Artikel top billede

(Foto: Photo by William Iven on Unsplash)

Facebook-data om 2,7 millioner EU-borgere er uretmæssigt blevet delt med Cambridge Analytica

Millioner af europæiske Facebook-brugere er af berørt Cambridge Analytica-skandalen. Blandt dem er 41.820 danskere Facebook-brugere.

Facebook har bekræftet, at data på i alt 2,7 millioner europæiske borgere er blevet delt uretmæssigt med den kontroversielle virksomhed Cambridge Analytica.

Det oplyser EU-kommisionen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

"Facebook har bekræftet overfor os, at data på op mod 2,7 millioner europæere - eller folk med bopæl i EU - på uretmæssigvis har fået deres data delt med Cambridge Analytica," oplyser en talsmand for kommisionen til Reuters.

EU-Kommisionen oplyser, at den torsdag modtog et brev med oplysningerne fra Facebook, og i den kommende tid vil kommissionen presse på at få flere detaljer om de data, der er blevet delt om EU-borgerne.

Læs også: Facebook vil udrulle EU's skrappe GDPR-regler til alle Facebook-brugere i verden

41.820 danskere er berørt

Torsdag kunne det danske nyhedsbureau Ritzau desuden oplyse, at 41.820 danske Facebook-brugere kan have fået delt deres data med Cambridge Analytica.

Der er dog kun syv danskere, som har har downloadet den omdiskuterede app, som Cambridge Analytica har brugt til at høste data med.

Appen giver dog ikke blot adgang til data om den person der downloade den, men også til den persons Facebook-venner.

Når tallet så alligevel når op på 41.820 danskere, kan forklaringen være, at data om danskerne ikke blot er blevet høstet af de syv danske profiler, men også af en lang række udenlandske profiler med danske Facebook-venner.

Læs også:
Datatilsynet melder pas: Vil ikke undersøge misbrug af danske Facebook-oplysninger

Har du også undret dig over Facebooks foruroligende præcise venneforslag? Dette kan være den hemmelige forklaring på fænomenet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere