Artikel top billede

BlackBerry: Facebook, Instagram og WhatsApp har kopieret og hugget vores teknologier

BlackBerry var engang banebrydende på smartphone-området. Nu sagsøger selskabet Facebook, WhatsApp og Instagram for at kopieret BlackBerry-teknologier.

BlackBerry trækker Facebook, WhatsApp og Instagram i retten med krav om store erstatningsbeløb.

BlackBerry hævder, at de tre giganter har kopieret teknologier og feautres, som BlackBerry har opfundet og har rettighederne til.

Det drejer sig om ‘et antal af de innovative sikre bruger-interfaces og funktionalitets-forstærkende features,’ som det lyder fra BlackBerry.

Det canadiske selskab var engang teknologisk førende på smartphone-området og havde en meget dedikeret brugerskare.

Selskabet blev imidlertid hurtigt kørt bag ad dansen, da smartphone-æraen for alvor begyndt med lanceringen af den første iPhone i 2007.

Siden har BlackBerry kæmpet for at vinde blot en lille del af fortidens positioner tilbage.

Læs om BlackBerrys nedtur her: Legendarisk smartphone-producent er totalt elimineret: Markedsandelen er nu på 0,0 procent

Ifølge Reuters meddeler selskabet, at sagsanlægget mod Facebook, WhatsApp og Instagram kommer efter, at BlackBerry i årevis har forsøgt at få en aftale på plads med de pågældende selskaber.

Facebook afviser blankt, at selskabet har kopieret BlackBerry-teknologier og agter at tage kampen op i retssalen.

“BlackBerry søgsmål afspejler på sørgelig vis tilstanden for selskabets messaging-forretning,” lyder den lakoniske melding fra Facebook.

“BlackBerry har opgivet at være innovativ og leder nu efter muligheder for at beskatte andres innovationer,” lyder det fra Facebook.

BlackBerry ejer stadig mere end 40.000 globale patenter på en lang række primært mobilrelaterede teknologie inden for styresystemer, netværks-infrastruktur, akustik, messaging, sikkerhed, trådløse netværker og lignende.

Selskabet har i de senere år anlagt flere sager med beskyldninger om patent-krænkelser og har indgået flere ganske lukrative forlig på denne baggrund.

BlackBerry landede således knap en millard dollar i et forlig med Qualcomm i fjor og har også indgået forlig med Blu Producrt.

Selskabet sagsøgte Nokia i februar 2017 for en række krænkelser af en række 3G- og 4G-patenter. Denne sag kører stadig.

Læs også: 10 år med iPhone: Sådan har smartphone-markedet udviklet sig siden Nokia var konge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere