Artikel top billede

Dansk topchef: Jeg tjener ufatteligt beløb på SAP-køb

SuccessFactor-direktør Lars Dalgaard skovler så mange penge ind, at han ikke aner, hvad han skal bruge dem til. "Men for mig handler det ikke om pengene," siger han.

Læs også:

Dansk succes-chef fik et tilbud man ikke kan afslå.

SAP køber dansk-ejet firma for 19 milliarder kroner.

SAP: Derfor køber vi dansker-styret virksomhed.

Danske Lars Dalgaard taler dansk med tydelig amerikansk accent, og han er da også ofte blevet beskrevet som en mand, der ikke harmonerer særligt godt med dansk mentalitet, men som til gengæld passer godt ind i den stræbsomme, fremadrettede amerikanske kultur.

Noget er der om snakken. I hvert fald har den energiske mand fra Herlev banket sit amerikanske firma, SuccessFactor, op fra nærmest ingenting til i dag at beskæftige 1.450 medarbejdere.

Og nu har mægtige tyske SAP købt hans firma for 19 milliarder kroner, ligesom tyskerne vil gøre ham til øverste chef for hele den vigtige cloud-forretning.

SAP lægger 19 milliarder kroner på bordet for selskabet, og da Lars Dalgaards senest oplyste ejerandel til det amerikanske finanstilsyn fra 12. april 2011 var 2,3 procent, står han til at sikre sig en en kontant gevinst på mindst 400 millioner kroner.

Hertil kommer, at han for alvor tjente kassen, da SuccessFactors i 2007 blev noteret på Nasdaq-børsen.

I dag er selskabet noteret på blandt andet New York Stock Exchange. Dengang lød vurderingen, at Lars Dalgaard scorede omkring en halv milliard kroner på noteringen.

Hertil kommer, at han siden noteringen angiveligt har solgt en del aktier. Selskabets øvrige ejerkreds består primært af institionelle investorer.

Et ufatteligt beløb

Selv siger han, at ingen rigtigt har regnet ud, hvor meget han ejer af selskabet, og han vil ikke fortælle, hvor meget han reelt tjener på SAP's køb af SuccessFactor.

"Men jeg vil sige, at det personligt for mig er et ufatteligt beløb. Jeg vil aldrig kunne bruge alle de penge, uanset hvad jeg finder på," siger han til Computerworld.

Sammenlagt anslåes han til allerede i dag at have rundet en milliard kroner i personlig formue.

Læs også:

Dansk succes-chef fik et tilbud man ikke kan afslå.

SAP køber dansk-ejet firma for 19 milliarder kroner.

SAP: Derfor køber vi dansker-styret virksomhed.

Jeg ved ikke, hvad jeg skal bruge pengene til

"Jeg behøver ikke, at bekymre mig. Jeg har tjent flere penge end de fleste danskere nogensinde kommer til - også de rigtigt rige. Jeg har allerede seks huse og syv biler, og jeg ved helt ærligt ikke, hvad jeg skal bruge pengene til," siger han.

Lars Dalgaard understreger, at hans velkendte, brændende ambitioner aldrig har været drevet af drømmen om penge.

"Jeg ville nok have kunnet tjene mange flere penge, hvis det havde handlet om det. Og i dag investerer jeg en del penge i en masse firmaer og i filantropi," siger han. 

'No assholes'

SuccessFactors udvikler og sælger et cloudbaseret værktøj, der kan måle den enkelte medarbejders præstationer og dennes udviklings-kurver i forskellige sammenhænge

Det kan lyde brutalt, men det virker, og Lars Dalgaard-mottoet 'No assholes' illustrerer meget godt, hvad forretningen handler om, nemlig at lokalisere de uproduktive medarbejdere i virksomheden.

I 2006 opsatte besluttede han sig for at opsætte kameraer, der skulle filme de ansatte i SuccessFactor, så kunderne kunne se 'den energi, der pulserer i selskabet,' fortalte han engang til Forbes.

Det syntes de ansatte ikke var en god ide. De protesterede til Lars Dalgaards store overraskelse voldsomt over overvågningen.

"Jeg indså, at det var en dårlig ide, men jeg troede, at jeg havde autoritet nok til ikke at behøve at spørge om den slags ting," sagde han dengang til magasinet.

SuccessFactors er vokset ganske betragteligt i den seneste tid med Lars Dalgaard som absolut topchef med sin egen ledelsesstil

"Der er ingen tvivl om, at jeg er chefen. Jeg lever for det her firma, og jeg kender til alt, hvad der foregår overalt. Når der er en, der blinker på en forkert måde, så ved jeg det, og så tager jeg en snak med ham," siger Lars Dalgaard til Computerworld.

Han flyttede til USA, fordi han bare ville være succesfuld, som han siger.

Herhjemme arbejdede han for Novartis og Unilever, men den voldsomt stræbsomme unge mand blev træt af, at det var svært at få de store ideer kørt igennem.

Senere blev han administrerende direktør i ISS Darenas International, der sælger rengøringsmaterialer.

"Jeg var 27 år, og jeg tænkte bare: 'Det hele er forbi. Jeg har spildt mit liv i et stort firma.' Jeg ved ikke, hvorfor jeg tænkte sådan, men jeg var meget ambitiøs," siger han.

Læs også:

Dansk succes-chef fik et tilbud man ikke kan afslå.

SAP køber dansk-ejet firma for 19 milliarder kroner.

SAP: Derfor køber vi dansker-styret virksomhed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere