Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

DF vil flytte politiets it-center væk fra København og ud i landet

Dansk Folkeparti forstår ikke, hvorfor it-center under Rigspolitiet absolut skal være placeret i landets hovedstad.

Dansk Folkeparti vil placere Rigspolitiets Center for IT-relateret Kriminalitet (LCIK) uden for København, lyder det i Radio24syv.

"Jeg forstår ikke, hvorfor det skal ligge i København," siger ordfører Peter Kofod Poulsen Radio24syv.

Han uddyber, at der er et stort ønske bredt i Folketinget og fra Dansk Folkeparti selv om, at man flytter nogle af de statslige arbejdspladser ud fra København.

Det skal blandt andet være med til at sikre, at staten er repræsenteret andre steder. Peter Kofoed Poulsen kommer ikke nærmere ind på hvilken by, der skal være den heldige denne gang.

Centret skal beskæftige sig med sager om bedrageri og svindel på nettet. Det er planen, at centret også skal behandle andre former for it-kriminalitet.

Faglige kompetencer i København er ikke noget argument

Rigspolitiet oplyser i en mail til Radio24syv, at det er en faglig vurdering, der har ledt til, at man har placeret centeret i København, da man blandt andet kan trække på ressourcer og kompetencer fra Københavns Politi i forhold til økonomisk kriminalitet.

Hos Dansk Folkeparti og Peter Kofod Poulsen mener man dog ikke, at man har set et fagligt belæg for 'noget som helst'. Her holder man fast i, at arbejdspladser i staten skal spredes ud til hele landet, og at der skulle være massere af ekspertise i provinsen til sådanne områder.

Peter Kofoed Poulsen afviser at kræve udflytning af centeret.

Justitsminister Søren Pape Poulsen fra (K) har ikke villet kommentere sagen.

Operation Bedre ballance II

Digitaliseringsstyrelsen har været en af de styrelser, der allerede har måtte smage på regeringens store udflytningsplan – ’Bedre balance II’.

Det førte blandet andet til, at Digitaliseringsstyrelsen har skullet flytte 13 arbejdspladser fra København til Nykøbing Falster.

Også Statens IT har i alt skullet flytte 20 arbejdspladser. Her blev udfaldet Augustenborg på Als med 376 statslige kollegaer fra Natur- og Landbrugsstyrelsen, som allerede begyndte udflytningen tilbage i 2015.

Det kan du læse mere om her: Regeringen flytter 33 offentlige it-stillinger ud fra København: Skal til Falster og Als - her er planen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere