Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Danske it-iværksættere desperate efter udenlandsk arbejdskraft: Regler og høje lønkrav står i vejen

Københavnske it-iværksættere er desperate efter arbejdskraft, men regler står ofte i vejen for, at de kan få fat i de dygtige udenlandske folk.

Københavnske it-iværksættere er desperate efter arbejdskraft og spejder i stor stil til udlandet efter de relevante kompetencer.

Men her spænder de danske regler ofte ben for ønsket om at hyre udenlandske medarbejdere fra lande uden for EU, skriver Business,, der har talt med flere it-iværksættere i København.

Ifølge avisen er det især visum-regler og omkostninger ved ansættelsen, der står i vejen.

I dag skal personer fra lande uden for EU tjene mindst 418.000 kroner om året for at kunne arbejde i Danmark.

Dansk Arbejdsgiverforening har tidligere været på banen med melding om, at dette lønkrav bremser for mange medarbejdere.

DA vil således have sænket kravet til 350.000 kroner for it-specialister over 30 år, mens organisationen for alle under 30 år vil have sænket kravet til 323.000 kroner i det første år, de er i landet.

IT-Branchens direktør, Birgitte Hass siger til Business, at også lange sagsbehandlingstider er et problem for de små virksomheder, som hun mener skal have mulighed for at bruge den såkaldte fast track-ordning, der i dag er forbeholdt virksomheder med flere end 20 medarbejdere.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) siger til avisen, at problemstillingen er ny for ham, og at han nu vil kigge på den.

Læs også:

Seks måder at fastholde dine dygtige it-folk på i et brandvarmt rekrutterings-marked

Arbejdsgiverne vil stoppe dansk lønfest: "De tunge lønomkostninger gør det relativt dyrt for sektoren at innovere nye digitale løsninger herhjemme"

Indsigt: Tre vigtige pointer om it-branchens store rekrutteringsproblem - derfor er det så svært at skaffe it-sikkerhedsfolk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere