Artikel top billede

Morgen-briefing: EU: Facebook og Google skal fjerne materiale inden en time / Dansk dynefirma reddet fra konkurs af it / Sky vil vise Netflix i fjernsynet

EU: Facebook og Google skal fjerne materiale inden en time. Dansk dynefirma reddet fra konkurs af it. Sky vil vise Netflix i fjernsynet. YouTube sagsøgt for at blokere for ansættelse af mænd.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

EU: Facebook og Google skal fjerne materiale inden en time

EU forlanger, at sociale medier som Google, Facebook, Twitter og andre etablerer ordninger, så de bliver i stand til at fjerne terrorist-materiale og anden ulovligt indhold inden for en time efter, at det er blevet opdaget.

“Vi er nødt til at reagere hurtigere mod terrorist-propaganda og anden ulovlig indhold, som udgør en alvorlig trussel mod borgernes sikkerhed og fundamentale rettigheder,” lyder det fra Andrus Ansip fra EU-Kommissionen, skriver Financial Times.

Dansk dynefirma reddet fra konkurs af it

Den danske dyneproducent Dykon er blevet reddet fra konkurs af heftig automatisering via blandt andet it-systemer.

Dykon - der ligger uden for Kolding - er ifølge Børsen netop blevet solgt til kapitalfonden Erhvervsinvest, men var for 10 år siden på konkursens rand.

Da ejeren Jens Fredholm pludselig døde i 2007, blev it-manden Petwer Bøgh Petersen kaldt hjem fra Kina for at overtage posten som direktør. 

Ifølge Børsen besluttede han sig for at holde produktionen i Danmark fremfor at flytte den til eksempelvis Kina. Medarbejderstaben blev skåret ned fra 140 til 70 mand, og der blev automatiseret i stor stil.

“Det betød blandt andet, at arbejdet i dyneproducentens fjervaskeri pludselig kunne klares af én person, hvor der tidligere stod 16,” skriver avisen.

Sky vil vise Netflix i fjernsynet

Den britiske mediegigant Sky har indgået aftale med Netflix om at kunne tilføje Netflix til Skys tv-pakker.

Netflix er i dag en alvorlig konkurrent til den klassiske tv-industri med sine mere end 118 millioner betalende brugere.

Med aftalen bliver Sky i stand til at give ‘kunderne adgang til endnu mere underholdning på selskabets platform,” som det hedder.

Netflix bliver indlemmet i Sky Q i Storbritannien og Irland senere i år. Senere følger Tyskland, Østrig og Italien.

YouTube sagsøgt for at blokere for ansættelse af mænd

YouTube er blevet sagsøgt af den tidligere Google- og YouTube-medarbejder Arne Wilberg.

Han mener, at YouTube i fjor vedtog en intern regel om, at selskabet ikke ville ansætte hvide og asiatiske mænd til tekniske job, da YouTube havde opsat nogle mål for race- og kønsdiversitet, som selskabet ville nå.

Ifølge Arne Wilberg fik YouTubes HR-afdeling i fjor direkte besked på at aflyse alle jobsamtaler med ansøgere, som ikke var kvinder, sorte eller af spansk afstamning.

Google afviser blankt beskyldningerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere