Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: I dag præsenterer Vestager sin skatte-plan / Spotify-stifter kan sælge aktier for 12 milliarder kroner / Stor iværksætter-fond lokker med 375 millioner dollar

I dag præsenterer Vestager sin skatte-plan. Spotify-stifter kan sælge aktier for 12 milliarder kroner. Stor iværksætter-fond lokker med 375 millioner dollar. Bankdata lander 17.500 kunder fra SDC.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

I dag præsenterer Vestager sin skatte-plan

Konkurrence-kommissær Margrethe Vestager (R) og EU-kommissionen præsenterer i dag udspillet til sin store skatte-plan, der sigter mod at tvinge de store internet-giganter til at betale skat i Europa.

Vi skrev tidligere på ugen om planen, som avisen Financial Times har haft adgang til. Men først senere i dag bliver det altså klart, hvad der præcist står i udspillet. Så stay tuned.

Du kan læse mere om planen her: EU og Margrethe Vestager klar med ny ‘digital beskatning’ - her er planen, der skal sætte en stopper for it-firmaernes skattefiduser.

Spotify-stifter kan sælge aktier for 12 milliarder kroner

Den svenske Spotify-stifter, 35-årige Daniel Ek, er ifølge selskabets vedtægter berettiget til at sælge 15,8 millioner aktier, når Spotify efter planen bliver børsnoteret 3. april, viser nye dokumenter.

De 15,8 millioner aktier har en anslået værdi i omegnen af to milliarder dollar - omkring 12 milliarder kroner - og er altså udtryk, hvad han ejer af Spotify. Daniel Ek er ikke forpligtet til at sælge sine aktier.

Ifølge Spotify forventer de nuværende aktionærer at sælge omkring 55,7 millioner af deres egne aktier til noteringen. De to stiftere, Daniel Ek og Martin Lorentzon, sidder tilsammen på mere end 80 procent af aktiekapitalen i firmaet.

Spotify - der får hostet hele sin tjeneste i Google Cloud - er i grove træk vurderet til at være omkring 19 milliarder dollar værd, men har endnu ikke sat nogen pris på aktierne til noteringen.

Stor iværksætter-fond lokker med 375 millioner dollar

Venture-fonden Eight Roads Ventures åbner sin tredje fond til såkaldte ‘scale-up’-virksomheder i Europa og Israel.

Selskabet meddeler, at fonden bliver på 375 millioner dollar - 2,7 milliarder kroner - som bliver målrettet investeringer i tech-firmaer, som ‘henvender sig til både forbrugere og erhverv’ samt virksomheder, der leverer it til sundhedssektoren og fintech.

"Vi ser mange ambitiøse iværksættere over hele kontinentet, men også en mangel på kompetent rådgivning inden for up-scaling samt erfaring med udvidelse af succesfulde virksomheder. Der kan vi levere den nødvendige kompetence, og derved forbedre deres chancer for succes,” lyder det fra Eight Roads Ventures.

Bankdata lander 17.500 kunder fra SDC

SDC mister med et slag 17.500 kunder, som nu stryger over til konkurrenten Bankdata.

De 17.500 kunder følger med Saxo Privatbank, som Alm. Brand netop har overtaget. 

Alm. Brand er medejer af Bankdata, mens Saxo Privatbank er medejer af SDC.

“Vi har valgt Bankdata, fordi sammenlægningen af kunder på én datacentral giver markante besparelser,” meddeler Kim Bai Wadstrøm, der er direktør i Alm. Brand.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere