Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Danske it-iværksættere desperate efter udenlandsk arbejdskraft: Regler og høje lønkrav står i vejen

Københavnske it-iværksættere er desperate efter arbejdskraft, men regler står ofte i vejen for, at de kan få fat i de dygtige udenlandske folk.

Københavnske it-iværksættere er desperate efter arbejdskraft og spejder i stor stil til udlandet efter de relevante kompetencer.

Men her spænder de danske regler ofte ben for ønsket om at hyre udenlandske medarbejdere fra lande uden for EU, skriver Business,, der har talt med flere it-iværksættere i København.

Ifølge avisen er det især visum-regler og omkostninger ved ansættelsen, der står i vejen.

I dag skal personer fra lande uden for EU tjene mindst 418.000 kroner om året for at kunne arbejde i Danmark.

Dansk Arbejdsgiverforening har tidligere været på banen med melding om, at dette lønkrav bremser for mange medarbejdere.

DA vil således have sænket kravet til 350.000 kroner for it-specialister over 30 år, mens organisationen for alle under 30 år vil have sænket kravet til 323.000 kroner i det første år, de er i landet.

IT-Branchens direktør, Birgitte Hass siger til Business, at også lange sagsbehandlingstider er et problem for de små virksomheder, som hun mener skal have mulighed for at bruge den såkaldte fast track-ordning, der i dag er forbeholdt virksomheder med flere end 20 medarbejdere.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) siger til avisen, at problemstillingen er ny for ham, og at han nu vil kigge på den.

Læs også:

Seks måder at fastholde dine dygtige it-folk på i et brandvarmt rekrutterings-marked

Arbejdsgiverne vil stoppe dansk lønfest: "De tunge lønomkostninger gør det relativt dyrt for sektoren at innovere nye digitale løsninger herhjemme"

Indsigt: Tre vigtige pointer om it-branchens store rekrutteringsproblem - derfor er det så svært at skaffe it-sikkerhedsfolk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere