Artikel top billede

PET gemmer slettede persondata om danskere i hemmelig database

Politiets Efterretningstjeneste skal slette følsomme personoplysninger senest 15 år efter, de er indsamlet. Men PET gemmer dem i en hemmelig database i stedet.

Selvom Politiets Efterretningstjeneste (PET) skal slette følsomme persondata senest 15 år efter, at de er indsamlet, gemmes data alligevel i en hemmelig database.

Det skriver Politiken.

Det er et smuthul i arkivloven, der betyder, at data alligevel gemmes i hemmelighed, og PET kalder overførslen til den hidtil ukendte database for “logisk sletning”.

PET skriver i en mail til politiken, at man kun har tilgået de gemte data i “meget få tilfælde” uden at gå i detaljer med, hvor mang gange det konkret drejer sig om.

Læs også: Tidligere PET-chef: Kulturen er det største it-sikkerhedsproblem i danske virksomheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere