Artikel top billede

Den danske it-milliardær Lars Dalgaard klar med masser af kapital til startup-firmaer i ny fond

Den danske it-milliardær Lars Dalgaard etablerer ny fond, der skal investere i startups. Han ser kæmpepotentiale i at koble store virksomheder sammen med de små.

Danskeren Lars Dalgaard blev styrtende rig, da han i slutningen af 2011 solgte sin amerikanske virksomhed SuccessFactors til SAP for 19 milliarder kroner.

Nu etablerer han ifølge Børsen en ny fond, der skal investere i startup-virksomheder. Den kommer til at hedde Luv Ventures.

Det skal ske med udgangspunkt i en ny form for kobling mellem de store og erfarne virksomheder og de små og vilde virksomheder.

“Startups ser de store virksomheder som dinosaurer der vil uddø. Og de store ser startups som en flok forkælede møgunger. Men jeg mener, der er et kæmpe potentiale i at samarbejde,” siger Lars Dalgaard til avisen.

Konkret vil han have de store virksomheder til at både at investere i fonden og sætte sig i bestyrelsen i de iværksætter-firmaer, som fonden investerer i.

Lars Dalgaard fulgte med over i SAP, da det tyske selskab købte SuccessFactors i 2011.

Dette køb kan du læse mere om her: Dansk topchef: Jeg tjener ufatteligt beløb på SAP-køb

Han forlod SAP i slutningen af 2013 og tiltrådte her som partner i den amerikanske kapitalfond Andreessen Horowitz.

Læs også:

SAP: Derfor køber vi dansker-styret virksomhed

Stenrig dansker stopper hos software-gigant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere