Artikel top billede

Kapitalfond dømt til at betale millionerstatning efter salg af softwarefirmaet Tia Technology: Køber blev snydt

Kapitalfonden DKA Capital skal betale et trecifret millionbeløb i erstatning til EQT, der i 2014 købte Tia Technology af DKA.

Kapitalfonden DKA Capital skal betale et trecifret millionbeløb i erstatning til kapitalfonden EQT som kompensation for at have købt katten i sækken med købet af Tia Technology i 2014 for en halv milliard kroner, skriver Børsen.

“Vi er tilfredse med, at voldgiftsretten har givet os medhold. Vi er glade for, at sagen nu er afsluttet,” siger Rikke Kjær Nielsen, der i EQT har været ansvarlig for opkøbet, til avisen.

Slagsmål

De to kapitalfonde har været i slagsmål længe.

Tia Technology var i tiden op til handlen noget af en guldkalv med stort potentiale.

Men allerede i det første regnskab efter overtagelsen, måtte Tia Technology lægge ryg til et dramatisk fald i driftsresultatet, hvilket førte til, at overskuddet efter skat med et hug faldt fra 30 millioner kroner til blot fem millioner kroner.

EQT anlagde voldgiftssag, da man mente, at de tidligere ejere havde tilbageholdt vigtige oplysninger om selskabets faktiske tilstand, og at prisen derfor skulle have været meget lavere.

Det er dog fortsat uklart, hvad striden egentligt har handlet om. Ifølge Børsen har det centrale punkt været udviklingen af en vigtig software-løsning, som ikke har været færdig.

Tia Technology, der holder til huse i Virum nord for København, leverer software til forsikringsselskaber.

I det senest tilgængelige regnskab - for 2016 - fremgår det, at selskabets omsætning fra 2015 til 2016 dykkede med 25,7 procent til 98 millioner kroner, mens selskabet kom ud med et underskud efter skat på 18,5 millioner kroner.

Rikke Kjær Nielsen siger dog til Børsen, at det 'går rigtigt godt for Tia i dag.'

DKA Capital - tidligere Dansk Kapitalanlæg - ophørte i 2014. Ledende partner Lars Dybkjær er siden gået ind i Gro Capital.

Læs også:

Millionslagsmål ender i retten: Kapitalfond føler sig snydt efter køb af dansk it-virksomhed

Tidligere topchef for HP Danmark færdig som CEO efter kun et år på posten - forlader Tia midt i juridisk slagsmål

Softwarehus skovler penge ind på forsikringsløsninger
IT-JOB

Unik System Design A/S

Systemkonsulent

T. Hansen Gruppen A/S

Backend-udvikler

Capgemini Danmark A/S

Account Executive
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere