Artikel top billede

Danske it-iværksættere desperate efter udenlandsk arbejdskraft: Regler og høje lønkrav står i vejen

Københavnske it-iværksættere er desperate efter arbejdskraft, men regler står ofte i vejen for, at de kan få fat i de dygtige udenlandske folk.

Københavnske it-iværksættere er desperate efter arbejdskraft og spejder i stor stil til udlandet efter de relevante kompetencer.

Men her spænder de danske regler ofte ben for ønsket om at hyre udenlandske medarbejdere fra lande uden for EU, skriver Business,, der har talt med flere it-iværksættere i København.

Ifølge avisen er det især visum-regler og omkostninger ved ansættelsen, der står i vejen.

I dag skal personer fra lande uden for EU tjene mindst 418.000 kroner om året for at kunne arbejde i Danmark.

Dansk Arbejdsgiverforening har tidligere været på banen med melding om, at dette lønkrav bremser for mange medarbejdere.

DA vil således have sænket kravet til 350.000 kroner for it-specialister over 30 år, mens organisationen for alle under 30 år vil have sænket kravet til 323.000 kroner i det første år, de er i landet.

IT-Branchens direktør, Birgitte Hass siger til Business, at også lange sagsbehandlingstider er et problem for de små virksomheder, som hun mener skal have mulighed for at bruge den såkaldte fast track-ordning, der i dag er forbeholdt virksomheder med flere end 20 medarbejdere.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) siger til avisen, at problemstillingen er ny for ham, og at han nu vil kigge på den.

Læs også:

Seks måder at fastholde dine dygtige it-folk på i et brandvarmt rekrutterings-marked

Arbejdsgiverne vil stoppe dansk lønfest: "De tunge lønomkostninger gør det relativt dyrt for sektoren at innovere nye digitale løsninger herhjemme"

Indsigt: Tre vigtige pointer om it-branchens store rekrutteringsproblem - derfor er det så svært at skaffe it-sikkerhedsfolk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere