DF vil flytte politiets it-center væk fra København og ud i landet

Dansk Folkeparti forstår ikke, hvorfor it-center under Rigspolitiet absolut skal være placeret i landets hovedstad.

Dansk Folkeparti vil placere Rigspolitiets Center for IT-relateret Kriminalitet (LCIK) uden for København, lyder det i Radio24syv.

"Jeg forstår ikke, hvorfor det skal ligge i København," siger ordfører Peter Kofod Poulsen Radio24syv.

Han uddyber, at der er et stort ønske bredt i Folketinget og fra Dansk Folkeparti selv om, at man flytter nogle af de statslige arbejdspladser ud fra København.

Det skal blandt andet være med til at sikre, at staten er repræsenteret andre steder. Peter Kofoed Poulsen kommer ikke nærmere ind på hvilken by, der skal være den heldige denne gang.

Centret skal beskæftige sig med sager om bedrageri og svindel på nettet. Det er planen, at centret også skal behandle andre former for it-kriminalitet.

Faglige kompetencer i København er ikke noget argument
Rigspolitiet oplyser i en mail til Radio24syv, at det er en faglig vurdering, der har ledt til, at man har placeret centeret i København, da man blandt andet kan trække på ressourcer og kompetencer fra Københavns Politi i forhold til økonomisk kriminalitet.

Hos Dansk Folkeparti og Peter Kofod Poulsen mener man dog ikke, at man har set et fagligt belæg for 'noget som helst'. Her holder man fast i, at arbejdspladser i staten skal spredes ud til hele landet, og at der skulle være massere af ekspertise i provinsen til sådanne områder.

Peter Kofoed Poulsen afviser at kræve udflytning af centeret.

Justitsminister Søren Pape Poulsen fra (K) har ikke villet kommentere sagen.

Operation Bedre ballance II
Digitaliseringsstyrelsen har været en af de styrelser, der allerede har måtte smage på regeringens store udflytningsplan – ’Bedre balance II’.

Det førte blandet andet til, at Digitaliseringsstyrelsen har skullet flytte 13 arbejdspladser fra København til Nykøbing Falster.

Også Statens IT har i alt skullet flytte 20 arbejdspladser. Her blev udfaldet Augustenborg på Als med 376 statslige kollegaer fra Natur- og Landbrugsstyrelsen, som allerede begyndte udflytningen tilbage i 2015.

Det kan du læse mere om her: Regeringen flytter 33 offentlige it-stillinger ud fra København: Skal til Falster og Als - her er planen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.