Artikel top billede

(Foto: Photo by William Iven on Unsplash)

Facebook-data om 2,7 millioner EU-borgere er uretmæssigt blevet delt med Cambridge Analytica

Millioner af europæiske Facebook-brugere er af berørt Cambridge Analytica-skandalen. Blandt dem er 41.820 danskere Facebook-brugere.

Facebook har bekræftet, at data på i alt 2,7 millioner europæiske borgere er blevet delt uretmæssigt med den kontroversielle virksomhed Cambridge Analytica.

Det oplyser EU-kommisionen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

"Facebook har bekræftet overfor os, at data på op mod 2,7 millioner europæere - eller folk med bopæl i EU - på uretmæssigvis har fået deres data delt med Cambridge Analytica," oplyser en talsmand for kommisionen til Reuters.

EU-Kommisionen oplyser, at den torsdag modtog et brev med oplysningerne fra Facebook, og i den kommende tid vil kommissionen presse på at få flere detaljer om de data, der er blevet delt om EU-borgerne.

Læs også: Facebook vil udrulle EU's skrappe GDPR-regler til alle Facebook-brugere i verden

41.820 danskere er berørt

Torsdag kunne det danske nyhedsbureau Ritzau desuden oplyse, at 41.820 danske Facebook-brugere kan have fået delt deres data med Cambridge Analytica.

Der er dog kun syv danskere, som har har downloadet den omdiskuterede app, som Cambridge Analytica har brugt til at høste data med.

Appen giver dog ikke blot adgang til data om den person der downloade den, men også til den persons Facebook-venner.

Når tallet så alligevel når op på 41.820 danskere, kan forklaringen være, at data om danskerne ikke blot er blevet høstet af de syv danske profiler, men også af en lang række udenlandske profiler med danske Facebook-venner.

Læs også:
Datatilsynet melder pas: Vil ikke undersøge misbrug af danske Facebook-oplysninger

Har du også undret dig over Facebooks foruroligende præcise venneforslag? Dette kan være den hemmelige forklaring på fænomenet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere