Artikel top billede

Morgen-briefing: YouSee: Nu kan du streame i hele Europa / It-mand nummer 300 færdig med masteruddannelse i it / Er der en Netflix-afgift på vej? / 26-årig it-iværksætter lander 16 millioner på salg

YouSee: Nu kan du streame i hele Europa. It-mand nr 300 færdig med masteruddannelse i it. Er der en Netflix-afgift på vej? 26-årig it-iværksætter lander 16 millioner på salg. It-indkøb i Afrika og Mellemøsten vokser. Ny topchef til IFS.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

YouSee: Nu kan du streame i hele Europa

YouSees kunder kan fra 1. april streame alt indhold i deres tv-pakke i hele EU samt streame musik fra YouSee Musik på samme vis, meddeler selskabet.

“Fra 1. april kan vores tv-kunder streame alt det indhold, de kender fra deres tv-pakke, når de rejser i EU. Tager man for eksempel på ferie i Frankrig til sommer, kan man altså fortsat følge sin yndlingssport med danske kommentatorer og se danske nyheder. Man skal blot logge på vores streamingtjeneste via web eller app,” lyder det fra tv-direktør Jacob Mortensen.

Ifølge selskabet bliver det også muligt at streame serier fra eksempelvis HBO Nordic og Viaplay via YouSee.

It-mand nr 300 færdig med masteruddannelse i it

It-seniorkonsulent Jørn Winfred Rasmussen fra Hobro blev nummer 300, som har afsluttet efteruddannelsen Master i it, der udbydes af Aalborg Universitet, Aarhus Universitet og Syddansk Universitet i fællesskab, meddeler de.

Mere end 1.500 it-professionelle har tage fag på uddannelsen, der nu har 350 aktive studerende. Selve masteruddannelsen tager mellem to og seks år, og de fleste studerende har i forvejen en bachelor eller en uddannelse som diplomingeniører.

“Til daglig rådgiver Jørn Winfred Rasmussen store og små virksomheder og organisationer omkring it-strategi, gevinstrealisering og implementering af it-systemer. På masteruddannelsen i it tog han linjen i organisation, der fokuserer på it-ledelse og forretningsudvikling. Herudover kan studerende vælge at tage fag inden for softwareudvikling og interaktionsdesign,” lyder det fra universiteterne.

Er der en Netflix-afgift på vej?

Der kan være en afgift på Netflix, HBO og andre streamingtjenester på vej, lyder det fra BFE, Branchen ForbrugerElektronik, der har holdt høring om emnet.

Her sagde professor Thomas Jensen, at “det er vores vurdering at det kan lade sig gøre med den nuværende lovgivning,” meddeler BFE i sit nyhedsbrev.

Socialdemokraterne er netop kommet med et udspil om emnet. Her skriver partiet, at ’Det kommende medieforlig skal sikre, at internationale aktører, der opererer i Danmark, også bidrager økonomisk til dansk indholdsproduktion.”

Ifølge BFE har både DF og V luftet lignende tanker, så det “står efterhånden klart, at der kommer en eller anden form for afgiftsinstrument,” lyder det fra interesseorganisationen.

26-årig it-iværksætter lander 16 millioner på salg

Den 26-årige it-iværksætter Rico Andersen har landet 16 millioner på salget af en del af it-firmaet Ageras, som håndterer tilbud inden for revision og lignende, til Investcorp i foråret 2017.

Salgsprisen var hemmelig, men det fremgår af Rico Andersen Invests nye regnskab, at der er gået 16 millioner kroner ind på kontoen, skriver Finans.

Rico Andersen er stadig administrerende direktør i Ageras.

“Nu er det mod nye tider, og jeg har i sinde at sparke mere røv end nogensinde før,” siger han til avisen.

Martin Thorborg var også med i Ageras, og du kan læse mere om salget af virksomheden her: Martin Thorborg scorer kassen på salg af endnu en virksomhed: "Det drejer sig om mange penge"

It-indkøb i Afrika og Mellemøsten vokser

It-indkøbene i det nordlige Afrika og Mellemøsten - det såkaldte MENA-område - vokser støt og stabilt. 

Ifølge analysehuset Gartner vil MENA-området i år spendere 155 milliarder dollar på ny teknologi. Det svarer til en stigning på 3,4 procent i forhold til 2017.

Størst stigning vil se i investeringer i software (12,7 procent) og it-services (4,5 procent). Ren pengemæssigt bruger nordafrikanerne og de mellemøstlige folkeslag flest penge på ‘communicatin services’ og ‘devices’ og mindst på ‘data center systems.’

Ny topchef til IFS

Den svenske ERP-kæmpe IFS får ny topchef i skikkelse af Darren Roos, der har første dag i sit nye job 1. april.

Han kommer fra en stilling som cloud-direktør i tyske SAP og har tidligere været i Software AG. Han afløser IFS’ mangeårige topchef, Alastair Sorbie.

IFS blev købt af kapitalfonden EQT i 2015.

Computerworld mødte i 2016 Alastair Sorbie til en snak. 

Det kan du læse mere om her: Kunderne får aldrig nok: Den digitale transformation vil fortsætte i al evighed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere