Artikel top billede

Apple sætter Intel på porten: Fra 2020 vil Apple kun anvende sine egne chip i Mac-computere

Apple er på vej med en fyreseddel til hovedleverandøren Intel. Fra 2020 vil Apple bygge sine egne chip til selskabets Mac-computere.

Apple er på vej til at sætte Intel på porten som leverandør af processor til de udbredte Mac-computere.

Selskabet har allerede varslet, at de kommende Mac-computere vil blive leveret med selskabets egen-udviklede CCC-computere.

Det kan du læse mere om her: Apple på vej med tre nye Mac-computere i 2018 - bliver udstyret med Apples egne processorer

Og fra 2020 vil Intel være helt færdig som chip-leverandør til Apple, skriver Bloomberg.

Ifølge nyhedsbureauet vil Intel-exitten være en del af en Apple-plan, der går under navnet Kalamata.

Det er en central del af denne plan, at alle Apple-devices - altså både iPhone, iPad og Mac - skal integreres tættere med hinanden. Målet er, at brugerne skal kunne glide uhindret og flydende mellem de forskellige platforme.

I dag kører iPhone, iPad, Apple Watch og Apple TV med processorer, som Apple selv har udviklet baseret på teknologi fra britiske Arm Holdings.

Dermed vil det være et naturligt skridt for selskabet at tage Mac-delen med i denne retning.

En sidegevinst vil være, at Apple ikke længere vil være afhængig af Intels udviklingsplaner, når selskabet designer nye maskiner.

Vil ramme Intel hårdt

Fyringen kan komme til at ramme Intel ganske hårdt.

Selskabet har over årene spillet en ganske vital rolle i, at Mac-computerne er blevet en succes samtidig med, at opgaven har cementeret Intels ry som verdens førende leverandør af processorer.

Økonomisk udgør ordren fem procent af Intels samlede omsætning, som selskabet altså står til at skulle vinke farvel til inden for de kommende år.

At det er en alvorlig situation understreges af, at Intels aktiekurs er dykket med 9,2 procent i kølvandet på meddelelsen fra Apple.

I givet fald vil Apple blive den eneste af de store pc-producenter, der selv udvikler processorer til computerne.

I dag anvender de øvrige - Dell, Lenovo, Asustek og HP - alle processorer fra Intel.

Ifølge Bloomberg arbejder Apple på en helt ny software-platform med navnet Marzipan. Denne platform skal gøre det muligt for brugerne at køre iPhone- og iPad-apps direkte på deres Mac-computere.

Den seneste MacBook Pro og iMac Pro er blevet udstyret med såkaldte co-processorer fra Arm, som har håndteret blandt andet forskellige sikkerhedsmæssige sider af Mac-computeren.

Læs også: Skal iOS og Mac OS X virkelig smeltes sammen til et helt nyt system?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere