Artikel top billede

Bitcoin nu så billige at det ikke længere kan betale sig at udvinde dem - hvis man regner alle omkostningerne med

Efter efterårets vilde kurs-stigninger er bitcoin nu faldet så meget i pris, at det ikke længere kan betale sig at mine dem.

Bitcoin-kursen nåede at runde 20.000 dollar i december. Men det går som bekendt op og ned i showbiz, og siden er bitcoin-kursen faldet igen.

Faktisk ligger den nu på et niveau, der gør, at det mange steder ikke længere kan betale sig at udvinde bitcoin - altså ‘mine’ dem.

Det er en omkostningstung proces, der kræver tungt og energikrævende computerudstyr.

“Bitcoin handles for tiden til en pris, der matcher omkostningerne for mining af en bitcoin,” lyder det fra analysehuset Fundstrat, skriver CNBC.

Ifølge Fundstrats egen såkaldte mining-model kostere det 8.038 dollar - omkring 48.500 kroner- at udvinde en bitcoin.

Det kan lyde af meget, men i modellen indregnes både strøm-forbrug, indkøb af computer-udstyr og følge-omkostninger til eksempelvis køling af udstyret.

Kryptovalutaer udvindes i såkaldte 'rigs,' der er sammenkoblede computere med meget kraftige grafikkort, som gennemgår en række komplekse beregninger i arbejdet med at udvinde - 'mine' - bitcoin og lignende.

Ifølge Fundstats model består mere end halvdelen af omkostningerne ved en mining faktisk af udgifter til indkøb af udstyr - blandt andet fordi der hele tiden udvikles nyt og langt mere effektivt udstyr, hvilket øger behovet for udskiftning af udstyr hele tiden.

En bitcoin kunne torsdag flere steder købes til 7.600 dollar - knap 46.000 kroner.

Ikke mindst Kina er kendt som hjemsted for mange ‘minere.’

Det skyldes dels, at strømprisen er lav i Kina, dels at mining af kryptovaluta anvendes som metode til at sende penge ud af landet uden om den kinesiske regerings kontrol.

Fire af de fem største såkaldte bitcoin-miningpools er kinesiske i dag.

Du kan finde en oversigt over disse pools her.

Fundstrat vurderer, at bitcoin-minerne vil fortsætte med at mine bitcoins på deres eksisterende udstyr, indtil prisen er faldet til godt 3.000 dollar.

Her ligger smertegrænsen, som vil få mange minere til at lukke deres computer ned, hedder det.

Læs også: 

Bitcoin-netværket bruger snart mere strøm end hele Danmark.

Valutaspekulanter rydder grafikkort-lagrene hos ProShop igen og igen: "Det er helt vanvittigt for tiden"

Disse fem kilder giver kryptovalutaerne deres enorme værdi - også selv om de ikke er bundet op på banker og samfund
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere