blot to år pumper investorer et stort millionbeløb ind i danske Peakon, der blev stiftet af en række tidligere Podio-folk for et par år siden.

Venturefonden Balderton Capital pumper 130 millioner kroner ind i det danske it-selskab Peakon, der står bag en måde at måle medarbejdertilfredshed på i real-tid, skriver Finans.

Det fremgår samtidig af CVR-registeret, at Balderton Capital med hovedkvarter i Luxembourg per 2. februar sidder på en ejerandel på mellem 15 procent og 19,99 procent af selskabet og dermed bliver største aktionær.

Det er tredje gang på blot to år, at Peakon får tilført et større millionbeløb.

I dag sidder både Idinvest, Sunstone og EQT i ejerkredsen efter milliontilførsler i henholdsvis 2016 og 2017.

I en udsendt pressemeddelelse til flere aviser meddeler Peakon, at det vigtigste ikke er pengene, men ‘derimod de muligheder, det giver os for at udvikle Peakon yderligere til en global virksomhed.’

Direktør Kasper Hulthin siger til Børsen, at pengene skal bruges på at gå ind på det amerikanske marked.

“Vores mål er at bygge en meget stor virksomhed. Hvis vi vi være en global vinder, så er vi nødt til at få på USA,” siger han til avisen.

Peakon havde i fjor en vækst på mere end 600 procent. Kasper Hulthin forventer, at omsætningen til blive tredoblet i 2018. Målet er en omsætning på mere end en milliard kroner seneste i 2023.

Peakon er stiftet af de tidligere Podio-folk Phillip Chambers, Kasper Hulthin og Christian Holm samt Dan Rogers fra Songkick.

Du kan læse mere i denne artikel fra etableringen i 2015 her: Podio-folk stifter ny startup og får millioninvestering.

Bestyrelsesformand for Peakon er Tommy Ahlers, der i sin tid var direktør for Podio.

Podio blev solgt til Citrix i 2012 for omkring 260 millioner kroner. Citrix stoppede i 2015 med udviklingen af Podio som selvstændigt produkt.

Det kan du læse mere om her: Citrix under kæmpe forvandling - to ud af tre ansatte fyret i Danmark

Læs også: 

Podio: Derfor sagde vi ja til Citrix
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere