Artikel top billede

Kapitalfond dømt til at betale millionerstatning efter salg af softwarefirmaet Tia Technology: Køber blev snydt

Kapitalfonden DKA Capital skal betale et trecifret millionbeløb i erstatning til EQT, der i 2014 købte Tia Technology af DKA.

Kapitalfonden DKA Capital skal betale et trecifret millionbeløb i erstatning til kapitalfonden EQT som kompensation for at have købt katten i sækken med købet af Tia Technology i 2014 for en halv milliard kroner, skriver Børsen.

“Vi er tilfredse med, at voldgiftsretten har givet os medhold. Vi er glade for, at sagen nu er afsluttet,” siger Rikke Kjær Nielsen, der i EQT har været ansvarlig for opkøbet, til avisen.

Slagsmål

De to kapitalfonde har været i slagsmål længe.

Tia Technology var i tiden op til handlen noget af en guldkalv med stort potentiale.

Men allerede i det første regnskab efter overtagelsen, måtte Tia Technology lægge ryg til et dramatisk fald i driftsresultatet, hvilket førte til, at overskuddet efter skat med et hug faldt fra 30 millioner kroner til blot fem millioner kroner.

EQT anlagde voldgiftssag, da man mente, at de tidligere ejere havde tilbageholdt vigtige oplysninger om selskabets faktiske tilstand, og at prisen derfor skulle have været meget lavere.

Det er dog fortsat uklart, hvad striden egentligt har handlet om. Ifølge Børsen har det centrale punkt været udviklingen af en vigtig software-løsning, som ikke har været færdig.

Tia Technology, der holder til huse i Virum nord for København, leverer software til forsikringsselskaber.

I det senest tilgængelige regnskab - for 2016 - fremgår det, at selskabets omsætning fra 2015 til 2016 dykkede med 25,7 procent til 98 millioner kroner, mens selskabet kom ud med et underskud efter skat på 18,5 millioner kroner.

Rikke Kjær Nielsen siger dog til Børsen, at det 'går rigtigt godt for Tia i dag.'

DKA Capital - tidligere Dansk Kapitalanlæg - ophørte i 2014. Ledende partner Lars Dybkjær er siden gået ind i Gro Capital.

Læs også:

Millionslagsmål ender i retten: Kapitalfond føler sig snydt efter køb af dansk it-virksomhed

Tidligere topchef for HP Danmark færdig som CEO efter kun et år på posten - forlader Tia midt i juridisk slagsmål

Softwarehus skovler penge ind på forsikringsløsninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere