Artikel top billede

DF vil flytte politiets it-center væk fra København og ud i landet

Dansk Folkeparti forstår ikke, hvorfor it-center under Rigspolitiet absolut skal være placeret i landets hovedstad.

Dansk Folkeparti vil placere Rigspolitiets Center for IT-relateret Kriminalitet (LCIK) uden for København, lyder det i Radio24syv.

"Jeg forstår ikke, hvorfor det skal ligge i København," siger ordfører Peter Kofod Poulsen Radio24syv.

Han uddyber, at der er et stort ønske bredt i Folketinget og fra Dansk Folkeparti selv om, at man flytter nogle af de statslige arbejdspladser ud fra København.

Det skal blandt andet være med til at sikre, at staten er repræsenteret andre steder. Peter Kofoed Poulsen kommer ikke nærmere ind på hvilken by, der skal være den heldige denne gang.

Centret skal beskæftige sig med sager om bedrageri og svindel på nettet. Det er planen, at centret også skal behandle andre former for it-kriminalitet.

Faglige kompetencer i København er ikke noget argument

Rigspolitiet oplyser i en mail til Radio24syv, at det er en faglig vurdering, der har ledt til, at man har placeret centeret i København, da man blandt andet kan trække på ressourcer og kompetencer fra Københavns Politi i forhold til økonomisk kriminalitet.

Hos Dansk Folkeparti og Peter Kofod Poulsen mener man dog ikke, at man har set et fagligt belæg for 'noget som helst'. Her holder man fast i, at arbejdspladser i staten skal spredes ud til hele landet, og at der skulle være massere af ekspertise i provinsen til sådanne områder.

Peter Kofoed Poulsen afviser at kræve udflytning af centeret.

Justitsminister Søren Pape Poulsen fra (K) har ikke villet kommentere sagen.

Operation Bedre ballance II

Digitaliseringsstyrelsen har været en af de styrelser, der allerede har måtte smage på regeringens store udflytningsplan – ’Bedre balance II’.

Det førte blandet andet til, at Digitaliseringsstyrelsen har skullet flytte 13 arbejdspladser fra København til Nykøbing Falster.

Også Statens IT har i alt skullet flytte 20 arbejdspladser. Her blev udfaldet Augustenborg på Als med 376 statslige kollegaer fra Natur- og Landbrugsstyrelsen, som allerede begyndte udflytningen tilbage i 2015.

Det kan du læse mere om her: Regeringen flytter 33 offentlige it-stillinger ud fra København: Skal til Falster og Als - her er planen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere