Artikel top billede

Nye smartphones fra Sony: Er nyt udseende og mere skærm nok til at redde Sonys mobil-forretning?

De nyeste telefoner fra Sony bør få dig til at glemme de nye Samsung-telefoner for bare et kort øjeblik

Sony og Nokia er to af de mindre producenter af smartphones og begge forsøger ihærdigt at fange lidt scenelys fra giganten Samsung.

Samsung har ved dette års Mobile World Congress lanceret sin seneste Galaxy S9-smartphone, der ser ud til at være en optimeret version af sidste års S8’er.

Læs mere her: Her er Samsungs nye S9 og S9+ topmodeller: Dyrere, hurtigere - og ligner sig selv

Du kan læse mere om Nokias nye telefoner her, imens vi herunder kigger på Sonys to nye telefoner, hvor særligt en af dem kunne være interessant for rigtig mange.

Sony Xperia XZ2 og XZ2 Compact

Sony er ofte blevet rost for at lancere generelt gode og stabile smartphones, men i et design, der ikke har ændret sig det store i tre-fire år.

Nu er Sony tilbage med XZ2 og XZ2 Compact. To nye telefoner i nyt design.

Den største forskel er på fronten, hvor skærmene nu fylder mere. På den store XZ2-model finder du en 5,7 tommer skærm i 2:1-format (det meget moderne format for tiden), og på den mindre Compact-model finder du en 5 tommer skærm.

Ligeledes er batteriet på begge modeller blevet større, så de burde holde på strømmen i længere tid.

Telefonerne har også droppet noget af det meget kantede udseende og erstattet det med en mere blød udstråling. Bagsiden buer, så telefonen ligger godt i hånden, og fingerskanneren er kastet om på bagsiden.

I den store model finder du en bagside af glas og trådløs opladning, hvilket du ikke finder i den mindre Compact-model, hvis bagside også er af plast.

Ud over batteriets og skærmens størrelse samt trådløs opladning er de to telefoner ellers udstyret med den samme hardware.

Det gør særligt XZ2 Compact til en interessant telefon til de, der ikke ønsker en stor smartphone i lommen, men som heller ikke ønsker en smartphone, hvor der er sparet på specifikationerne.

Begge telefoner har også fokus på lydkvalitet med en række forskellige tiltag, heriblandt LDAC og atpX HD Audio, men der er ingen Minijack-port. Der medfølger dog adapter.

Læs også: Test af Sony Xperia XZ Premium: Giver 4K-skærm i en smartphone mening?

Kameraet har den samme 19 megapixel-sensor i begge telefoner, og det burde betyde gode fotos. Sådan plejer det at være med Sonys smartphones.

Prisen er flot, taget indmaden i betragtning. XZ2 koster 5.999 kroner - det samme som Nokias 8 “Sirocco” med en ældre processor - og XZ2 Compact vil koste 4.499 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere