Artikel top billede

Kapitalfond dømt til at betale millionerstatning efter salg af softwarefirmaet Tia Technology: Køber blev snydt

Kapitalfonden DKA Capital skal betale et trecifret millionbeløb i erstatning til EQT, der i 2014 købte Tia Technology af DKA.

Kapitalfonden DKA Capital skal betale et trecifret millionbeløb i erstatning til kapitalfonden EQT som kompensation for at have købt katten i sækken med købet af Tia Technology i 2014 for en halv milliard kroner, skriver Børsen.

“Vi er tilfredse med, at voldgiftsretten har givet os medhold. Vi er glade for, at sagen nu er afsluttet,” siger Rikke Kjær Nielsen, der i EQT har været ansvarlig for opkøbet, til avisen.

Slagsmål

De to kapitalfonde har været i slagsmål længe.

Tia Technology var i tiden op til handlen noget af en guldkalv med stort potentiale.

Men allerede i det første regnskab efter overtagelsen, måtte Tia Technology lægge ryg til et dramatisk fald i driftsresultatet, hvilket førte til, at overskuddet efter skat med et hug faldt fra 30 millioner kroner til blot fem millioner kroner.

EQT anlagde voldgiftssag, da man mente, at de tidligere ejere havde tilbageholdt vigtige oplysninger om selskabets faktiske tilstand, og at prisen derfor skulle have været meget lavere.

Det er dog fortsat uklart, hvad striden egentligt har handlet om. Ifølge Børsen har det centrale punkt været udviklingen af en vigtig software-løsning, som ikke har været færdig.

Tia Technology, der holder til huse i Virum nord for København, leverer software til forsikringsselskaber.

I det senest tilgængelige regnskab - for 2016 - fremgår det, at selskabets omsætning fra 2015 til 2016 dykkede med 25,7 procent til 98 millioner kroner, mens selskabet kom ud med et underskud efter skat på 18,5 millioner kroner.

Rikke Kjær Nielsen siger dog til Børsen, at det 'går rigtigt godt for Tia i dag.'

DKA Capital - tidligere Dansk Kapitalanlæg - ophørte i 2014. Ledende partner Lars Dybkjær er siden gået ind i Gro Capital.

Læs også:

Millionslagsmål ender i retten: Kapitalfond føler sig snydt efter køb af dansk it-virksomhed

Tidligere topchef for HP Danmark færdig som CEO efter kun et år på posten - forlader Tia midt i juridisk slagsmål

Softwarehus skovler penge ind på forsikringsløsninger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere