Artikel top billede

Den danske it-milliardær Lars Dalgaard klar med masser af kapital til startup-firmaer i ny fond

Den danske it-milliardær Lars Dalgaard etablerer ny fond, der skal investere i startups. Han ser kæmpepotentiale i at koble store virksomheder sammen med de små.

Danskeren Lars Dalgaard blev styrtende rig, da han i slutningen af 2011 solgte sin amerikanske virksomhed SuccessFactors til SAP for 19 milliarder kroner.

Nu etablerer han ifølge Børsen en ny fond, der skal investere i startup-virksomheder. Den kommer til at hedde Luv Ventures.

Det skal ske med udgangspunkt i en ny form for kobling mellem de store og erfarne virksomheder og de små og vilde virksomheder.

“Startups ser de store virksomheder som dinosaurer der vil uddø. Og de store ser startups som en flok forkælede møgunger. Men jeg mener, der er et kæmpe potentiale i at samarbejde,” siger Lars Dalgaard til avisen.

Konkret vil han have de store virksomheder til at både at investere i fonden og sætte sig i bestyrelsen i de iværksætter-firmaer, som fonden investerer i.

Lars Dalgaard fulgte med over i SAP, da det tyske selskab købte SuccessFactors i 2011.

Dette køb kan du læse mere om her: Dansk topchef: Jeg tjener ufatteligt beløb på SAP-køb

Han forlod SAP i slutningen af 2013 og tiltrådte her som partner i den amerikanske kapitalfond Andreessen Horowitz.

Læs også:

SAP: Derfor køber vi dansker-styret virksomhed

Stenrig dansker stopper hos software-gigant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere