Artikel top billede

Investor om dansk tele-firma: Vi kan blive solgt til Google eller Microsoft

Pengene vælter ud ad det danske it-selskab Bluetown, der opsætter soldrevne wifi-master i den tredje verden. Men alt går efter planen.

Det danske it-selskab Bluetown, der opsætter soldrevne wifi-master i landsbyer i den tredje verden, tabte i fjor 46 millioner kroner.

Det får det samlede tab i selskabet op på mere 120 millioner kroner i løbet af de seneste fem år, skriver Børsen.

“Selv om det kan lyde tosset, kører vi helt efter planen. Vi er altså ved at opbygge et globalt selskab, der arbejder på meget store markeder, med hovedkontor i Danmark. Det kræver store investeringer, “ siger selskabets direktør, Peter Ib, til avisen.

Peter Ib har tidligere i en lang årrække været CEO for Nokia i Danmark.

Bluetown er blandt andet i gang med at opsætte systemer i Indien, som vil give mere end en million indere internet-adgang. Bluetown vil efter opsætningen af masterne sælge datapakker til brug på masterne.

Investor Lars Kolind skød sidste år 14 millioner kroner ind i selskabet.

Han er sikker på, at der venter selskabet en stor fremtid.

“Jeg er sikker på, at Bluetown på et tidspunkt bliver solgt til en meget stor spiller som et globalt teleselskab eller et teknologiselskab som Google, Microsoft, Amazon eller Alibaba,” siger han til Børsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere