Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

I dag får du besked, hvis du er ramt af Facebook-læk

Mandag giver Facebook de brugere, hvis personlige data er blevet høstet af Cambridge Analytica, besked.

87 millioner brugere finder i dag ud af, om deres personlige data er en del af det store databrud, og om det været delt med den omdiskuterede virksomhed Cambridge Analytica. Det skriver The Guardian.

Er data blevet delt med Cambridge Analytica, vil brugeren modtage en detaljeret meddelelse i sit nyhedsfeed.

Alle de omkring 2,2 milliarder brugere på Facebook vil desuden modtage beskeden ”Protecting Your Information.” Denne besked vil indeholde et link med en oversigt over de apps, der er aktive, samt den information, som er blevet delt med den respektive app.

Man vil desuden have mulighed for at slukke apps individuelt eller skære tredjepartsadgang fra.

Mark Zuckerberg, CEO hos Facebook, skal blandt vidne foran kongressen i denne uge. Han har tidligere kaldt det en ”stor fejltagelse” ikke at tage virksomhedens brede ansvar alvorligt.

41.820 danskere er måske ramt
Ritzau har tidligere oplyst, at det skulle dreje sig om 41.820 danske Facebook-brugere, som kan have været en del af den store data-deling.

Der er dog kun syv danskere, som har downloadet den omdiskuterede app, som Cambridge Analytica har brugt til at høste data med.

Læs mere her: Facebook-data om 2,7 millioner EU-borgere er uretmæssigt blevet delt med Cambridge Analytica

På europæisk plan har EU-Kommissionen oplyst, at det skulle dreje sig om data på i alt 2,7 millioner brugere, der uretmæssigt er blevet delt med den kontroversielle virksomhed Cambridge Analytica.

En undersøgelse af, hvordan flere end 40.000 danskeres Facebookoplysninger kan være endt i hænderne på Cambridge Analytica, kommer ikke til at blive med Datatilsynet for bordende.

Datatilsynet kommer efter eget udsagn ikke til at gå ind i sagen, men henviser til deres engelske kollegaer, der er i fuld gang, og som har nedsat et team på 10 mand.

Læs mere her:Datatilsynet melder pas på at undersøge misbrug af danske Facebook-oplysninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.