Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Morgen-briefing: Investorer sagsøger Facebook for datahøst / Dansk kaffekonge forstår ikke frygten for Amazon / Twitter-topchef: Bitcoin kan blive eneste valuta / Video viser Uber-bil drøne lige ind i fodgænger

Investorer sagsøger Facebook for datahøst. Dansk kaffekonge forstår ikke frygten for Amazon. Twitter-topchef: Bitcoin kan blive eneste valuta. Video viser Uber-bil drøne lige ind i fodgænger. Kinesisk it-gigant skovler penge ind. Toyota stopper alle testkørsler af selvkørende biler i USA.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Investorer sagsøger Facebook for datahøst

Der gik kun nogle timer fra afsløringen af, at 50 millioner Facebook-brugeres data var blevet høstet, til det første sagsanlæg lå klar i en amerikansk domstol.

Sagsøgerne er en række aktionærer, som mener, at deres investering i Facebook er blevet mindre værd på grund af afsløringerne, der da rigtigt nok også har fået aktiekursen til at falde. Mandag faldt den emd 5,2 procent, tirsdag med 2,6 procent.

Du kan læse mere om afsløringerne her: Facebook hårdt ramt af data-skandale: Er der øget kontrol og lov-stramninger på vej efter misbrug af 50 millioner brugeres data?

Mark Zuckerberg udtalte sig iøvrigt i aftes for første gang om skandalen. 

denne post på Facebook beskriver han sit syn på sagen og undskylder for det hele. Han vil senere i dag give interview til CNN, skriver han.

Dansk kaffekonge forstår ikke frygten for Amazon

Direktøren i kaffevirksomheden Real Coffee, Lars Mansfeld-Giese, forstår ikke den frygt for Amazon, som åbenbart hersker flere steder. 

Han råder ifølge Børsen mindre og mellemstore danske virksomheder til at ‘omfavne og udnytte’ mulighederne i Amazon.

“Det er en "once-in-a-lifetime" mulighed for danske producenter, som ikke har haft kræfterne til at nå eksportmarkederne på egen hånd. Vi taler ikke tysk og ved ikke særligt meget om det tyske marked, men vi sælger immervæk 1,8 millioner kapsler økologisk kaffe hvert år til tyskerne, alene fordi vi har vores kapsler på Amazon Tyskland,” siger han til avisen.

Læs også: Stor dansk webshop om Amazons mulige entre i Danmark: "Nogle webshops kommer til at dø"

Twitter-topchef: Bitcoin kan blive eneste valuta

Twitters topchef, Jack Dorsey, tror, at bitcoin kan blive verdens førende, universelle valuta.

“Verden vil en dag have én valuta, internettet vil have én valuta. Jeg tror personligt, at det vil blive bitcoin. Og det vil ske i løbet af 10 år, men men hurtigere,” siger han til Times.

Bitcoin gik sin sejrsgang i efteråret og vinteren, hvor kursen strøg op på over 20.000 dollar for en enkelt bitcoin. 

Siden er kursen dykket ret markant til i dag under 9.000 dollar.

Den har hele tiden været fulgt af mange meninger og holdninger til dens formåen og fremtidsudsigter.

Video viser Uber-bil drøne lige ind i fodgænger

En ny video fra den selvkørende Uber-testbil, der i weekenden dræbte en fodgænger i den amerikanske by Tempe, viser, at bilen ikke sagtnede farten eller forsøgte at undvige, inden den ramte fodgængeren.

Derimod drønede den lige i hende med cirka 65 kilometer i timen, viser videoen.

Uber-bilen havde en chauffør ombord, som skulle gribe ind i nødstilfælde.

Videoen viser, at chaufføren, den 44-årige Rafaela Vasquez, kigger ned i det øjeblik, hvor ulykken sker. Det er mørkt udenfor, og spørgsmålet er, om hun kunne have nået at reagere alligevel.

Det er politiet i Tempe, der har offentliggjort videoen fra bilen på Twitter, som du kan se her (videoen stopper et splitsekund før impact, men vær advaret alligevel.)

Læs også: Uber suspenderer alle test-kørsler efter første trafikdrab med selvkørende Volvo

Kinesisk it-gigant skovler penge ind

Pengene brøler ind i kinesiske it-kæmpe Tencents i forvejen store pengetank. 

Selskabets indtjening i 2017 er mere end fordoblet i forhold til 2016 til 21,6 milliarder yuan, hvilket svarer til 20,7 milliarder kroner. Og det er altså indtjening og ikke omsætning.

Tencent beskæftiger sig med med mange forskellige områder. Langt størstedelen af selskabets omsætning kommer fra spilsektoren.

Salget af det vildt populære spil Honor of Kings er eksempelvis steget med 56 procent.

Toyota stopper alle testkørsler af selvkørende biler i USA

Toyota stopper med omgående virkning al testkørsel af selvkørende biler på amerikanske veje, efter en selvkørende Uber-bil i weekenden kørte en kvindelig fodgænger ihjel.

Toyota begrunder beslutningen - som kan blive kortvarig - med hensyn til selskabets test-chauffører. 

Andre bilfirmaer meddeler, at de vil fortsætte med deres testkørsler. Det vil Toyota iøvrigt også på selskabets lukkede baner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.