Artikel top billede

Det var en selvkørende Volvo magen til denne, der søndag kørte en fodgænger ihjel.

Uber suspenderer alle test-kørsler efter første trafikdrab med selvkørende Volvo

Uber suspenderer alle testkørsler på ubestemt tid, efter en af selskabets selvkørende biler mandag dræbte en kvinde i USA.

Uber standser med omgående virkning alle testkørsler af selskabets selvkørende biler, efter en selvkørende Uber-bil søndag ramte og dræbte en kvindelig fodgænger i den amerikanske by Tempe.

Det er angiveligt første gang nogensinde, at en selvkørende bil har dræbt en person på denne måde.

Uber har indtil videre gennemført testkørsler af selskabets selvkørende biler i Tempe (som ligger i Arizona), San Francisco, Pittsburgh og Toronto.

Den pågældende test-bil - en Volvo XC90 - havde en såkaldt ‘emergency backup’-chauffør bag rattet, men blev ført alene af den selvkørende teknologi, da den ramte den kvindelige fodgænger, den 49-årige Elaine Herzberg, der kom trækkende med sin cykel.

Ifølge det lokale politi kørte bilen omkring 65 kilometer i timen, og den sagtnede ifølge politiet ikke farten, inden den ramte fodgængeren.

Løse regler

Uber har gennemført testkørsler i Tempe i nogle år.

Ifølge flere amerikanske aviser var byen meget opsat på at få trukket Uber og andre selskaber til området og lovede enkle og få regler og en fleksibel grad af kontrol for at få dem til at vælge området som hjemsted for deres testkørsler.

Eksempelvis har det i Arizona i de seneste måneder som et af de eneste steder været tilladt at teste selvkørende biler uden chauffør, skriver New York Times.

Også Alphabets division for selvkørende biler, Waymo, tester i Arizona - i mange tilfælde har der slet ikke været en chauffør ombord.

Ifølge Waymo har selskabets selvkørende biler tilbagelagt mere end en halv million kilometer mellem december 2016 og november 2017 med en backup-chauffør ved rattet.

Chaufførerne har været nødt til at gribe ind og overtage rattet 63 gange i denne periode.

Uber har erklæret, at selskabet vil samarbejde tæt med lokale myndigheder for at få opklaret, hvad der er gået galt under testkørslen.

Læs også:

Sådan vil it påvirke din bil de kommende fem år: Mange innovative løsninger på vej

Selvkørende Uber-bil kørt galt: Uber indstiller forsøg med selvkørende biler efter sammenstød
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere