Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Columbus må til lommerne: Prisen for iStone stiger med 61 millioner kroner

Columbus skal betale 61 millioner kroner mere for svenske iStone end først forventet.

Danske Columbus skal betale 84 millioner svenske kroner mere for svenske iStone end først forventet.

Det skyldes ifølge ITWatch, at det svenske konsulenthus har solid fremgang på de økonomiske nøgletal.

I alt skal Columbuis nu lægge 682 millioner svenske kroner - omkring 499 millioner danske kroner - for det svenske firma.

Columbus-direktør Thomas Honoré siger, at han havde forventet, at Columbus ‘måske’ ville komme til at betale noget mere. Selv om det nu koster nogle penge, er han godt tilfreds.

"Det er godt for Columbus, at Istone er inde i en god gænge og performer godt. De lever op til den business case, som vi har lagt for opkøbet,” siger han.

Columbus og det svenske konsulenthus indgik aftale om fusionen i november. 

Dengang blev det aftalt, at Columbus skulle betale 230 millioner svenske kroner (172 millioner danske kroner) for de første 51 procent af aktierne straks. Købet af de resterende 49 procent aktier fordeles over 2018, 2019 og 2020. Her ligger prisen ikke fast, da den afhænger af forskellige delmål.

Det kan du læse mere om her: Columbus køber svensk it-firma med 600 ansatte: I gang med at overtage iStone.

Læs også: 

Danske Columbus vokser voldsomt - har nu langt flere medarbejdere i Sverige end i Danmark

Columbus-regnskab: Omstilling mod cloud i fuld gang - licenssalg falder dramatisk

Kompetencetørke i Danmark presser Columbus til at ansætte op mod 150 medarbejdere i Indien
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere