Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Små-aktionærer truer med ballade til TDC’s generalforsamling fredag

Der er lagt op til ballade, når TDC fredag afholder sin generalforsamling. Dansk Aktionærforening er ‘pikeret’ over det turbulente salgs-forløb af TDC.

Der er lagt op til ballade, når TDC senere i dag holder sin ordinære generalforsamling, der begynder fredag formiddag.

Ifølge Børsen har der ellers været lagt op til, at generalforsamlingen skulle være helt fredelig, stilfærdig og ja, ordinær.

Men det er langt fra givet, at det vil blive sådan, efter det turbulente forløb, som TDC har været inde i den seneste tid, hvor selskabet først ville fusionere med TV3-ejeren MTG og dernæst blev tvunget til at acceptere et opkøbstilbud fra ATP, PKA, PFA og Macquarie.

Danske Aktionærforening vil nemlig gå på talerstolen med hård kritik, skriver avisen.

“Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er meget pikerede over hele forløbet. Det er virkelig et lavpunkt i graden af aktionærvenlighed, der er kommet til udtryk her. Og vi mener, at pilen peger på TDC’s bestyrelse,” siger direktør i Danske Aktionærforening, Leonhardt Pihl, til Børsen.

Generalforsamlingen kan meget vel blive TDC’s sidste som børsnoteret selskab.

Lidt usædvanligt har selskabet besluttet, at generalforsamlingen skal afholdes alene ved fysisk fremmøde.

På dagsordenen er blandt andet vedtagelse af en nye incitamentsordninger til selskabets direktion samt godkendelse af bestyrelsens løn.

TDC’s bestyrelsesformand er indstillet til et honorar på 1,1 millioner kroner for 2018, mens næstformanden er indstillet til 700.000 kroner. Et ordinært bestyrelsesmedlem skal have 400.000 kroner om året.

Du kan se hele programmet og alle bilag til generalforsamlingen her.

Læs også:

Se tilbuds-dokumentet: Her er pensionskassernes tilbud på TDC - kan trække alle TDC's frie reserver ud i udbytte

TDC-topchef vil få 17,6 millioner kroner hvis hun selv siger op

TDC bekræfter: Endnu en mystisk køber meldte sig parat til opkøb midt i MTG-kaos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere