Artikel top billede

Det var en selvkørende Volvo magen til denne, der søndag kørte en fodgænger ihjel.

Uber suspenderer alle test-kørsler efter første trafikdrab med selvkørende Volvo

Uber suspenderer alle testkørsler på ubestemt tid, efter en af selskabets selvkørende biler mandag dræbte en kvinde i USA.

Uber standser med omgående virkning alle testkørsler af selskabets selvkørende biler, efter en selvkørende Uber-bil søndag ramte og dræbte en kvindelig fodgænger i den amerikanske by Tempe.

Det er angiveligt første gang nogensinde, at en selvkørende bil har dræbt en person på denne måde.

Uber har indtil videre gennemført testkørsler af selskabets selvkørende biler i Tempe (som ligger i Arizona), San Francisco, Pittsburgh og Toronto.

Den pågældende test-bil - en Volvo XC90 - havde en såkaldt ‘emergency backup’-chauffør bag rattet, men blev ført alene af den selvkørende teknologi, da den ramte den kvindelige fodgænger, den 49-årige Elaine Herzberg, der kom trækkende med sin cykel.

Ifølge det lokale politi kørte bilen omkring 65 kilometer i timen, og den sagtnede ifølge politiet ikke farten, inden den ramte fodgængeren.

Løse regler

Uber har gennemført testkørsler i Tempe i nogle år.

Ifølge flere amerikanske aviser var byen meget opsat på at få trukket Uber og andre selskaber til området og lovede enkle og få regler og en fleksibel grad af kontrol for at få dem til at vælge området som hjemsted for deres testkørsler.

Eksempelvis har det i Arizona i de seneste måneder som et af de eneste steder været tilladt at teste selvkørende biler uden chauffør, skriver New York Times.

Også Alphabets division for selvkørende biler, Waymo, tester i Arizona - i mange tilfælde har der slet ikke været en chauffør ombord.

Ifølge Waymo har selskabets selvkørende biler tilbagelagt mere end en halv million kilometer mellem december 2016 og november 2017 med en backup-chauffør ved rattet.

Chaufførerne har været nødt til at gribe ind og overtage rattet 63 gange i denne periode.

Uber har erklæret, at selskabet vil samarbejde tæt med lokale myndigheder for at få opklaret, hvad der er gået galt under testkørslen.

Læs også:

Sådan vil it påvirke din bil de kommende fem år: Mange innovative løsninger på vej

Selvkørende Uber-bil kørt galt: Uber indstiller forsøg med selvkørende biler efter sammenstød
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere