Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tidligere TDC-topchef på vej til ny toppost / SOS Dansk Autohjælp satser på ny IoT-løsning / Storaktionær køber op af TDC-aktier

Tidligere TDC-topchef på vej til ny toppost. SOS Dansk Autohjælp satser på ny IoT-løsning. Storaktionær køber op af TDC-aktier.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Tidligere TDC-topchef på vej til ny toppost

Den tidligere topchef i TDC, Carsten Dilling, står til at blive ny bestyrelsesformand for SAS, når selskabet 10. april afholder generalforsamling, meddeler selskabet.

Carsten Dilling er også bestyrelsesformand for NNIT og har siddet i SAS’ bestyrelse som menigt medlem i fire år. Han sidder også i bestyrelsen for Terma.

Carsten Dilling har haft en lang karriere i it-branchen med topposter i Ementor, Columbus IT, IBM og TDC, hvor han indtil 2015 var koncernchef.

SOS Dansk Autohjælp satser på ny IoT-løsning

SOS Dansk Autohjælp er klar med en ny funktion, der i visse tilfælde kan forudsige kommende problemer og startvanskeligheder med brugernes biler.

Selskabet kalder det selv for ‘synsk vejhjælp,’ der ‘ringer før bilen går i stykker.’

I første omgang drejer sig om sensorer, der kan registrere, om bilens batteriet er ved at være fladt, inden der reelt bliver problemer.

“Bilen producerer hele tiden data, der fortæller hvordan den har det, men det er kun en brøkdel af informationerne, der ender i instrumentbrættet. Ofte lyser advarselslamperne først, når det er gået galt, men med Smart Vejhjælp kan vores alarmcentral fx advare vores erhvervskunder om, at batteriet vil stå af inden for en måned, og på den måde holde dem kørende,” lyder det fra selskabets chef for forretningsudvikling, Kasper Lassen.

Du kan læse mere om løsningen her.

Storaktionær køber op af TDC-aktier

Den schweiziske investeringsbank UBS køber yderligere op af TDC-aktier.

Børsnoterede TDC meddeler, at UBS 28. februar opkøbte så mange TDC-aktier, at selskabet nu ejer 12,41 procent af aktiekapitalen.

Det svarer til 100,8 millioner aktier.

TDC er for tiden ved at blive opkøbt af pensionskasserne PKA, PFA, ATP og australske Macquarie, der har budt godt 50 kroner per aktie.

Du kan se deres tilbud her: Se tilbuds-dokumentet: Her er pensionskasserne tilbud på TDC - kan trække alle TDC’s frie reserver ud i udbytte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere