Artikel top billede

Spotifys ceo og stifter Daniel Ek har aktier for lige knap 11 milliarder danske kroner i selskabet.

Spotify børsnoteres: Så rige bliver stifterne

De svenske iværksættere Daniel Ek og Martin Lorentzon står til at score milliarder, når Spotify snart bliver børsnoteret.

Den svensk-stiftede streamingtjeneste Spotify forbereder sig på en snarlig børsnotering, der kan gøre virksomhedens to stiftere, Daniel Ek og Martin Lorentzon, til mange-milliardærer.

Ifølge det svenske tech-medie DiDigital har Daniel Ek gennem de seneste år solgt aktier for flere hundrede millioner kroner i Spotify, men alligevel ejer han ifølge mediet stadigvæk aktier i selskabet for lige knap 11 milliarder danske kroner.

Hans medstifter Martin Lorentzon ejer ifølge det svenske medie aktier i Spotify for 15,5 milliarder danske kroner.

DiDigital har vurderet værdien af de to stifteres aktier på baggrund af en værdiansættelse fra december 2017, hvor Spotifty blev vurderet til at have en samlet værdi på 125 milliarder danske kroner.

Stifterne har stadig fuld kontrol

Spotify blev stiftet i 2006, og her 12 år senere har de to stiftere stadigvæk næsten fuld kontrol med selskabet.

Det skyldes, at de har et solidt greb om de stemmegivende aktier og sidder derfor på næsten 80 procent stemmerne, når der skal træffes beslutning i selskabet.

Derudover vil børsnoteringen være en såkaldt direkte notering, hvor der ikke bliver udbudt nye aktier.

I stedet bliver interesserede købere nødt til at købe aktier, som virksomhedens eksisterende aktionærer vælger at sætte til salg.

Læs også: Pengene vælter ud ad Spotifys kasse - børsnotering nærmer sig
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere