Artikel top billede

Facebook-skandalen breder sig til Google og Twitter: CEO'er skal stå skoleret for kongressen

Facebook-stifter Mark Zuckerberg er blevet indkaldt til at vidne i den amerikanske kongres i kølvandet på Cambridge Analytica-skandalen. Men også Google og Twitter skal tilsyneladende afgive forklaring.

Den amerikanske kongres kræver en forklaring fra Facebook og Mark Zuckerberg på, hvordan den kontroversielle virksomhed Cambridge Analyticas masseindsamling af brugerdata kunne lade sig gøre.

Men også Google-CEO Sundar Pichai og Twitter-ditto Jack Dorsey skal stå skoleret.

Ifølge The Washington Post har den republikanske senator Chuck Grassley fra Iowa planlagt en høring 10. april, hvor den amerikanske tech-verdens topfolk skal afgive forklaring og diskutere, hvordan it-giganterne kan beskytte brugernes data bedre i fremtiden.

Ifølge en talsperson overvejer Mark Zuckerberg lige nu sin mulige deltagelse i høringen, mens hverken Google eller Twitter har ønsket at besvare spørgsmål fra The Washington Post.

Mark Zuckerberg har offentligt undskyldt for Cambridge Analytica-sagen og erklæret sig åben for muligheden for, at virksomheder som Facebooke skal underlægges strengere regulering, end det er tilfældet i dag.

Det kan du læse mere om her: Mark Zuckerberg lover bod og bedring: Erklærer sig åben for indgreb og regulering af Facebook
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere