Artikel top billede

Morgen-briefing: Tidligere TDC-topchef på vej til ny toppost / SOS Dansk Autohjælp satser på ny IoT-løsning / Storaktionær køber op af TDC-aktier

Tidligere TDC-topchef på vej til ny toppost. SOS Dansk Autohjælp satser på ny IoT-løsning. Storaktionær køber op af TDC-aktier.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Tidligere TDC-topchef på vej til ny toppost

Den tidligere topchef i TDC, Carsten Dilling, står til at blive ny bestyrelsesformand for SAS, når selskabet 10. april afholder generalforsamling, meddeler selskabet.

Carsten Dilling er også bestyrelsesformand for NNIT og har siddet i SAS’ bestyrelse som menigt medlem i fire år. Han sidder også i bestyrelsen for Terma.

Carsten Dilling har haft en lang karriere i it-branchen med topposter i Ementor, Columbus IT, IBM og TDC, hvor han indtil 2015 var koncernchef.

SOS Dansk Autohjælp satser på ny IoT-løsning

SOS Dansk Autohjælp er klar med en ny funktion, der i visse tilfælde kan forudsige kommende problemer og startvanskeligheder med brugernes biler.

Selskabet kalder det selv for ‘synsk vejhjælp,’ der ‘ringer før bilen går i stykker.’

I første omgang drejer sig om sensorer, der kan registrere, om bilens batteriet er ved at være fladt, inden der reelt bliver problemer.

“Bilen producerer hele tiden data, der fortæller hvordan den har det, men det er kun en brøkdel af informationerne, der ender i instrumentbrættet. Ofte lyser advarselslamperne først, når det er gået galt, men med Smart Vejhjælp kan vores alarmcentral fx advare vores erhvervskunder om, at batteriet vil stå af inden for en måned, og på den måde holde dem kørende,” lyder det fra selskabets chef for forretningsudvikling, Kasper Lassen.

Du kan læse mere om løsningen her.

Storaktionær køber op af TDC-aktier

Den schweiziske investeringsbank UBS køber yderligere op af TDC-aktier.

Børsnoterede TDC meddeler, at UBS 28. februar opkøbte så mange TDC-aktier, at selskabet nu ejer 12,41 procent af aktiekapitalen.

Det svarer til 100,8 millioner aktier.

TDC er for tiden ved at blive opkøbt af pensionskasserne PKA, PFA, ATP og australske Macquarie, der har budt godt 50 kroner per aktie.

Du kan se deres tilbud her: Se tilbuds-dokumentet: Her er pensionskasserne tilbud på TDC - kan trække alle TDC’s frie reserver ud i udbytte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere