Artikel top billede

Hosting-kæmpen Itadel fyrer topchef Allan Jakobsen: "Vi har valgt at stoppe samarbejdet"

Itadel - det tidligere TDC Hosting - har 'valgt at stoppe samarbejdet' med administrerende direktør Allan Jakobsen.

Itadel - det tidligere TDC Hosting - fyrer topchef Allan Jakobsen, som forlader topposten i selskabet, der nu går på jagt efter en ny topchef.

Itadel meddeler, at selskabet ‘har valgt at stoppe samarbejdet’ med direktøren, der har været selskabets øverste mand siden august 2016.

“Der skal nye kræfter til,” lyder det fra selskabets bestyreslesformand, Leif Vestergaard, der i det daglige er direktør for Targit.

Itadel - dengang TDC Hosting - blev i foråret 2017 solgt af TDC til kapitalfonden Maj Invest Equity.

Med i købet fulgte Allan Jakobsen.

Det kan du læse mere om her: TDC skiller sig af med TDC Hosting - sælges til kapitalfond

Siden fulgte navneændring, nyt fokus og arbejdet med at etablere sig som selvstændigt selskab helt fri af TDC-ånden.

Det kan du læse mere om her:Her er TDC Hostings nye navn: Skifter navn til Itadel (se hvorfor valget faldt på lige dette navn)

“Itadel har siden foråret 2017 været igennem et intenst forløb, hvor Allan Jakobsen med sikker hånd har ført virksomheden gennem et ejerskifte og adskillelsen fra TDC Koncernen. Itadel står stærkt og er klar til næste etape,” siger Leif Vestergaard.

Skal være blandt de bedste

Den klare målsætning for selskabet er nu ifølge Leif Vestergaard at blive 'blandt de bedste i markedet.'

"I Itadel ønsker vi at skabe en ny identitet og egen virksomhedskultur, hvor trivsel og holdånd er i centrum," siger han.

Ifølge bestyrelsesformanden går jagten nu ind på en ny topchef.

"Vi leder efter en stærk lederprofil, der kan sætte retningen for hele teamet og eksekvere på vores strategi. Men indtil vi finder den helt rigtige kandidat, er jeg overbevist om, at den nuværende ledelse kan varetage opgaven," siger han.

Selskabet blev etableret i 2004 som en del af TDC. Det har i dag omkring 280 medarbejdere og omsætter for omkring en halv milliard kroner.

Gennem de senere år er en lang række danske selskaber blevet solgt helt eller delvist til kapitalfonde. De tæller blandt andre KMD, Conscia, GlobalConnect, Zitcom, Scannet, SiteCore og flere andre.

TDC forsøgte første gang at sælge TDC Hosting i 2015, hvor selskabet var til salg i ni måneder uden at en køber dukkede op. Derefter besluttede TDC at beholde selskabet. Det varede indtil Maj Invest Equity meldte sig som mulig køber.

Fyringen af Allan Jakobsen kommer i en tid, hvor der for alvor er opbrud og konsolidering i den danske hostingbranche, hvor der kæmpes med næb og klør.

Over de senere år er en lang række firmaer som DanDomain, Jaynet, Systemhosting, IT Relation, Frontdata, FrontSafe GlobalConnect, Athena IT Group, Surftown, Zitcom og Solido Hosting blevet solgt.

Du kan læse mere om denne konsolideringsbølge her: Opkøbsbølge har ramt Danmark: Hostingselskaber bliver opkøbt af udenlandske spillere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.