Overblik: Overlad rutine-opgaverne til software-robotterne og tag kæmpegevinsten hjem

Overblik: De små software-robotter rummer enorme muligheder for at skære ned på omkostningerne og effektivisere organisationen. Hvordan gør man?

Overblik: I de senere år er mange organisationer begyndt at eksperimentere med software-robotter, der er små computer-programmer, som automatisk udfører rutine-prægede og standardiserede opgaver.

Disse opgaver er ellers blevet udført af mennesker, som jo skal have løn og derfor er væsentligt dyrere end robotterne.

Mulighederne for at reducere omkostninger ved at satse på at udvikle software-robotter er enorme - og ligger lige for i de fleste organisationer.

Få overblikket over muligheder og eksempler på, hvordan man gør i Computerworlds Premium-serie om software-robotter.

Klik på hvert enkelt link herunder for at læse mere.Robotterne udfører i dag 100 mands arbejde: Lån & Spar Bank har firedoblet antallet af kundemøder ved hjælp af robotter
Lån & Spar Bank har kæmpesucces med robotter, der i dag udvikles af fire særlige udviklere.
Statens Administration henter store gevinster på billige software-robotter: "Vi har et mål om, at robotterne inden udgangen af 2018 skal frigøre 8.000 timer i driften"
Direktør for Statens Administration, Trolle Klitgaard Andersen, har i stor stil indført software-robotter, der nu er ved overtage alle de mest simple og rutineprægede opgaver i styrelsen. Det koster i omegnen af 150.000 kroner at udvikle en softwarerobot, og den udgift har Statens Administration tjent hjem.
Her kan du især hente de store gevinster på software-robotter
Virksomheder kan hente betydelige besparelser med software-robotter. De små software-robotter kan anvendes mange steder, men passer især ind i bestemte sektorer. Og så er de billige.

Helt ny robotplatform på vej: Kan føre til gennembrud for softwarerobotter i staten
En helt ny infrastrukturplatform kan bane vejen for en sand robot-invasion i de statslige institutioner.

Softwarerobotter handler kun om én ting: At erstatte dyre medarbejdere med effektive maskiner: "Det her er en spareøvelse på manpower"
I både offentlige og private virksomheder hjælper såkaldte RPA-robotter i stigende grad med det kedelige arbejde til gavn for tastetrætte medarbejdere. Men i virkeligheden er der tale om en sparemanøvre.
Derfor bør CIO’en elske robotter: De er mere sexede og giver hurtige resultater
Klumme: It-afdelingen bør gå forrest og blive det logiske sted at gå hen for at lære mere om de administrative softwarerobotter. Robotterne kan give luft til mere fundamental innovation, og de har selv en logisk fremtid med algoritmer og kunstig intelligens.
Robotter giver altså bare bedre kundeservice: Det er ikke raketvidenskab, men dansk virkelighed
Klumme: Administrative robotter kan bidrage med store løft af en virksomheds kundeservice, hvor de nemt kan overtage regelstyrede og simple processer, der sker igen og igen og igen - og gerne med masser af dumme tastetryk.
Virksomheder er pjattede med "robotics": Alligevel kommer 40 procent i slagsmål med it-afdelingen om projekterne
En af de helt store tendenser i øjeblikket er robotics. Teknologien kan hjælpe med at automatisere processer i virksomhederne, men det går ikke altid lige nemt. Det ender ofte i slagsmål mellem forretningsledelsen og it-afdelingen. Ny rapport peger på en løsning.
Tusindvis af danske job kan blive ædt op af automatisering: Sådan bliver it-ansatte ramt
En ny analyse viser, at 360.000 danske job i små- og mellemstore industrivirksomheder kan blive hårdt ramt af automatiseringer. It-ansatte ser dog ud til at slippe billigt.

Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
mest debaterede artikler

Premium
Amazon vil snart tromle ind over Danmarks grænser - men der findes muligvis en modgift mod Amazon-effekten
ComputerViews: Der vil omgående ske tre ting, hvis Amazon åbner for sin store 'everything store' i Danmark, og det er noget, som alle e-handlende må forholde sig til. Til gengæld tyder meget på, at Amazon trods sin mægtige styrke har en akilleshæl, som danske e-handlende kan udnytte.
Computerworld
Nørgaard: Facebook er godt og grundigt på spanden på grund af nogle onde menneskers onde biks
Klumme: En række onde mennesker som Steve Bannon har via deres onde, onde biks Cambridge Analytics (CA) trukket data ud på individ-niveau fra Facebook på alle amerikanere, anvendt en yderst snedig metode, kaldet Big Five, til at finde ud af deres sindsstemning, og derpå målrettet de russiske trolde fra IRA i Sankt Petersborg mod folk med henblik på at fremme Bernie og Trumpie, men ikke Hillary.
CIO
Datatilsynet beroliger 65 dage før GDPR: "Det er ikke fordi, vi nu vil ud og give bøder til højre og venstre"
Datatilsynet forventer ikke at skulle uddele bøder til højre og venstre. I stedet vil tilsynet satse på at indgå i en dialog med virksomhederne.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
Sådan indfrier du virksomhedens digitale potentiale - og her giver det mest værdi at starte
Digitalisering er det altafgørende omdrejningspunkt for mange virksomheder. Men hvor tager man fat, så det giver mest værdi? EG har identificeret fem helt centrale områder, hvor der typisk er et perfekt match mellem virksomhedens behov og de teknologiske muligheder. Læs dette whitepaper og få indblik i, hvordan vidt forskellige virksomheder har grebet det an. 14 sider på dansk.