Artikel top billede

Investor om dansk tele-firma: Vi kan blive solgt til Google eller Microsoft

Pengene vælter ud ad det danske it-selskab Bluetown, der opsætter soldrevne wifi-master i den tredje verden. Men alt går efter planen.

Det danske it-selskab Bluetown, der opsætter soldrevne wifi-master i landsbyer i den tredje verden, tabte i fjor 46 millioner kroner.

Det får det samlede tab i selskabet op på mere 120 millioner kroner i løbet af de seneste fem år, skriver Børsen.

“Selv om det kan lyde tosset, kører vi helt efter planen. Vi er altså ved at opbygge et globalt selskab, der arbejder på meget store markeder, med hovedkontor i Danmark. Det kræver store investeringer, “ siger selskabets direktør, Peter Ib, til avisen.

Peter Ib har tidligere i en lang årrække været CEO for Nokia i Danmark.

Bluetown er blandt andet i gang med at opsætte systemer i Indien, som vil give mere end en million indere internet-adgang. Bluetown vil efter opsætningen af masterne sælge datapakker til brug på masterne.

Investor Lars Kolind skød sidste år 14 millioner kroner ind i selskabet.

Han er sikker på, at der venter selskabet en stor fremtid.

“Jeg er sikker på, at Bluetown på et tidspunkt bliver solgt til en meget stor spiller som et globalt teleselskab eller et teknologiselskab som Google, Microsoft, Amazon eller Alibaba,” siger han til Børsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere