Artikel top billede

Facebook-skandalen breder sig til Google og Twitter: CEO'er skal stå skoleret for kongressen

Facebook-stifter Mark Zuckerberg er blevet indkaldt til at vidne i den amerikanske kongres i kølvandet på Cambridge Analytica-skandalen. Men også Google og Twitter skal tilsyneladende afgive forklaring.

Den amerikanske kongres kræver en forklaring fra Facebook og Mark Zuckerberg på, hvordan den kontroversielle virksomhed Cambridge Analyticas masseindsamling af brugerdata kunne lade sig gøre.

Men også Google-CEO Sundar Pichai og Twitter-ditto Jack Dorsey skal stå skoleret.

Ifølge The Washington Post har den republikanske senator Chuck Grassley fra Iowa planlagt en høring 10. april, hvor den amerikanske tech-verdens topfolk skal afgive forklaring og diskutere, hvordan it-giganterne kan beskytte brugernes data bedre i fremtiden.

Ifølge en talsperson overvejer Mark Zuckerberg lige nu sin mulige deltagelse i høringen, mens hverken Google eller Twitter har ønsket at besvare spørgsmål fra The Washington Post.

Mark Zuckerberg har offentligt undskyldt for Cambridge Analytica-sagen og erklæret sig åben for muligheden for, at virksomheder som Facebooke skal underlægges strengere regulering, end det er tilfældet i dag.

Det kan du læse mere om her: Mark Zuckerberg lover bod og bedring: Erklærer sig åben for indgreb og regulering af Facebook
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere