Artikel top billede

(Foto: Photo by Carlos Muza on Unsplash)

Harvard-professor med dyster bitcoin-spådom: “Om 10 år er en bitcoin nok 100 dollar værd - ikke 100.000”

Den amerikanske Harvard-økonom Kenneth Rogoff levner ikke den digitale valuta mange chancer.

“Værdien af bitcoin vil være en brøkdel af, hvad den er i dag, hvis man kigger 10 år ud i fremtiden. Der er større sandsynlighed for, at bitcoin-prisen rammer 100 dollar end 100.000 dollar.”

Sådan siger den amerikanske økonom Kenneth Rogoff til CNBC i en dyster forudsigelse af den digitale valutas prisudvikling.

Bitcoin handles i dag for omkring 11.000 dollar og er dermed faldet med cirka 16 procent i 2018.

Rogoff er tidligere cheføkonom i Den Internationale Valutafond og er i dag professor på det amerikanske prestigeuniversitet Harvard.

Og ifølge ham bruges bitcoin i dag ikke til særlig meget andet end skattesnyd og hvidvask af penge. Og derfor vil prisen falde, når valutaen reguleres kraftigere.

“Hvis du fjerner muligheden for skatteunddragelse og hvidvask, så er anvendelsen af bitcoin til reelle transaktioner meget lille.”

Læs også: Goldman Sachs om krypto-valuta efter tab på 500 milliarder dollar: “Det bliver værre endnu”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere