Artikel top billede

Hosting-kæmpen Itadel fyrer topchef Allan Jakobsen: "Vi har valgt at stoppe samarbejdet"

Itadel - det tidligere TDC Hosting - har 'valgt at stoppe samarbejdet' med administrerende direktør Allan Jakobsen.

Itadel - det tidligere TDC Hosting - fyrer topchef Allan Jakobsen, som forlader topposten i selskabet, der nu går på jagt efter en ny topchef.

Itadel meddeler, at selskabet ‘har valgt at stoppe samarbejdet’ med direktøren, der har været selskabets øverste mand siden august 2016.

“Der skal nye kræfter til,” lyder det fra selskabets bestyreslesformand, Leif Vestergaard, der i det daglige er direktør for Targit.

Itadel - dengang TDC Hosting - blev i foråret 2017 solgt af TDC til kapitalfonden Maj Invest Equity.

Med i købet fulgte Allan Jakobsen.

Det kan du læse mere om her: TDC skiller sig af med TDC Hosting - sælges til kapitalfond

Siden fulgte navneændring, nyt fokus og arbejdet med at etablere sig som selvstændigt selskab helt fri af TDC-ånden.

Det kan du læse mere om her:Her er TDC Hostings nye navn: Skifter navn til Itadel (se hvorfor valget faldt på lige dette navn)

“Itadel har siden foråret 2017 været igennem et intenst forløb, hvor Allan Jakobsen med sikker hånd har ført virksomheden gennem et ejerskifte og adskillelsen fra TDC Koncernen. Itadel står stærkt og er klar til næste etape,” siger Leif Vestergaard.

Skal være blandt de bedste

Den klare målsætning for selskabet er nu ifølge Leif Vestergaard at blive 'blandt de bedste i markedet.'

"I Itadel ønsker vi at skabe en ny identitet og egen virksomhedskultur, hvor trivsel og holdånd er i centrum," siger han.

Ifølge bestyrelsesformanden går jagten nu ind på en ny topchef.

"Vi leder efter en stærk lederprofil, der kan sætte retningen for hele teamet og eksekvere på vores strategi. Men indtil vi finder den helt rigtige kandidat, er jeg overbevist om, at den nuværende ledelse kan varetage opgaven," siger han.

Selskabet blev etableret i 2004 som en del af TDC. Det har i dag omkring 280 medarbejdere og omsætter for omkring en halv milliard kroner.

Gennem de senere år er en lang række danske selskaber blevet solgt helt eller delvist til kapitalfonde. De tæller blandt andre KMD, Conscia, GlobalConnect, Zitcom, Scannet, SiteCore og flere andre.

TDC forsøgte første gang at sælge TDC Hosting i 2015, hvor selskabet var til salg i ni måneder uden at en køber dukkede op. Derefter besluttede TDC at beholde selskabet. Det varede indtil Maj Invest Equity meldte sig som mulig køber.

Fyringen af Allan Jakobsen kommer i en tid, hvor der for alvor er opbrud og konsolidering i den danske hostingbranche, hvor der kæmpes med næb og klør.

Over de senere år er en lang række firmaer som DanDomain, Jaynet, Systemhosting, IT Relation, Frontdata, FrontSafe GlobalConnect, Athena IT Group, Surftown, Zitcom og Solido Hosting blevet solgt.

Du kan læse mere om denne konsolideringsbølge her: Opkøbsbølge har ramt Danmark: Hostingselskaber bliver opkøbt af udenlandske spillere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere