Artikel top billede

Stor dansk webshop om Amazons mulige entre i Danmark: "Nogle webshops kommer til at dø"

Rygterne svirrer om Amazons mulige entre på det danske marked. Den danske elektronik-webshop Proshop forventer at blive ramt på omsætningen, mens mange mindre webshops meget vel kan ende med at lade livet.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Få Proshops-direktørens bud på, hvem der bliver de første ofre for Amazon
  • Forstå hvorfor han ikke mener, at Amazon kommer til kvæle Proshop
  • Få indsigt i Proshops-erfaringer med at konkurrere mod Amazon i Tyskland
994
5 min
Hos den danske elektronik-webshop Proshop er man overbevist om, at Amazon har sigtekornet rettet mod Danmark. Noget der vil få voldsomme konsekvenser for den danske e-handel, når den amerikanske gigant først trykker på aftrækkeren.

Selv for en spiller som Proshop, der med en omsætning på 950 millioner kroner er en af Danmarks førerende online-butikker, vil konkurrencen fra Amazon blive mærkbar, erkender Proshops administrerende direktør, Ivan Jæger Christiansen.

"Jeg tror ikke på, at det her kommer til at kvæle Proshop, men vi får en meget stor og meget dygtig konkurrent, og det vil være noget, som vi kommer til at mærke på omsætningen. For der er ingen tvivl om, at de også vil gå ind på vores kerneområde," siger han til Computerworld.

Han forudsiger dog en betydeligt mere krank skæbne for de mindre spillere på markedet, der ikke har tilstrækkelig stor volume.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter