Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: © Rick Wilking / Reuters)

Nye meningsmålinger er skræmmende læsning for Mark Zuckerberg: Brugernes tillid er helt til rotterne

Facebook har opbygget en guldrandet forretning på at få folk til at afgive masser af personligedata frivilligt. Men flere meningsmålinger viser, at virksomheden i øjeblikket er ramt af en tillidskrise.

Data siges at være den digitale verdens olie, og virksomheder som Facebook og Google har gennem de seneste år været i stand til at opbygge en guldrandet forretning på at sælge annoncer, der målrettes via brugerdata.

Men Cambridge Analytica-skandalen kan betyde, at folk i fremtiden bliver mindre villige til at videregive personlige data til Facebook.

En ny undersøgelse som techmediet Recode har foretaget viser i hvert fald, at Facebook suverænt er den virksomhed, som brugerne har mindst tillid til.

Hele 56 procent af de adspurgte amerikanerne svarer i undersøgelsen, at Facebook er den tech-virksomhed, som de har mindst tillid til at overdrage deres personlige data til.

På anderpladsen kommer Google, som fem procent har udpeget som den virksomhed som de mindst tillid til og på tredjepladsen kommer Uber.

Flere undersøgelser viser det samme

Andre undersøgelser har for nylig vist lignende resultater.

I slutningen af marts viste en undersøgelse foretaget i samarbejde mellem Reuters og meningsmålingsinstituttet Ipsos, at mindre end halvdelen af amerikanerne har tillid til at Facebook overholder gældende databeskyttelseslove.

På samme måde viste en undersøgelse foretaget af den største tyske avis Bild am Sonntag for nylig, at 60 procent af tyskerne frygter at Facebook og andre sociale medier har negativ indflydelse på demokratiet.

Skal genopbygge tillid

Facebook står derfor overfor en stor opgave, hvor tilliden til netværkets brugere skal genoprettes, og tirsdag aften måtte Facebooks stifter Mark Zuckerberg stå skoleret overfor den amerikanske kongres.

Høringen i den amerikanske kongres er en direkte følge af den aktuelle privacy-skandale, hvor det kontroversielle selskab Cambridge Analytica har fået adgang til Facebook-data om 87 millioner borgere.

Til kongreshøringen indledte Mark Zuckerberg derfor med at beklage skandalen og erkende sit ansvar.

"Det var en stor fejl, at vi ikke havde et fuldt overblik over vores ansvar. Og det var min fejl, og det beklager jeg. Jeg startede Facebook, jeg driver det, og jeg er ansvarlig for, hvad der sker," sagde Facebook-stifteren.

Læs også: Mark Zuckerberg stod skoleret: "Hr. Zuckerberg, ville du være tryg ved at fortælle os, hvilket hotel du boede på i aftes?"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere