Artikel top billede

(Foto: Photo by William Iven on Unsplash)

I dag får du besked, hvis du er ramt af Facebook-læk

Mandag giver Facebook de brugere, hvis personlige data er blevet høstet af Cambridge Analytica, besked.

87 millioner brugere finder i dag ud af, om deres personlige data er en del af det store databrud, og om det været delt med den omdiskuterede virksomhed Cambridge Analytica. Det skriver The Guardian.

Er data blevet delt med Cambridge Analytica, vil brugeren modtage en detaljeret meddelelse i sit nyhedsfeed.

Alle de omkring 2,2 milliarder brugere på Facebook vil desuden modtage beskeden ”Protecting Your Information.” Denne besked vil indeholde et link med en oversigt over de apps, der er aktive, samt den information, som er blevet delt med den respektive app.

Man vil desuden have mulighed for at slukke apps individuelt eller skære tredjepartsadgang fra.

Mark Zuckerberg, CEO hos Facebook, skal blandt vidne foran kongressen i denne uge. Han har tidligere kaldt det en ”stor fejltagelse” ikke at tage virksomhedens brede ansvar alvorligt.

41.820 danskere er måske ramt

Ritzau har tidligere oplyst, at det skulle dreje sig om 41.820 danske Facebook-brugere, som kan have været en del af den store data-deling.

Der er dog kun syv danskere, som har downloadet den omdiskuterede app, som Cambridge Analytica har brugt til at høste data med.

Læs mere her: Facebook-data om 2,7 millioner EU-borgere er uretmæssigt blevet delt med Cambridge Analytica

På europæisk plan har EU-Kommissionen oplyst, at det skulle dreje sig om data på i alt 2,7 millioner brugere, der uretmæssigt er blevet delt med den kontroversielle virksomhed Cambridge Analytica.

En undersøgelse af, hvordan flere end 40.000 danskeres Facebookoplysninger kan være endt i hænderne på Cambridge Analytica, kommer ikke til at blive med Datatilsynet for bordende.

Datatilsynet kommer efter eget udsagn ikke til at gå ind i sagen, men henviser til deres engelske kollegaer, der er i fuld gang, og som har nedsat et team på 10 mand.

Læs mere her:Datatilsynet melder pas på at undersøge misbrug af danske Facebook-oplysninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere