Artikel top billede

Det var en selvkørende Volvo magen til denne, der søndag kørte en fodgænger ihjel.

Uber suspenderer alle test-kørsler efter første trafikdrab med selvkørende Volvo

Uber suspenderer alle testkørsler på ubestemt tid, efter en af selskabets selvkørende biler mandag dræbte en kvinde i USA.

Uber standser med omgående virkning alle testkørsler af selskabets selvkørende biler, efter en selvkørende Uber-bil søndag ramte og dræbte en kvindelig fodgænger i den amerikanske by Tempe.

Det er angiveligt første gang nogensinde, at en selvkørende bil har dræbt en person på denne måde.

Uber har indtil videre gennemført testkørsler af selskabets selvkørende biler i Tempe (som ligger i Arizona), San Francisco, Pittsburgh og Toronto.

Den pågældende test-bil - en Volvo XC90 - havde en såkaldt ‘emergency backup’-chauffør bag rattet, men blev ført alene af den selvkørende teknologi, da den ramte den kvindelige fodgænger, den 49-årige Elaine Herzberg, der kom trækkende med sin cykel.

Ifølge det lokale politi kørte bilen omkring 65 kilometer i timen, og den sagtnede ifølge politiet ikke farten, inden den ramte fodgængeren.

Løse regler

Uber har gennemført testkørsler i Tempe i nogle år.

Ifølge flere amerikanske aviser var byen meget opsat på at få trukket Uber og andre selskaber til området og lovede enkle og få regler og en fleksibel grad af kontrol for at få dem til at vælge området som hjemsted for deres testkørsler.

Eksempelvis har det i Arizona i de seneste måneder som et af de eneste steder været tilladt at teste selvkørende biler uden chauffør, skriver New York Times.

Også Alphabets division for selvkørende biler, Waymo, tester i Arizona - i mange tilfælde har der slet ikke været en chauffør ombord.

Ifølge Waymo har selskabets selvkørende biler tilbagelagt mere end en halv million kilometer mellem december 2016 og november 2017 med en backup-chauffør ved rattet.

Chaufførerne har været nødt til at gribe ind og overtage rattet 63 gange i denne periode.

Uber har erklæret, at selskabet vil samarbejde tæt med lokale myndigheder for at få opklaret, hvad der er gået galt under testkørslen.

Læs også:

Sådan vil it påvirke din bil de kommende fem år: Mange innovative løsninger på vej

Selvkørende Uber-bil kørt galt: Uber indstiller forsøg med selvkørende biler efter sammenstød
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere