Artikel top billede

Små-aktionærer truer med ballade til TDC’s generalforsamling fredag

Der er lagt op til ballade, når TDC fredag afholder sin generalforsamling. Dansk Aktionærforening er ‘pikeret’ over det turbulente salgs-forløb af TDC.

Der er lagt op til ballade, når TDC senere i dag holder sin ordinære generalforsamling, der begynder fredag formiddag.

Ifølge Børsen har der ellers været lagt op til, at generalforsamlingen skulle være helt fredelig, stilfærdig og ja, ordinær.

Men det er langt fra givet, at det vil blive sådan, efter det turbulente forløb, som TDC har været inde i den seneste tid, hvor selskabet først ville fusionere med TV3-ejeren MTG og dernæst blev tvunget til at acceptere et opkøbstilbud fra ATP, PKA, PFA og Macquarie.

Danske Aktionærforening vil nemlig gå på talerstolen med hård kritik, skriver avisen.

“Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er meget pikerede over hele forløbet. Det er virkelig et lavpunkt i graden af aktionærvenlighed, der er kommet til udtryk her. Og vi mener, at pilen peger på TDC’s bestyrelse,” siger direktør i Danske Aktionærforening, Leonhardt Pihl, til Børsen.

Generalforsamlingen kan meget vel blive TDC’s sidste som børsnoteret selskab.

Lidt usædvanligt har selskabet besluttet, at generalforsamlingen skal afholdes alene ved fysisk fremmøde.

På dagsordenen er blandt andet vedtagelse af en nye incitamentsordninger til selskabets direktion samt godkendelse af bestyrelsens løn.

TDC’s bestyrelsesformand er indstillet til et honorar på 1,1 millioner kroner for 2018, mens næstformanden er indstillet til 700.000 kroner. Et ordinært bestyrelsesmedlem skal have 400.000 kroner om året.

Du kan se hele programmet og alle bilag til generalforsamlingen her.

Læs også:

Se tilbuds-dokumentet: Her er pensionskassernes tilbud på TDC - kan trække alle TDC's frie reserver ud i udbytte

TDC-topchef vil få 17,6 millioner kroner hvis hun selv siger op

TDC bekræfter: Endnu en mystisk køber meldte sig parat til opkøb midt i MTG-kaos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere