Artikel top billede

Hosting-kæmpen Itadel fyrer topchef Allan Jakobsen: "Vi har valgt at stoppe samarbejdet"

Itadel - det tidligere TDC Hosting - har 'valgt at stoppe samarbejdet' med administrerende direktør Allan Jakobsen.

Itadel - det tidligere TDC Hosting - fyrer topchef Allan Jakobsen, som forlader topposten i selskabet, der nu går på jagt efter en ny topchef.

Itadel meddeler, at selskabet ‘har valgt at stoppe samarbejdet’ med direktøren, der har været selskabets øverste mand siden august 2016.

“Der skal nye kræfter til,” lyder det fra selskabets bestyreslesformand, Leif Vestergaard, der i det daglige er direktør for Targit.

Itadel - dengang TDC Hosting - blev i foråret 2017 solgt af TDC til kapitalfonden Maj Invest Equity.

Med i købet fulgte Allan Jakobsen.

Det kan du læse mere om her: TDC skiller sig af med TDC Hosting - sælges til kapitalfond

Siden fulgte navneændring, nyt fokus og arbejdet med at etablere sig som selvstændigt selskab helt fri af TDC-ånden.

Det kan du læse mere om her:Her er TDC Hostings nye navn: Skifter navn til Itadel (se hvorfor valget faldt på lige dette navn)

“Itadel har siden foråret 2017 været igennem et intenst forløb, hvor Allan Jakobsen med sikker hånd har ført virksomheden gennem et ejerskifte og adskillelsen fra TDC Koncernen. Itadel står stærkt og er klar til næste etape,” siger Leif Vestergaard.

Skal være blandt de bedste

Den klare målsætning for selskabet er nu ifølge Leif Vestergaard at blive 'blandt de bedste i markedet.'

"I Itadel ønsker vi at skabe en ny identitet og egen virksomhedskultur, hvor trivsel og holdånd er i centrum," siger han.

Ifølge bestyrelsesformanden går jagten nu ind på en ny topchef.

"Vi leder efter en stærk lederprofil, der kan sætte retningen for hele teamet og eksekvere på vores strategi. Men indtil vi finder den helt rigtige kandidat, er jeg overbevist om, at den nuværende ledelse kan varetage opgaven," siger han.

Selskabet blev etableret i 2004 som en del af TDC. Det har i dag omkring 280 medarbejdere og omsætter for omkring en halv milliard kroner.

Gennem de senere år er en lang række danske selskaber blevet solgt helt eller delvist til kapitalfonde. De tæller blandt andre KMD, Conscia, GlobalConnect, Zitcom, Scannet, SiteCore og flere andre.

TDC forsøgte første gang at sælge TDC Hosting i 2015, hvor selskabet var til salg i ni måneder uden at en køber dukkede op. Derefter besluttede TDC at beholde selskabet. Det varede indtil Maj Invest Equity meldte sig som mulig køber.

Fyringen af Allan Jakobsen kommer i en tid, hvor der for alvor er opbrud og konsolidering i den danske hostingbranche, hvor der kæmpes med næb og klør.

Over de senere år er en lang række firmaer som DanDomain, Jaynet, Systemhosting, IT Relation, Frontdata, FrontSafe GlobalConnect, Athena IT Group, Surftown, Zitcom og Solido Hosting blevet solgt.

Du kan læse mere om denne konsolideringsbølge her: Opkøbsbølge har ramt Danmark: Hostingselskaber bliver opkøbt af udenlandske spillere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere