Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

DF vil flytte politiets it-center væk fra København og ud i landet

Dansk Folkeparti forstår ikke, hvorfor it-center under Rigspolitiet absolut skal være placeret i landets hovedstad.

Dansk Folkeparti vil placere Rigspolitiets Center for IT-relateret Kriminalitet (LCIK) uden for København, lyder det i Radio24syv.

"Jeg forstår ikke, hvorfor det skal ligge i København," siger ordfører Peter Kofod Poulsen Radio24syv.

Han uddyber, at der er et stort ønske bredt i Folketinget og fra Dansk Folkeparti selv om, at man flytter nogle af de statslige arbejdspladser ud fra København.

Det skal blandt andet være med til at sikre, at staten er repræsenteret andre steder. Peter Kofoed Poulsen kommer ikke nærmere ind på hvilken by, der skal være den heldige denne gang.

Centret skal beskæftige sig med sager om bedrageri og svindel på nettet. Det er planen, at centret også skal behandle andre former for it-kriminalitet.

Faglige kompetencer i København er ikke noget argument

Rigspolitiet oplyser i en mail til Radio24syv, at det er en faglig vurdering, der har ledt til, at man har placeret centeret i København, da man blandt andet kan trække på ressourcer og kompetencer fra Københavns Politi i forhold til økonomisk kriminalitet.

Hos Dansk Folkeparti og Peter Kofod Poulsen mener man dog ikke, at man har set et fagligt belæg for 'noget som helst'. Her holder man fast i, at arbejdspladser i staten skal spredes ud til hele landet, og at der skulle være massere af ekspertise i provinsen til sådanne områder.

Peter Kofoed Poulsen afviser at kræve udflytning af centeret.

Justitsminister Søren Pape Poulsen fra (K) har ikke villet kommentere sagen.

Operation Bedre ballance II

Digitaliseringsstyrelsen har været en af de styrelser, der allerede har måtte smage på regeringens store udflytningsplan – ’Bedre balance II’.

Det førte blandet andet til, at Digitaliseringsstyrelsen har skullet flytte 13 arbejdspladser fra København til Nykøbing Falster.

Også Statens IT har i alt skullet flytte 20 arbejdspladser. Her blev udfaldet Augustenborg på Als med 376 statslige kollegaer fra Natur- og Landbrugsstyrelsen, som allerede begyndte udflytningen tilbage i 2015.

Det kan du læse mere om her: Regeringen flytter 33 offentlige it-stillinger ud fra København: Skal til Falster og Als - her er planen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere