Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Konflikt udskydes i yderligere to uger / 900.000 Airbnb-overnatninger i Danmark i 2017 / Telia og Telenor frygter for bredbåndskonkurrencen

Konflikt udskydes i yderligere to uger. 900.000 Airbnb-overnatninger i Danmark i 2017. Telia og Telenor frygter for bredbåndskonkurrencen. Facebook står overfor stor retssag på grund af ansigtsgenkendelse. Rengøringsplatform på vej på børsen. Netflix skovler penge ind.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Konflikt udskydes i yderligere to uger

Efter lange forhandlinger besluttede forligsmand Mette Christensen i nat at udsætte den varslede konflikt i yderligere to uger.

Det betyder, at der ikke kommer det, som hun kalder for ‘arbejdsstandsninger’ i denne omgang, da hun vurderer, at der trods alt er så meget fremdrift i forhandlingerne, at noget kunne tyde på, at parterne faktisk kan nå hinanden.

Mange hundrede offentligt ansatte it-folk vil blive involveret i tilfælde af konflikt.

Du kan læse mere her: 500 uorganiserede it-folk skal holde liv i statens it-systemer under konflikt.

900.000 Airbnb-overnatninger i Danmark i 2017

Mere end 900.000 turister overnattede via Airbnb i Danmark i 2017, lyder det fra selskabet.

I gennemsnit tjente en dansk vært 14.970 kroner på at udleje sit hjem i gennemsnitligt 23 dage, lyder det fra selskabet.

Mest populær var København, hvor næsten 510.000 turister lejede sig ind i 2017 via Airbnb, hedder det.

Telia og Telenor frygter for bredbåndskonkurrencen

TDC-konkurrenterne Telia og Telenor frygter for konkurrencen på det danske bredbåndsmarked, skriver Økonomisk Ugebrev.

De to selskaber opfatter konkurrencen som 'mangelfuld og utilstrækkeligt,' skriver ugebrevet, som anfører, at konkurrencen undergraves af samordningen mellem TDC og energiselskabernes fibernet.

"I dag er markedet for højhastighed nærmest ikke reguleret. For os er det afgørende, at der bliver givet adgang til højhastighedsnet, der til enhver tid er tilgængelig på rimelige samt ligelydende vilkår og til konkurrencedygtige priser, således at slutbrugerne får et mere varieret udbud, og det står dem frit for, hvor de vil købe deres bredbåndstjenester," siger administrerende direktør i Telenor Danmark, Jesper Hansen til Økonomisk Ugebrev.

Det er snart fire år siden, at Erhvervsministeriet i en rapport fastslog, at der var utilstrækkelig konkurrence på bredbåndsmarkedet.

Det kan du læse mere om her: Professor: Dansk bredbånds-konkurrence fungerer langt fra optimalt

Facebook står overfor stor retssag på grund af ansigtsgenkendelse

Facebook er jo i vælten for tiden. Og nu står selskabet også overfor et massesøgsmål - et såkaldt class action suit - i USA.

Her beskyldes selskabet for ulovligt og uden tilladelse at have anvendt teknologier til ansigtsgenkendelse på billeder uden at have fået tilladelse fra brugerne.

Ifølge Facebook har beskyldningerne ikke noget på sig, og selskabet bedyrer, at det vil tage kampen op i retten.

Rengøringsplatform på vej på børsen

Flere kendte iværksætter har forhåndstegnet aktier i rengøringsplatformen Happy Helper, der bliver børsnoteret 26. april, skriver Børsen.

Det drejer sig ifølge avisen blandt andre om Casper Blom og Karim M’Barek. Happy Helper forventer underskud på mere end 10 millioner i indeværend regnskabsår.

Børsnoteringen ventes at værdifastsætte selskabet til cirka 120 millioner kroner.

Netflix skovler penge ind

For første gang nogensinde står Netflix’ omsætning i lande uden for hjemlandet USA til at blive større end omsætningen på hjemmemarkedet.

Omsætningen er i seneste kvartal steget med 40 procent til 3,7 milliarder dollar i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor. Netto-indtjeningen er steget med 63 procent til 290 millioner dollar.

Selskabet planlægger at spendere meget store summer på både indholdsproduktion og ny teknologi i det kommende år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere