Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Små-aktionærer truer med ballade til TDC’s generalforsamling fredag

Der er lagt op til ballade, når TDC fredag afholder sin generalforsamling. Dansk Aktionærforening er ‘pikeret’ over det turbulente salgs-forløb af TDC.

Der er lagt op til ballade, når TDC senere i dag holder sin ordinære generalforsamling, der begynder fredag formiddag.

Ifølge Børsen har der ellers været lagt op til, at generalforsamlingen skulle være helt fredelig, stilfærdig og ja, ordinær.

Men det er langt fra givet, at det vil blive sådan, efter det turbulente forløb, som TDC har været inde i den seneste tid, hvor selskabet først ville fusionere med TV3-ejeren MTG og dernæst blev tvunget til at acceptere et opkøbstilbud fra ATP, PKA, PFA og Macquarie.

Danske Aktionærforening vil nemlig gå på talerstolen med hård kritik, skriver avisen.

“Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er meget pikerede over hele forløbet. Det er virkelig et lavpunkt i graden af aktionærvenlighed, der er kommet til udtryk her. Og vi mener, at pilen peger på TDC’s bestyrelse,” siger direktør i Danske Aktionærforening, Leonhardt Pihl, til Børsen.

Generalforsamlingen kan meget vel blive TDC’s sidste som børsnoteret selskab.

Lidt usædvanligt har selskabet besluttet, at generalforsamlingen skal afholdes alene ved fysisk fremmøde.

På dagsordenen er blandt andet vedtagelse af en nye incitamentsordninger til selskabets direktion samt godkendelse af bestyrelsens løn.

TDC’s bestyrelsesformand er indstillet til et honorar på 1,1 millioner kroner for 2018, mens næstformanden er indstillet til 700.000 kroner. Et ordinært bestyrelsesmedlem skal have 400.000 kroner om året.

Du kan se hele programmet og alle bilag til generalforsamlingen her.

Læs også:

Se tilbuds-dokumentet: Her er pensionskassernes tilbud på TDC - kan trække alle TDC's frie reserver ud i udbytte

TDC-topchef vil få 17,6 millioner kroner hvis hun selv siger op

TDC bekræfter: Endnu en mystisk køber meldte sig parat til opkøb midt i MTG-kaos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere