Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Stort underskud til Conferize - men alt er godt / Generalprøve på folkeskolens prøve gik ikke for godt / IT-Branchen får ny bestyrelse / Pris til aarhusianske Loyalty Factory

Stort underskud til Conferize - men alt er godt. Generalprøve på folkeskolens prøve gik ikke for godt. IT-Branchen får ny bestyrelse. Pris til aarhusianske Loyalty Factory. Ny rekord: Løser en professor-terning på 0,38 sekund.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Stort underskud til Conferize - men alt er godt

Det danske it-selskab Conferize, der blev noteret på minibørsen First North i sommer, kom ud af 2017 med et underskud på 5,2 millioner kroner før skat. 

Det er næsten dobbelt så meget som året før, hvor Conferize - der står bag en event-platform - tabte 2,9 millioner kroner. Ligeledes er omsætningen faldet til blot 9.000 kroner.

Selskabet vurderer dog, at resultatet er tilfredsstillende og helt i tråd med forventningerne.

“Vi har fået opbygget den helt rigtige organisation med det rette team, og vi har skaffet den nødvendige likviditet til den første del af rejsen. Vi har oplevet mere end en fordobling i antallet af eventorganizers på vores platform - og det vel at mærke på en pilotudgave af vores produkt, der kun indfrier en mindre del af forventningerne,” lyder det fra selskabet.

Conferize vurderer, at omsætningen som ‘følge af strategien vil være beskeden frem til 2019-2020.’

Conferize-aktien ligger for tiden på kurs 9,17 kroner på First North. Der blev til noteringen i sommer solgt aktier for 28,8 millioner kroner til omkring 1.100 nye aktionærer.

Du finder selskabets årsrapport her.

Generalprøve på folkeskolens prøve gik ikke for godt

Generalprøven på den skriftlige dansk-prøve i Folkeskolen, som jo skal køre digitalt, gik ikke alt for godt, skriver Folkeskolen under overskriften “Mislykket generalprøve på skriftlig dansk-prøve.

“Det har kørt rigtig langsomt her til morgen [mandag, red], og vi er i gang med at kigge på, hvad det kan skyldes. Det er vi rigtigt kede af", siger kontorchef i Styrelsen for It og Læring, Jesper Stæhr Mikkelsen, til bladet.

Sidste år - hvor systemet skulle debuttere - gik det helt galt med et nedbrud, der gjorde, at en række elever slet ikke kunne få adgang til opgaverne.

Læs også: Regeringen vil gøre it-undervisning obligatorisk i folkeskolen: "Planen er, at alle danske børn skal lære at kode," siger undervisningsministeren

IT-Branchen får ny bestyrelse

Branche-organisationen IT-Branchen har fået ny bestyrelse efter selskabets generalforsamling i går eftermiddags.

I den nye bestyrelse finder vi fem nyvalgte medlemmer, som er NNIT’s Per Kogut, Nets’ Trygve Ilkjær, KMD’s Betina Hagerup, Oracles Ingrid Moen og SAP’s Jørgen Jacobsen.

Formand Kim Nielsen fra Canon fortsætter som formand. Det samme gør næstformand Erik Kaa, EG.

IT-Branchens hovedbestyrelse er forholdsvis stor med 28 medlemmer. Du kan se alle medlemmerne her.

Pris til aarhusianske Loyalty Factory

Aarhusianske Loyalty Factory har vundet it-prisen Stevie Award for selskabets Easi’r-softwareløsning, der er en cloud-løsning målrettet bilbranchens købsprocesser.

“Digitaliseringen ændrer alt i bilindustrien for øjeblikket, en udvikling der også udfordrer de traditionelle bilforhandlere. Vi har specialudviklet EASI'R til at opfylde bilkøbernes ændrede forventninger og på den måde understøtte bilproducenternes nøglerolle inden for salg, så de ikke taber i konkurrencen med alle de nye online-aktører,” lyder det fra direktør Mikael Moeslund.

Selskabet lancerede systemet i 2016. Dengang havde selskabet 15 medarbejdere. I dag har det små 40 ansatte.

Ny rekord: Løser en professor-terning på 0,38 sekund

Vi slutter i den måske lidt pjattede ende: De to amerikanske ingeniører Ben Katz og Jared Di har bygget en robot, der kan løse en ‘professor-terning’ - en Rubiks Cube - sindssygt hurtigt, nemlig på bare 0,38 sekund.

Mange af os har som drenge måttet opgive at komme helt i mål med sådan en terning, og denne benhårde erkendelse sved jo noget - hvilket ikke gør videoen af robotten mindre fascinerende.

De to ingeniører siger endda, at de godt kunne have tweaket og tunet robotten til at håndtere terningen endnu hurtigere, men de mistede interessen og gad ikke tage den helt i mål, da det kom til stykket.

Du kan se den sindssygt hurtige robot i aktion på YouTube her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere