Artikel top billede

BlackBerry: Facebook, Instagram og WhatsApp har kopieret og hugget vores teknologier

BlackBerry var engang banebrydende på smartphone-området. Nu sagsøger selskabet Facebook, WhatsApp og Instagram for at kopieret BlackBerry-teknologier.

BlackBerry trækker Facebook, WhatsApp og Instagram i retten med krav om store erstatningsbeløb.

BlackBerry hævder, at de tre giganter har kopieret teknologier og feautres, som BlackBerry har opfundet og har rettighederne til.

Det drejer sig om ‘et antal af de innovative sikre bruger-interfaces og funktionalitets-forstærkende features,’ som det lyder fra BlackBerry.

Det canadiske selskab var engang teknologisk førende på smartphone-området og havde en meget dedikeret brugerskare.

Selskabet blev imidlertid hurtigt kørt bag ad dansen, da smartphone-æraen for alvor begyndt med lanceringen af den første iPhone i 2007.

Siden har BlackBerry kæmpet for at vinde blot en lille del af fortidens positioner tilbage.

Læs om BlackBerrys nedtur her: Legendarisk smartphone-producent er totalt elimineret: Markedsandelen er nu på 0,0 procent

Ifølge Reuters meddeler selskabet, at sagsanlægget mod Facebook, WhatsApp og Instagram kommer efter, at BlackBerry i årevis har forsøgt at få en aftale på plads med de pågældende selskaber.

Facebook afviser blankt, at selskabet har kopieret BlackBerry-teknologier og agter at tage kampen op i retssalen.

“BlackBerry søgsmål afspejler på sørgelig vis tilstanden for selskabets messaging-forretning,” lyder den lakoniske melding fra Facebook.

“BlackBerry har opgivet at være innovativ og leder nu efter muligheder for at beskatte andres innovationer,” lyder det fra Facebook.

BlackBerry ejer stadig mere end 40.000 globale patenter på en lang række primært mobilrelaterede teknologie inden for styresystemer, netværks-infrastruktur, akustik, messaging, sikkerhed, trådløse netværker og lignende.

Selskabet har i de senere år anlagt flere sager med beskyldninger om patent-krænkelser og har indgået flere ganske lukrative forlig på denne baggrund.

BlackBerry landede således knap en millard dollar i et forlig med Qualcomm i fjor og har også indgået forlig med Blu Producrt.

Selskabet sagsøgte Nokia i februar 2017 for en række krænkelser af en række 3G- og 4G-patenter. Denne sag kører stadig.

Læs også: 10 år med iPhone: Sådan har smartphone-markedet udviklet sig siden Nokia var konge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere