Artikel top billede

BlackBerry: Facebook, Instagram og WhatsApp har kopieret og hugget vores teknologier

BlackBerry var engang banebrydende på smartphone-området. Nu sagsøger selskabet Facebook, WhatsApp og Instagram for at kopieret BlackBerry-teknologier.

BlackBerry trækker Facebook, WhatsApp og Instagram i retten med krav om store erstatningsbeløb.

BlackBerry hævder, at de tre giganter har kopieret teknologier og feautres, som BlackBerry har opfundet og har rettighederne til.

Det drejer sig om ‘et antal af de innovative sikre bruger-interfaces og funktionalitets-forstærkende features,’ som det lyder fra BlackBerry.

Det canadiske selskab var engang teknologisk førende på smartphone-området og havde en meget dedikeret brugerskare.

Selskabet blev imidlertid hurtigt kørt bag ad dansen, da smartphone-æraen for alvor begyndt med lanceringen af den første iPhone i 2007.

Siden har BlackBerry kæmpet for at vinde blot en lille del af fortidens positioner tilbage.

Læs om BlackBerrys nedtur her: Legendarisk smartphone-producent er totalt elimineret: Markedsandelen er nu på 0,0 procent

Ifølge Reuters meddeler selskabet, at sagsanlægget mod Facebook, WhatsApp og Instagram kommer efter, at BlackBerry i årevis har forsøgt at få en aftale på plads med de pågældende selskaber.

Facebook afviser blankt, at selskabet har kopieret BlackBerry-teknologier og agter at tage kampen op i retssalen.

“BlackBerry søgsmål afspejler på sørgelig vis tilstanden for selskabets messaging-forretning,” lyder den lakoniske melding fra Facebook.

“BlackBerry har opgivet at være innovativ og leder nu efter muligheder for at beskatte andres innovationer,” lyder det fra Facebook.

BlackBerry ejer stadig mere end 40.000 globale patenter på en lang række primært mobilrelaterede teknologie inden for styresystemer, netværks-infrastruktur, akustik, messaging, sikkerhed, trådløse netværker og lignende.

Selskabet har i de senere år anlagt flere sager med beskyldninger om patent-krænkelser og har indgået flere ganske lukrative forlig på denne baggrund.

BlackBerry landede således knap en millard dollar i et forlig med Qualcomm i fjor og har også indgået forlig med Blu Producrt.

Selskabet sagsøgte Nokia i februar 2017 for en række krænkelser af en række 3G- og 4G-patenter. Denne sag kører stadig.

Læs også: 10 år med iPhone: Sådan har smartphone-markedet udviklet sig siden Nokia var konge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere