Artikel top billede

Apple præsenterer ny billig-iPad: Vil have fingre i skoleeleverne

En ny og billigere iPad samt en masse ny undervisningssoftware stod på programmet, da Apple tirsdag aften løftede sløret for en række nyheder.

Apple præsenterede tirsdag aften en ny og billigere iPad, der især er rettet mod uddannelses-markedet, hvor Apple er i hård konkurrence med Googles billige Chromebook-computere.

Den nye iPad kommer i den billigste 32 gigabyte-udgave til at koste 2799 kroner for almindelige forbrugere, mens uddannelsesinstitutioner får en beskeden rabat og kan købe den for 2687,50 kroner.

Den nye iPad er udstyret med den A10 Fusion-processor, som sidder i Apples iPhone 7, og den understøtter ligeledes Apples digitale blyant, Apple Pencil.

Indtil videre har understøttelsen af Apple Pencil været forbeholdt Apples dyrere iPad Pro, der dog stadigvæk skiller sig ud ved at have mere processorkraft, en større og bedre skærm samt understøttelse af Apples smart-tastatur.

Ønsker du at tilslutte et tastatur til den nye billigere iPad, bliver du således nødt til at bruge et bluetooth-tastatur.

Læs også: Kom indenfor i "folkeskolens" top-moderne it-laboratorium: Her skal fremtidens lærere uddannes

Halter bagefter Chroomebooks

Præsentation skete til en særlig event, som Apple afholdt på en skole i den amerikanske storby Chicago, og Apple havde udelukkende fokus på anvendelsen af Apple-produkter i undervisnings øjemed.

Formålet med eventen har øjensynligt været at vinde klasseværelserne tilbage fra konkurrenterne Google og Microsoft. Ifølge det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg sidder Apple blot på 17 procent af uddannelsesmarkedet i USA.

Google har til gengæld forrygende succes med sine Chromebooks i de amerikanske skoler, og ifølge Bloomberg sidder Chromebooks og Android-enheder sammenlagt på 60 procent af det amerikanske uddannelsesmarked, mens maskiner med Microsoft Windows udgør 22 procent af markedet.

Læs også: Medie: Apple vil vinde klasseværelserne tilbage fra Google og Microsoft - nye, billige iPads lanceres tirsdag

Ny software til skoleklasser

Udover den nye iPad løftede Apple også sløret for ny undervisningsorienteret software.

Her i blandt appen Schoolwork, der gør det let for lærerne at dele undervisningsmateriale og dokumenterne med eleverne i en klasse.

Apple præsenterede ligeledes appen Classroom, der gør det muligt for lærerne at administrere elevernes enhederne.

Lærerne kan ifølge Apple bruge appen til at følge med på de enkelte elevers skærme ligesom, at de kan starte specifikke apps og åbne specifikke dokumenter samtidig på elevernes enheder.

Sidst men ikke mindst vil skoler, der er kunder hos Apple få 200 gigabyte gratis iCloud lagerplads til hver enkelt elev.

Alle os andre må dog fortsat til lommerne, hvis vi ønsker mere end de pauvre fem gigabyte som Apple i øjeblikket tilbyder.

Læs også: Undersøgelse af iPads i skoler - gode til spil, dårlige til undervisning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere