Artikel top billede

Morgen-briefing: Stort underskud til Conferize - men alt er godt / Generalprøve på folkeskolens prøve gik ikke for godt / IT-Branchen får ny bestyrelse / Pris til aarhusianske Loyalty Factory

Stort underskud til Conferize - men alt er godt. Generalprøve på folkeskolens prøve gik ikke for godt. IT-Branchen får ny bestyrelse. Pris til aarhusianske Loyalty Factory. Ny rekord: Løser en professor-terning på 0,38 sekund.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Stort underskud til Conferize - men alt er godt

Det danske it-selskab Conferize, der blev noteret på minibørsen First North i sommer, kom ud af 2017 med et underskud på 5,2 millioner kroner før skat. 

Det er næsten dobbelt så meget som året før, hvor Conferize - der står bag en event-platform - tabte 2,9 millioner kroner. Ligeledes er omsætningen faldet til blot 9.000 kroner.

Selskabet vurderer dog, at resultatet er tilfredsstillende og helt i tråd med forventningerne.

“Vi har fået opbygget den helt rigtige organisation med det rette team, og vi har skaffet den nødvendige likviditet til den første del af rejsen. Vi har oplevet mere end en fordobling i antallet af eventorganizers på vores platform - og det vel at mærke på en pilotudgave af vores produkt, der kun indfrier en mindre del af forventningerne,” lyder det fra selskabet.

Conferize vurderer, at omsætningen som ‘følge af strategien vil være beskeden frem til 2019-2020.’

Conferize-aktien ligger for tiden på kurs 9,17 kroner på First North. Der blev til noteringen i sommer solgt aktier for 28,8 millioner kroner til omkring 1.100 nye aktionærer.

Du finder selskabets årsrapport her.

Generalprøve på folkeskolens prøve gik ikke for godt

Generalprøven på den skriftlige dansk-prøve i Folkeskolen, som jo skal køre digitalt, gik ikke alt for godt, skriver Folkeskolen under overskriften “Mislykket generalprøve på skriftlig dansk-prøve.

“Det har kørt rigtig langsomt her til morgen [mandag, red], og vi er i gang med at kigge på, hvad det kan skyldes. Det er vi rigtigt kede af", siger kontorchef i Styrelsen for It og Læring, Jesper Stæhr Mikkelsen, til bladet.

Sidste år - hvor systemet skulle debuttere - gik det helt galt med et nedbrud, der gjorde, at en række elever slet ikke kunne få adgang til opgaverne.

Læs også: Regeringen vil gøre it-undervisning obligatorisk i folkeskolen: "Planen er, at alle danske børn skal lære at kode," siger undervisningsministeren

IT-Branchen får ny bestyrelse

Branche-organisationen IT-Branchen har fået ny bestyrelse efter selskabets generalforsamling i går eftermiddags.

I den nye bestyrelse finder vi fem nyvalgte medlemmer, som er NNIT’s Per Kogut, Nets’ Trygve Ilkjær, KMD’s Betina Hagerup, Oracles Ingrid Moen og SAP’s Jørgen Jacobsen.

Formand Kim Nielsen fra Canon fortsætter som formand. Det samme gør næstformand Erik Kaa, EG.

IT-Branchens hovedbestyrelse er forholdsvis stor med 28 medlemmer. Du kan se alle medlemmerne her.

Pris til aarhusianske Loyalty Factory

Aarhusianske Loyalty Factory har vundet it-prisen Stevie Award for selskabets Easi’r-softwareløsning, der er en cloud-løsning målrettet bilbranchens købsprocesser.

“Digitaliseringen ændrer alt i bilindustrien for øjeblikket, en udvikling der også udfordrer de traditionelle bilforhandlere. Vi har specialudviklet EASI'R til at opfylde bilkøbernes ændrede forventninger og på den måde understøtte bilproducenternes nøglerolle inden for salg, så de ikke taber i konkurrencen med alle de nye online-aktører,” lyder det fra direktør Mikael Moeslund.

Selskabet lancerede systemet i 2016. Dengang havde selskabet 15 medarbejdere. I dag har det små 40 ansatte.

Ny rekord: Løser en professor-terning på 0,38 sekund

Vi slutter i den måske lidt pjattede ende: De to amerikanske ingeniører Ben Katz og Jared Di har bygget en robot, der kan løse en ‘professor-terning’ - en Rubiks Cube - sindssygt hurtigt, nemlig på bare 0,38 sekund.

Mange af os har som drenge måttet opgive at komme helt i mål med sådan en terning, og denne benhårde erkendelse sved jo noget - hvilket ikke gør videoen af robotten mindre fascinerende.

De to ingeniører siger endda, at de godt kunne have tweaket og tunet robotten til at håndtere terningen endnu hurtigere, men de mistede interessen og gad ikke tage den helt i mål, da det kom til stykket.

Du kan se den sindssygt hurtige robot i aktion på YouTube her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere