Artikel top billede

Spotifys ceo og stifter Daniel Ek har aktier for lige knap 11 milliarder danske kroner i selskabet.

Spotify børsnoteres: Så rige bliver stifterne

De svenske iværksættere Daniel Ek og Martin Lorentzon står til at score milliarder, når Spotify snart bliver børsnoteret.

Den svensk-stiftede streamingtjeneste Spotify forbereder sig på en snarlig børsnotering, der kan gøre virksomhedens to stiftere, Daniel Ek og Martin Lorentzon, til mange-milliardærer.

Ifølge det svenske tech-medie DiDigital har Daniel Ek gennem de seneste år solgt aktier for flere hundrede millioner kroner i Spotify, men alligevel ejer han ifølge mediet stadigvæk aktier i selskabet for lige knap 11 milliarder danske kroner.

Hans medstifter Martin Lorentzon ejer ifølge det svenske medie aktier i Spotify for 15,5 milliarder danske kroner.

DiDigital har vurderet værdien af de to stifteres aktier på baggrund af en værdiansættelse fra december 2017, hvor Spotifty blev vurderet til at have en samlet værdi på 125 milliarder danske kroner.

Stifterne har stadig fuld kontrol

Spotify blev stiftet i 2006, og her 12 år senere har de to stiftere stadigvæk næsten fuld kontrol med selskabet.

Det skyldes, at de har et solidt greb om de stemmegivende aktier og sidder derfor på næsten 80 procent stemmerne, når der skal træffes beslutning i selskabet.

Derudover vil børsnoteringen være en såkaldt direkte notering, hvor der ikke bliver udbudt nye aktier.

I stedet bliver interesserede købere nødt til at købe aktier, som virksomhedens eksisterende aktionærer vælger at sætte til salg.

Læs også: Pengene vælter ud ad Spotifys kasse - børsnotering nærmer sig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere