Artikel top billede

Spotifys ceo og stifter Daniel Ek har aktier for lige knap 11 milliarder danske kroner i selskabet.

Spotify børsnoteres: Så rige bliver stifterne

De svenske iværksættere Daniel Ek og Martin Lorentzon står til at score milliarder, når Spotify snart bliver børsnoteret.

Den svensk-stiftede streamingtjeneste Spotify forbereder sig på en snarlig børsnotering, der kan gøre virksomhedens to stiftere, Daniel Ek og Martin Lorentzon, til mange-milliardærer.

Ifølge det svenske tech-medie DiDigital har Daniel Ek gennem de seneste år solgt aktier for flere hundrede millioner kroner i Spotify, men alligevel ejer han ifølge mediet stadigvæk aktier i selskabet for lige knap 11 milliarder danske kroner.

Hans medstifter Martin Lorentzon ejer ifølge det svenske medie aktier i Spotify for 15,5 milliarder danske kroner.

DiDigital har vurderet værdien af de to stifteres aktier på baggrund af en værdiansættelse fra december 2017, hvor Spotifty blev vurderet til at have en samlet værdi på 125 milliarder danske kroner.

Stifterne har stadig fuld kontrol

Spotify blev stiftet i 2006, og her 12 år senere har de to stiftere stadigvæk næsten fuld kontrol med selskabet.

Det skyldes, at de har et solidt greb om de stemmegivende aktier og sidder derfor på næsten 80 procent stemmerne, når der skal træffes beslutning i selskabet.

Derudover vil børsnoteringen være en såkaldt direkte notering, hvor der ikke bliver udbudt nye aktier.

I stedet bliver interesserede købere nødt til at købe aktier, som virksomhedens eksisterende aktionærer vælger at sætte til salg.

Læs også: Pengene vælter ud ad Spotifys kasse - børsnotering nærmer sig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere