Artikel top billede

Spotifys ceo og stifter Daniel Ek har aktier for lige knap 11 milliarder danske kroner i selskabet.

Spotify børsnoteres: Så rige bliver stifterne

De svenske iværksættere Daniel Ek og Martin Lorentzon står til at score milliarder, når Spotify snart bliver børsnoteret.

Den svensk-stiftede streamingtjeneste Spotify forbereder sig på en snarlig børsnotering, der kan gøre virksomhedens to stiftere, Daniel Ek og Martin Lorentzon, til mange-milliardærer.

Ifølge det svenske tech-medie DiDigital har Daniel Ek gennem de seneste år solgt aktier for flere hundrede millioner kroner i Spotify, men alligevel ejer han ifølge mediet stadigvæk aktier i selskabet for lige knap 11 milliarder danske kroner.

Hans medstifter Martin Lorentzon ejer ifølge det svenske medie aktier i Spotify for 15,5 milliarder danske kroner.

DiDigital har vurderet værdien af de to stifteres aktier på baggrund af en værdiansættelse fra december 2017, hvor Spotifty blev vurderet til at have en samlet værdi på 125 milliarder danske kroner.

Stifterne har stadig fuld kontrol

Spotify blev stiftet i 2006, og her 12 år senere har de to stiftere stadigvæk næsten fuld kontrol med selskabet.

Det skyldes, at de har et solidt greb om de stemmegivende aktier og sidder derfor på næsten 80 procent stemmerne, når der skal træffes beslutning i selskabet.

Derudover vil børsnoteringen være en såkaldt direkte notering, hvor der ikke bliver udbudt nye aktier.

I stedet bliver interesserede købere nødt til at købe aktier, som virksomhedens eksisterende aktionærer vælger at sætte til salg.

Læs også: Pengene vælter ud ad Spotifys kasse - børsnotering nærmer sig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere