Artikel top billede

Udviklingsdirektør Ola Källenius foran Mercedes nye A-klasse (Foto: Lars Jacobsen)

Mercedes klar med fuldt selvkørende biler om få år: "De skal kunne træffe alle de beslutninger i trafikken, som et menneske kan. Det er det, som vi arbejder på nu"

Interview: Selvkørende biler er blot et par år væk. Og de vil ændre din bil fundamentalt. Men de begynder ikke lige, hvor du venter det. Computerworld har mødt Ola Källenius, direktør for Group Research and Mercedes-Benz Cars Development til en snak om din næste bil.

Premium Kun for abonnenter
Amazon vil afskaffe kassemedarbejdere med sig fuldautomatiske Go-supermarked (se vores test af det her) – og en lang række bilfabrikanter og transportfirmaer er ude efter chaufførernes job.

Men hvor langt er vi reelt fra den selvkørende bil?

Computerworld satte sig i forbindelse med lanceringen af koncernens nye A-klasse ned med svenske Ola Källenius, som til dagligt er Mercedes Benz-direktør og ansvarlig for Group Research and Mercedes-Benz Cars Development.

Ola Källenius, hvornår kan vi reelt forvente at de selvkørende biler, som der er så meget hype om?

"De systemer, som vi har i bilerne nu, vil jeg betegne som level 2 plus. De er sofistikerede og kan køre bilen selv i en mange situationer. Hvis du fjernede begrænsningerne, så ville du være tæt på at have selvkørende biler."

”Men det er netop pointen: For at tage skridtet til level 3 så kræver det, at

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter