Artikel top billede

Facebook-data om 2,7 millioner EU-borgere er uretmæssigt blevet delt med Cambridge Analytica

Millioner af europæiske Facebook-brugere er af berørt Cambridge Analytica-skandalen. Blandt dem er 41.820 danskere Facebook-brugere.

Facebook har bekræftet, at data på i alt 2,7 millioner europæiske borgere er blevet delt uretmæssigt med den kontroversielle virksomhed Cambridge Analytica.

Det oplyser EU-kommisionen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

"Facebook har bekræftet overfor os, at data på op mod 2,7 millioner europæere - eller folk med bopæl i EU - på uretmæssigvis har fået deres data delt med Cambridge Analytica," oplyser en talsmand for kommisionen til Reuters.

EU-Kommisionen oplyser, at den torsdag modtog et brev med oplysningerne fra Facebook, og i den kommende tid vil kommissionen presse på at få flere detaljer om de data, der er blevet delt om EU-borgerne.

Læs også: Facebook vil udrulle EU's skrappe GDPR-regler til alle Facebook-brugere i verden

41.820 danskere er berørt

Torsdag kunne det danske nyhedsbureau Ritzau desuden oplyse, at 41.820 danske Facebook-brugere kan have fået delt deres data med Cambridge Analytica.

Der er dog kun syv danskere, som har har downloadet den omdiskuterede app, som Cambridge Analytica har brugt til at høste data med.

Appen giver dog ikke blot adgang til data om den person der downloade den, men også til den persons Facebook-venner.

Når tallet så alligevel når op på 41.820 danskere, kan forklaringen være, at data om danskerne ikke blot er blevet høstet af de syv danske profiler, men også af en lang række udenlandske profiler med danske Facebook-venner.

Læs også:
Datatilsynet melder pas: Vil ikke undersøge misbrug af danske Facebook-oplysninger

Har du også undret dig over Facebooks foruroligende præcise venneforslag? Dette kan være den hemmelige forklaring på fænomenet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere