Artikel top billede

Harvard-professor med dyster bitcoin-spådom: “Om 10 år er en bitcoin nok 100 dollar værd - ikke 100.000”

Den amerikanske Harvard-økonom Kenneth Rogoff levner ikke den digitale valuta mange chancer.

“Værdien af bitcoin vil være en brøkdel af, hvad den er i dag, hvis man kigger 10 år ud i fremtiden. Der er større sandsynlighed for, at bitcoin-prisen rammer 100 dollar end 100.000 dollar.”

Sådan siger den amerikanske økonom Kenneth Rogoff til CNBC i en dyster forudsigelse af den digitale valutas prisudvikling.

Bitcoin handles i dag for omkring 11.000 dollar og er dermed faldet med cirka 16 procent i 2018.

Rogoff er tidligere cheføkonom i Den Internationale Valutafond og er i dag professor på det amerikanske prestigeuniversitet Harvard.

Og ifølge ham bruges bitcoin i dag ikke til særlig meget andet end skattesnyd og hvidvask af penge. Og derfor vil prisen falde, når valutaen reguleres kraftigere.

“Hvis du fjerner muligheden for skatteunddragelse og hvidvask, så er anvendelsen af bitcoin til reelle transaktioner meget lille.”

Læs også: Goldman Sachs om krypto-valuta efter tab på 500 milliarder dollar: “Det bliver værre endnu”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere