Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: EU: Facebook og Google skal fjerne materiale inden en time / Dansk dynefirma reddet fra konkurs af it / Sky vil vise Netflix i fjernsynet

EU: Facebook og Google skal fjerne materiale inden en time. Dansk dynefirma reddet fra konkurs af it. Sky vil vise Netflix i fjernsynet. YouTube sagsøgt for at blokere for ansættelse af mænd.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

EU: Facebook og Google skal fjerne materiale inden en time

EU forlanger, at sociale medier som Google, Facebook, Twitter og andre etablerer ordninger, så de bliver i stand til at fjerne terrorist-materiale og anden ulovligt indhold inden for en time efter, at det er blevet opdaget.

“Vi er nødt til at reagere hurtigere mod terrorist-propaganda og anden ulovlig indhold, som udgør en alvorlig trussel mod borgernes sikkerhed og fundamentale rettigheder,” lyder det fra Andrus Ansip fra EU-Kommissionen, skriver Financial Times.

Dansk dynefirma reddet fra konkurs af it

Den danske dyneproducent Dykon er blevet reddet fra konkurs af heftig automatisering via blandt andet it-systemer.

Dykon - der ligger uden for Kolding - er ifølge Børsen netop blevet solgt til kapitalfonden Erhvervsinvest, men var for 10 år siden på konkursens rand.

Da ejeren Jens Fredholm pludselig døde i 2007, blev it-manden Petwer Bøgh Petersen kaldt hjem fra Kina for at overtage posten som direktør. 

Ifølge Børsen besluttede han sig for at holde produktionen i Danmark fremfor at flytte den til eksempelvis Kina. Medarbejderstaben blev skåret ned fra 140 til 70 mand, og der blev automatiseret i stor stil.

“Det betød blandt andet, at arbejdet i dyneproducentens fjervaskeri pludselig kunne klares af én person, hvor der tidligere stod 16,” skriver avisen.

Sky vil vise Netflix i fjernsynet

Den britiske mediegigant Sky har indgået aftale med Netflix om at kunne tilføje Netflix til Skys tv-pakker.

Netflix er i dag en alvorlig konkurrent til den klassiske tv-industri med sine mere end 118 millioner betalende brugere.

Med aftalen bliver Sky i stand til at give ‘kunderne adgang til endnu mere underholdning på selskabets platform,” som det hedder.

Netflix bliver indlemmet i Sky Q i Storbritannien og Irland senere i år. Senere følger Tyskland, Østrig og Italien.

YouTube sagsøgt for at blokere for ansættelse af mænd

YouTube er blevet sagsøgt af den tidligere Google- og YouTube-medarbejder Arne Wilberg.

Han mener, at YouTube i fjor vedtog en intern regel om, at selskabet ikke ville ansætte hvide og asiatiske mænd til tekniske job, da YouTube havde opsat nogle mål for race- og kønsdiversitet, som selskabet ville nå.

Ifølge Arne Wilberg fik YouTubes HR-afdeling i fjor direkte besked på at aflyse alle jobsamtaler med ansøgere, som ikke var kvinder, sorte eller af spansk afstamning.

Google afviser blankt beskyldningerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere