Artikel top billede

(Foto: © Rick Wilking / Reuters)

Nye meningsmålinger er skræmmende læsning for Mark Zuckerberg: Brugernes tillid er helt til rotterne

Facebook har opbygget en guldrandet forretning på at få folk til at afgive masser af personligedata frivilligt. Men flere meningsmålinger viser, at virksomheden i øjeblikket er ramt af en tillidskrise.

Data siges at være den digitale verdens olie, og virksomheder som Facebook og Google har gennem de seneste år været i stand til at opbygge en guldrandet forretning på at sælge annoncer, der målrettes via brugerdata.

Men Cambridge Analytica-skandalen kan betyde, at folk i fremtiden bliver mindre villige til at videregive personlige data til Facebook.

En ny undersøgelse som techmediet Recode har foretaget viser i hvert fald, at Facebook suverænt er den virksomhed, som brugerne har mindst tillid til.

Hele 56 procent af de adspurgte amerikanerne svarer i undersøgelsen, at Facebook er den tech-virksomhed, som de har mindst tillid til at overdrage deres personlige data til.

På anderpladsen kommer Google, som fem procent har udpeget som den virksomhed som de mindst tillid til og på tredjepladsen kommer Uber.

Flere undersøgelser viser det samme

Andre undersøgelser har for nylig vist lignende resultater.

I slutningen af marts viste en undersøgelse foretaget i samarbejde mellem Reuters og meningsmålingsinstituttet Ipsos, at mindre end halvdelen af amerikanerne har tillid til at Facebook overholder gældende databeskyttelseslove.

På samme måde viste en undersøgelse foretaget af den største tyske avis Bild am Sonntag for nylig, at 60 procent af tyskerne frygter at Facebook og andre sociale medier har negativ indflydelse på demokratiet.

Skal genopbygge tillid

Facebook står derfor overfor en stor opgave, hvor tilliden til netværkets brugere skal genoprettes, og tirsdag aften måtte Facebooks stifter Mark Zuckerberg stå skoleret overfor den amerikanske kongres.

Høringen i den amerikanske kongres er en direkte følge af den aktuelle privacy-skandale, hvor det kontroversielle selskab Cambridge Analytica har fået adgang til Facebook-data om 87 millioner borgere.

Til kongreshøringen indledte Mark Zuckerberg derfor med at beklage skandalen og erkende sit ansvar.

"Det var en stor fejl, at vi ikke havde et fuldt overblik over vores ansvar. Og det var min fejl, og det beklager jeg. Jeg startede Facebook, jeg driver det, og jeg er ansvarlig for, hvad der sker," sagde Facebook-stifteren.

Læs også: Mark Zuckerberg stod skoleret: "Hr. Zuckerberg, ville du være tryg ved at fortælle os, hvilket hotel du boede på i aftes?"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere