Artikel top billede

Dansk datacenterchef er klar med millioninvestering i overskudsvarme, hvis elafgift fjernes i ny energiaftale: "Der er ikke noget, jeg hellere vil end at skyde det afsted"

Regeringen har bebudet forhandlinger om en ny energiaftale efter påskeferien. Overskudsvarme er blandt fokusområderne. Interxion står klar med en miljørigtig investering, hvis afgifterne lempes.

Premium Kun for abonnenter
“Vi har et projekt liggende med professionelle rådgivere og samarbejdspartnere inde over. Så det er bestemt ikke bare varm luft og powerpoints. Projektet er køreklart, og der er ikke noget, jeg hellere vil, end at skyde det afsted.”

Peder Bank er administrerende direktør i Interxion, og han har flittigt blandet sig i debatten om overskudsvarme.

Danske datacentre generer massive mængder af den, men lige nu bliver den ikke brugt til noget. Datacentrene fyrer for gråspurvene.

Det skyldes blandt andet et meget komplekst afgiftsbillede, der afholder datacenteraktørerne fra at foretage de investeringer, der er nødvendige for at sende overskudsvarmen ind i fjernvarmesystemet.

“Nogle måneder er det rentabelt, og andre måneder er det en underskudsforretning. Men eftersom det vil kræve en investering på omkring 25 millioner kroner hos os, så vil det være rart at vide, hvordan rammerne er,” siger Peder Bank til Computerworld.

Regeringen annoncerede i sidste uge, at overskudsvarme bliver et fokusområde i de energiforhandlinger, man forventer at indlede efter påske - og ifølge Peder bank skal der gøres op med elafgiften, hvis datacentrenes overskudsvarme skal udnyttes på stor skala.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter