Artikel top billede

Den danske it-milliardær Lars Dalgaard klar med masser af kapital til startup-firmaer i ny fond

Den danske it-milliardær Lars Dalgaard etablerer ny fond, der skal investere i startups. Han ser kæmpepotentiale i at koble store virksomheder sammen med de små.

Danskeren Lars Dalgaard blev styrtende rig, da han i slutningen af 2011 solgte sin amerikanske virksomhed SuccessFactors til SAP for 19 milliarder kroner.

Nu etablerer han ifølge Børsen en ny fond, der skal investere i startup-virksomheder. Den kommer til at hedde Luv Ventures.

Det skal ske med udgangspunkt i en ny form for kobling mellem de store og erfarne virksomheder og de små og vilde virksomheder.

“Startups ser de store virksomheder som dinosaurer der vil uddø. Og de store ser startups som en flok forkælede møgunger. Men jeg mener, der er et kæmpe potentiale i at samarbejde,” siger Lars Dalgaard til avisen.

Konkret vil han have de store virksomheder til at både at investere i fonden og sætte sig i bestyrelsen i de iværksætter-firmaer, som fonden investerer i.

Lars Dalgaard fulgte med over i SAP, da det tyske selskab købte SuccessFactors i 2011.

Dette køb kan du læse mere om her: Dansk topchef: Jeg tjener ufatteligt beløb på SAP-køb

Han forlod SAP i slutningen af 2013 og tiltrådte her som partner i den amerikanske kapitalfond Andreessen Horowitz.

Læs også:

SAP: Derfor køber vi dansker-styret virksomhed

Stenrig dansker stopper hos software-gigant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere