Artikel top billede

Fem anderledes smartphones: Innovationen bobler i krogene af mobilbranchen

Salget af smartphones stagnerer, og selv om de nye modeller bliver stadig bedre og hurtigere, kan de fleste snildt nøjes med sidste års model. Innovation i branchen ikke umiddelbart blændende, men ude i hjørnerne findes faktisk eksempler på nytænkning.

Hvad kan få dig til at investere i en ny smartphone? … altså ud over de indlysende grunde som ødelagt hardware, tilsandet software og så videre.

Lysten til et nyt stykke hardware, måske? Trangen til hele tiden at besidde seneste model?

Men bortset fra det, er det nok ikke graden af innovation proppet i den seneste model, som gør udslaget. Hånden på hjertet, så kan de fleste nok udmærket komme igennem dagen med den model fra sidste år, der ligger i lommen.

Måske er det den mathed, der har ramt salget af smartphones, som trods tilbagegang nåede godt 2,3 millioner enheder på det danske marked i 2017.

Det kan du læse mere om her:
Tablets med tastatur er nærmest det eneste lyspunkt på et stagnerende dansk hardwaremarked. Se tallene her

Men det er ikke det samme som at der ikke findes anderledes telefoner med unikke features. Computerworlds amerikanske søstermagasin peger på eksempler på telefoner, som stikker ud fra mængden og måske tilbyder features, der kunne retfærdiggøre en udskiftning af din nuværende telefon.

Telefonen, som har strøm nok til en uges brug

Hvem kunne ikke tænke sig en telefon, hvor batterilevetiden ikke er en begrænsende faktor. Tænk, hvis man kunne få en telefon, som bare skulle oplades én gang om ugen?

Batterifirmaet Energizer viste på årets Mobile World Congress en prototype på en Android-mobil kaldet Power Max P16K Pro med et batteri på ikke mindre end 16.000 mAh. Til sammenligning har Apples Iphone X et batteri på 2.716 mAh.

Power Max P16K Pro skulle altså kunne holde til en uges brug - til gengæld er den cirka dobbelt så tyk som en almindelig smartphone.

Læs mere her: https://www.gsmarena.com/energizer_power_max_p16k_pro-9079.php

En telefon som et statement

MP01 fra sweiziske Punkt er sådan set lidt off topic i denne sammenhæng, for den er ikke en smartphone og har ingen internet-adgang. Til gengæld har den samme lækkerheds-faktor som man er vant til ved smartphones, og så er den måske mest af alt et statement.

JOMO - eller the Joy Of Missing Out - er den tendens, som MP01 fint spiller ind i. Telefonen koster 1.450 kroner, kan sættes op på dansk og er bygget til at holde.

Læs mere her: https://www.punkt.ch/en/products/mp01-mobile-phone/

Telefoner med indbyggede projektorer

Movi Smartphone fra Wireless Mobi Solution blev vist på CES-messen tidligere i år.

Det er en helt almindelig Android-telefon med en helt ualmindelig feature. Den har nemlig indbygget en projektor med en lysstyrke på 50 lumen, som kan klare virksomhedspræsentation eller en produktdemonstration i en snæver vending.

Læs mere her: https://moviphones.com/

Telefoner, som kan bruges under vand

Det engelske firma Bullit fremstiller telefoner, som kan tåle at blive brugt under ekstreme forhold. Sammen med producenten af entreprenørmateriel Caterpillar har Bullit bygget telefonen Cat S61. Den kan tåle temperaturer op til 400 grader og har en sensor, som advarer om farlig indåndingsluft.

Den berøringsfølsomme skærm kan betjenes, selv om den er våd - eller under vand, ligefrem, og den kan også betjenes med handsker.

Læs mere her: https://www.catphones.com/en_gb/introducing-cat-s61-packed-integrated-tools-trade/

Telefoner, som kan bruges som laptop

Engelske Planet Computers har udviklet Gemini-smartphones, som er udstyret med et ret stort fysisk tastatur - ikke ulig tidligere tiders PDA’er. Ikke så mærkeligt i øvrigt, for bag designet står samme personer, som tilbage i 1999 lancerede Psion Revo.

Gemini er tiltænkt brug i virksomheder. Den kan afvikle både Android og Linux.

Læs mere her: https://www.planetcom.co.uk/