Artikel top billede

Danske Spils store it-transformation rammer størrelsen på tilbagebetalingerne: It-investeringer koster

Danske Spil såkaldte samfunds-økonomiske bidrag falder trods vækst i forretningen på grund af store investeringer i it-løsninger.

Danske Spils såkaldte samfundsøkonomiske bidrag falder på grund af store it-investeringer.

Det fremgår af organisationens nye årsrapport for 2017, som netop er blevet udgivet.

Danske Spil er sat i verden for at tjene penge, som skal gives tilbage til forskellige former for samfundsnyttige initiativer.

I 2016 landede dette bidrag på 2,762 milliarder kroner, hvilket er det højeste niveau nogensinde. I 2017 landede bidraget på 2,674 milliarder kroner. Det svarer til et fald på 3,2 procent.

Alligevel er resultatet bedre end forventet, lyder det fra Danske Spil, der havde kalkuleret med et endnu lavere bidrag på grund af store investeringer i ikke mindst it-løsninger.

“Vi har gennemført og gennemfører en række investeringer i it- og kunderettede tiltag, som ruster os til fremtiden. En del af de investeringer, vi har gennemført i løbet af året, har allerede givet afkast, og vi er på flere brands lykkedes med at tage markedsandele på det liberaliserede marked,” lyder det fra direktør Susanne Mørch Koch.

Danske Spil satte for et par år siden for alvor gang i udviklingsmotoren under en stor it-transformation - blandt andet med vægt på kunstig intelligens, der i dag holder øje med, om der bliver snydt i spillene.

Ligeledes udvikles der på augmented reality og virtual reality.

Det kan du læse mere om her: It-oprustning i Danske Spil: Ansætter nye it-folk og sætter fuld fart på udviklings-motoren

Investeringerne tæller blandt andet en ny Lotto-app og sammenkædning af den klassiske Lotto-kupon med en digital løsning.

En ny digital Oddset-løsning er således blevet rullet ud til 1.000 forhandlere, ligesom Danske Spil arbejder på en løsning, hvor vindere kan få udbetalt gevinster direkte til deres konto.

“I det forgangne år er der generelt lagt mange kræfter i at udvikle de digitale platforme og nye innovative løsninger til forhandlerne og hele retail-markedet,” lyder det fra Danske Spil.

“I maj blev softwaren udskiftet på 3.300 terminaler hos vores forhandlere, ligesom danskespil.dk fik et nyt look på Lotto, Vikinglotto og Eurojackpot-siderne. Vi lancerede desuden en ny Lotto-app, så du i dag kan spille og scanne dine kuponer fra mobilen,” lyder det fra Danske Spil i årsrapporten.

Læs også:

Kunstig intelligens og augmented reality: Danske Spil i gang med afgørende it-transformation
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere