Artikel top billede

Kapitalfond dømt til at betale millionerstatning efter salg af softwarefirmaet Tia Technology: Køber blev snydt

Kapitalfonden DKA Capital skal betale et trecifret millionbeløb i erstatning til EQT, der i 2014 købte Tia Technology af DKA.

Kapitalfonden DKA Capital skal betale et trecifret millionbeløb i erstatning til kapitalfonden EQT som kompensation for at have købt katten i sækken med købet af Tia Technology i 2014 for en halv milliard kroner, skriver Børsen.

“Vi er tilfredse med, at voldgiftsretten har givet os medhold. Vi er glade for, at sagen nu er afsluttet,” siger Rikke Kjær Nielsen, der i EQT har været ansvarlig for opkøbet, til avisen.

Slagsmål

De to kapitalfonde har været i slagsmål længe.

Tia Technology var i tiden op til handlen noget af en guldkalv med stort potentiale.

Men allerede i det første regnskab efter overtagelsen, måtte Tia Technology lægge ryg til et dramatisk fald i driftsresultatet, hvilket førte til, at overskuddet efter skat med et hug faldt fra 30 millioner kroner til blot fem millioner kroner.

EQT anlagde voldgiftssag, da man mente, at de tidligere ejere havde tilbageholdt vigtige oplysninger om selskabets faktiske tilstand, og at prisen derfor skulle have været meget lavere.

Det er dog fortsat uklart, hvad striden egentligt har handlet om. Ifølge Børsen har det centrale punkt været udviklingen af en vigtig software-løsning, som ikke har været færdig.

Tia Technology, der holder til huse i Virum nord for København, leverer software til forsikringsselskaber.

I det senest tilgængelige regnskab - for 2016 - fremgår det, at selskabets omsætning fra 2015 til 2016 dykkede med 25,7 procent til 98 millioner kroner, mens selskabet kom ud med et underskud efter skat på 18,5 millioner kroner.

Rikke Kjær Nielsen siger dog til Børsen, at det 'går rigtigt godt for Tia i dag.'

DKA Capital - tidligere Dansk Kapitalanlæg - ophørte i 2014. Ledende partner Lars Dybkjær er siden gået ind i Gro Capital.

Læs også:

Millionslagsmål ender i retten: Kapitalfond føler sig snydt efter køb af dansk it-virksomhed

Tidligere topchef for HP Danmark færdig som CEO efter kun et år på posten - forlader Tia midt i juridisk slagsmål

Softwarehus skovler penge ind på forsikringsløsninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere