Artikel top billede

Apple præsenterer ny billig-iPad: Vil have fingre i skoleeleverne

En ny og billigere iPad samt en masse ny undervisningssoftware stod på programmet, da Apple tirsdag aften løftede sløret for en række nyheder.

Apple præsenterede tirsdag aften en ny og billigere iPad, der især er rettet mod uddannelses-markedet, hvor Apple er i hård konkurrence med Googles billige Chromebook-computere.

Den nye iPad kommer i den billigste 32 gigabyte-udgave til at koste 2799 kroner for almindelige forbrugere, mens uddannelsesinstitutioner får en beskeden rabat og kan købe den for 2687,50 kroner.

Den nye iPad er udstyret med den A10 Fusion-processor, som sidder i Apples iPhone 7, og den understøtter ligeledes Apples digitale blyant, Apple Pencil.

Indtil videre har understøttelsen af Apple Pencil været forbeholdt Apples dyrere iPad Pro, der dog stadigvæk skiller sig ud ved at have mere processorkraft, en større og bedre skærm samt understøttelse af Apples smart-tastatur.

Ønsker du at tilslutte et tastatur til den nye billigere iPad, bliver du således nødt til at bruge et bluetooth-tastatur.

Læs også: Kom indenfor i "folkeskolens" top-moderne it-laboratorium: Her skal fremtidens lærere uddannes

Halter bagefter Chroomebooks

Præsentation skete til en særlig event, som Apple afholdt på en skole i den amerikanske storby Chicago, og Apple havde udelukkende fokus på anvendelsen af Apple-produkter i undervisnings øjemed.

Formålet med eventen har øjensynligt været at vinde klasseværelserne tilbage fra konkurrenterne Google og Microsoft. Ifølge det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg sidder Apple blot på 17 procent af uddannelsesmarkedet i USA.

Google har til gengæld forrygende succes med sine Chromebooks i de amerikanske skoler, og ifølge Bloomberg sidder Chromebooks og Android-enheder sammenlagt på 60 procent af det amerikanske uddannelsesmarked, mens maskiner med Microsoft Windows udgør 22 procent af markedet.

Læs også: Medie: Apple vil vinde klasseværelserne tilbage fra Google og Microsoft - nye, billige iPads lanceres tirsdag

Ny software til skoleklasser

Udover den nye iPad løftede Apple også sløret for ny undervisningsorienteret software.

Her i blandt appen Schoolwork, der gør det let for lærerne at dele undervisningsmateriale og dokumenterne med eleverne i en klasse.

Apple præsenterede ligeledes appen Classroom, der gør det muligt for lærerne at administrere elevernes enhederne.

Lærerne kan ifølge Apple bruge appen til at følge med på de enkelte elevers skærme ligesom, at de kan starte specifikke apps og åbne specifikke dokumenter samtidig på elevernes enheder.

Sidst men ikke mindst vil skoler, der er kunder hos Apple få 200 gigabyte gratis iCloud lagerplads til hver enkelt elev.

Alle os andre må dog fortsat til lommerne, hvis vi ønsker mere end de pauvre fem gigabyte som Apple i øjeblikket tilbyder.

Læs også: Undersøgelse af iPads i skoler - gode til spil, dårlige til undervisning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere