Artikel top billede

Danske Spils store it-transformation rammer størrelsen på tilbagebetalingerne: It-investeringer koster

Danske Spil såkaldte samfunds-økonomiske bidrag falder trods vækst i forretningen på grund af store investeringer i it-løsninger.

Danske Spils såkaldte samfundsøkonomiske bidrag falder på grund af store it-investeringer.

Det fremgår af organisationens nye årsrapport for 2017, som netop er blevet udgivet.

Danske Spil er sat i verden for at tjene penge, som skal gives tilbage til forskellige former for samfundsnyttige initiativer.

I 2016 landede dette bidrag på 2,762 milliarder kroner, hvilket er det højeste niveau nogensinde. I 2017 landede bidraget på 2,674 milliarder kroner. Det svarer til et fald på 3,2 procent.

Alligevel er resultatet bedre end forventet, lyder det fra Danske Spil, der havde kalkuleret med et endnu lavere bidrag på grund af store investeringer i ikke mindst it-løsninger.

“Vi har gennemført og gennemfører en række investeringer i it- og kunderettede tiltag, som ruster os til fremtiden. En del af de investeringer, vi har gennemført i løbet af året, har allerede givet afkast, og vi er på flere brands lykkedes med at tage markedsandele på det liberaliserede marked,” lyder det fra direktør Susanne Mørch Koch.

Danske Spil satte for et par år siden for alvor gang i udviklingsmotoren under en stor it-transformation - blandt andet med vægt på kunstig intelligens, der i dag holder øje med, om der bliver snydt i spillene.

Ligeledes udvikles der på augmented reality og virtual reality.

Det kan du læse mere om her: It-oprustning i Danske Spil: Ansætter nye it-folk og sætter fuld fart på udviklings-motoren

Investeringerne tæller blandt andet en ny Lotto-app og sammenkædning af den klassiske Lotto-kupon med en digital løsning.

En ny digital Oddset-løsning er således blevet rullet ud til 1.000 forhandlere, ligesom Danske Spil arbejder på en løsning, hvor vindere kan få udbetalt gevinster direkte til deres konto.

“I det forgangne år er der generelt lagt mange kræfter i at udvikle de digitale platforme og nye innovative løsninger til forhandlerne og hele retail-markedet,” lyder det fra Danske Spil.

“I maj blev softwaren udskiftet på 3.300 terminaler hos vores forhandlere, ligesom danskespil.dk fik et nyt look på Lotto, Vikinglotto og Eurojackpot-siderne. Vi lancerede desuden en ny Lotto-app, så du i dag kan spille og scanne dine kuponer fra mobilen,” lyder det fra Danske Spil i årsrapporten.

Læs også:

Kunstig intelligens og augmented reality: Danske Spil i gang med afgørende it-transformation
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere