Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Apple sætter Intel på porten: Fra 2020 vil Apple kun anvende sine egne chip i Mac-computere

Apple er på vej med en fyreseddel til hovedleverandøren Intel. Fra 2020 vil Apple bygge sine egne chip til selskabets Mac-computere.

Apple er på vej til at sætte Intel på porten som leverandør af processor til de udbredte Mac-computere.

Selskabet har allerede varslet, at de kommende Mac-computere vil blive leveret med selskabets egen-udviklede CCC-computere.

Det kan du læse mere om her: Apple på vej med tre nye Mac-computere i 2018 - bliver udstyret med Apples egne processorer

Og fra 2020 vil Intel være helt færdig som chip-leverandør til Apple, skriver Bloomberg.

Ifølge nyhedsbureauet vil Intel-exitten være en del af en Apple-plan, der går under navnet Kalamata.

Det er en central del af denne plan, at alle Apple-devices - altså både iPhone, iPad og Mac - skal integreres tættere med hinanden. Målet er, at brugerne skal kunne glide uhindret og flydende mellem de forskellige platforme.

I dag kører iPhone, iPad, Apple Watch og Apple TV med processorer, som Apple selv har udviklet baseret på teknologi fra britiske Arm Holdings.

Dermed vil det være et naturligt skridt for selskabet at tage Mac-delen med i denne retning.

En sidegevinst vil være, at Apple ikke længere vil være afhængig af Intels udviklingsplaner, når selskabet designer nye maskiner.

Vil ramme Intel hårdt

Fyringen kan komme til at ramme Intel ganske hårdt.

Selskabet har over årene spillet en ganske vital rolle i, at Mac-computerne er blevet en succes samtidig med, at opgaven har cementeret Intels ry som verdens førende leverandør af processorer.

Økonomisk udgør ordren fem procent af Intels samlede omsætning, som selskabet altså står til at skulle vinke farvel til inden for de kommende år.

At det er en alvorlig situation understreges af, at Intels aktiekurs er dykket med 9,2 procent i kølvandet på meddelelsen fra Apple.

I givet fald vil Apple blive den eneste af de store pc-producenter, der selv udvikler processorer til computerne.

I dag anvender de øvrige - Dell, Lenovo, Asustek og HP - alle processorer fra Intel.

Ifølge Bloomberg arbejder Apple på en helt ny software-platform med navnet Marzipan. Denne platform skal gøre det muligt for brugerne at køre iPhone- og iPad-apps direkte på deres Mac-computere.

Den seneste MacBook Pro og iMac Pro er blevet udstyret med såkaldte co-processorer fra Arm, som har håndteret blandt andet forskellige sikkerhedsmæssige sider af Mac-computeren.

Læs også: Skal iOS og Mac OS X virkelig smeltes sammen til et helt nyt system?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.