Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Investorer sagsøger Facebook for datahøst / Dansk kaffekonge forstår ikke frygten for Amazon / Twitter-topchef: Bitcoin kan blive eneste valuta / Video viser Uber-bil drøne lige ind i fodgænger

Investorer sagsøger Facebook for datahøst. Dansk kaffekonge forstår ikke frygten for Amazon. Twitter-topchef: Bitcoin kan blive eneste valuta. Video viser Uber-bil drøne lige ind i fodgænger. Kinesisk it-gigant skovler penge ind. Toyota stopper alle testkørsler af selvkørende biler i USA.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Investorer sagsøger Facebook for datahøst

Der gik kun nogle timer fra afsløringen af, at 50 millioner Facebook-brugeres data var blevet høstet, til det første sagsanlæg lå klar i en amerikansk domstol.

Sagsøgerne er en række aktionærer, som mener, at deres investering i Facebook er blevet mindre værd på grund af afsløringerne, der da rigtigt nok også har fået aktiekursen til at falde. Mandag faldt den emd 5,2 procent, tirsdag med 2,6 procent.

Du kan læse mere om afsløringerne her: Facebook hårdt ramt af data-skandale: Er der øget kontrol og lov-stramninger på vej efter misbrug af 50 millioner brugeres data?

Mark Zuckerberg udtalte sig iøvrigt i aftes for første gang om skandalen. 

denne post på Facebook beskriver han sit syn på sagen og undskylder for det hele. Han vil senere i dag give interview til CNN, skriver han.

Dansk kaffekonge forstår ikke frygten for Amazon

Direktøren i kaffevirksomheden Real Coffee, Lars Mansfeld-Giese, forstår ikke den frygt for Amazon, som åbenbart hersker flere steder. 

Han råder ifølge Børsen mindre og mellemstore danske virksomheder til at ‘omfavne og udnytte’ mulighederne i Amazon.

“Det er en "once-in-a-lifetime" mulighed for danske producenter, som ikke har haft kræfterne til at nå eksportmarkederne på egen hånd. Vi taler ikke tysk og ved ikke særligt meget om det tyske marked, men vi sælger immervæk 1,8 millioner kapsler økologisk kaffe hvert år til tyskerne, alene fordi vi har vores kapsler på Amazon Tyskland,” siger han til avisen.

Læs også: Stor dansk webshop om Amazons mulige entre i Danmark: "Nogle webshops kommer til at dø"

Twitter-topchef: Bitcoin kan blive eneste valuta

Twitters topchef, Jack Dorsey, tror, at bitcoin kan blive verdens førende, universelle valuta.

“Verden vil en dag have én valuta, internettet vil have én valuta. Jeg tror personligt, at det vil blive bitcoin. Og det vil ske i løbet af 10 år, men men hurtigere,” siger han til Times.

Bitcoin gik sin sejrsgang i efteråret og vinteren, hvor kursen strøg op på over 20.000 dollar for en enkelt bitcoin. 

Siden er kursen dykket ret markant til i dag under 9.000 dollar.

Den har hele tiden været fulgt af mange meninger og holdninger til dens formåen og fremtidsudsigter.

Video viser Uber-bil drøne lige ind i fodgænger

En ny video fra den selvkørende Uber-testbil, der i weekenden dræbte en fodgænger i den amerikanske by Tempe, viser, at bilen ikke sagtnede farten eller forsøgte at undvige, inden den ramte fodgængeren.

Derimod drønede den lige i hende med cirka 65 kilometer i timen, viser videoen.

Uber-bilen havde en chauffør ombord, som skulle gribe ind i nødstilfælde.

Videoen viser, at chaufføren, den 44-årige Rafaela Vasquez, kigger ned i det øjeblik, hvor ulykken sker. Det er mørkt udenfor, og spørgsmålet er, om hun kunne have nået at reagere alligevel.

Det er politiet i Tempe, der har offentliggjort videoen fra bilen på Twitter, som du kan se her (videoen stopper et splitsekund før impact, men vær advaret alligevel.)

Læs også: Uber suspenderer alle test-kørsler efter første trafikdrab med selvkørende Volvo

Kinesisk it-gigant skovler penge ind

Pengene brøler ind i kinesiske it-kæmpe Tencents i forvejen store pengetank. 

Selskabets indtjening i 2017 er mere end fordoblet i forhold til 2016 til 21,6 milliarder yuan, hvilket svarer til 20,7 milliarder kroner. Og det er altså indtjening og ikke omsætning.

Tencent beskæftiger sig med med mange forskellige områder. Langt størstedelen af selskabets omsætning kommer fra spilsektoren.

Salget af det vildt populære spil Honor of Kings er eksempelvis steget med 56 procent.

Toyota stopper alle testkørsler af selvkørende biler i USA

Toyota stopper med omgående virkning al testkørsel af selvkørende biler på amerikanske veje, efter en selvkørende Uber-bil i weekenden kørte en kvindelig fodgænger ihjel.

Toyota begrunder beslutningen - som kan blive kortvarig - med hensyn til selskabets test-chauffører. 

Andre bilfirmaer meddeler, at de vil fortsætte med deres testkørsler. Det vil Toyota iøvrigt også på selskabets lukkede baner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere