Artikel top billede

Morgen-briefing: Konflikt udskydes i yderligere to uger / 900.000 Airbnb-overnatninger i Danmark i 2017 / Telia og Telenor frygter for bredbåndskonkurrencen

Konflikt udskydes i yderligere to uger. 900.000 Airbnb-overnatninger i Danmark i 2017. Telia og Telenor frygter for bredbåndskonkurrencen. Facebook står overfor stor retssag på grund af ansigtsgenkendelse. Rengøringsplatform på vej på børsen. Netflix skovler penge ind.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Konflikt udskydes i yderligere to uger

Efter lange forhandlinger besluttede forligsmand Mette Christensen i nat at udsætte den varslede konflikt i yderligere to uger.

Det betyder, at der ikke kommer det, som hun kalder for ‘arbejdsstandsninger’ i denne omgang, da hun vurderer, at der trods alt er så meget fremdrift i forhandlingerne, at noget kunne tyde på, at parterne faktisk kan nå hinanden.

Mange hundrede offentligt ansatte it-folk vil blive involveret i tilfælde af konflikt.

Du kan læse mere her: 500 uorganiserede it-folk skal holde liv i statens it-systemer under konflikt.

900.000 Airbnb-overnatninger i Danmark i 2017

Mere end 900.000 turister overnattede via Airbnb i Danmark i 2017, lyder det fra selskabet.

I gennemsnit tjente en dansk vært 14.970 kroner på at udleje sit hjem i gennemsnitligt 23 dage, lyder det fra selskabet.

Mest populær var København, hvor næsten 510.000 turister lejede sig ind i 2017 via Airbnb, hedder det.

Telia og Telenor frygter for bredbåndskonkurrencen

TDC-konkurrenterne Telia og Telenor frygter for konkurrencen på det danske bredbåndsmarked, skriver Økonomisk Ugebrev.

De to selskaber opfatter konkurrencen som 'mangelfuld og utilstrækkeligt,' skriver ugebrevet, som anfører, at konkurrencen undergraves af samordningen mellem TDC og energiselskabernes fibernet.

"I dag er markedet for højhastighed nærmest ikke reguleret. For os er det afgørende, at der bliver givet adgang til højhastighedsnet, der til enhver tid er tilgængelig på rimelige samt ligelydende vilkår og til konkurrencedygtige priser, således at slutbrugerne får et mere varieret udbud, og det står dem frit for, hvor de vil købe deres bredbåndstjenester," siger administrerende direktør i Telenor Danmark, Jesper Hansen til Økonomisk Ugebrev.

Det er snart fire år siden, at Erhvervsministeriet i en rapport fastslog, at der var utilstrækkelig konkurrence på bredbåndsmarkedet.

Det kan du læse mere om her: Professor: Dansk bredbånds-konkurrence fungerer langt fra optimalt

Facebook står overfor stor retssag på grund af ansigtsgenkendelse

Facebook er jo i vælten for tiden. Og nu står selskabet også overfor et massesøgsmål - et såkaldt class action suit - i USA.

Her beskyldes selskabet for ulovligt og uden tilladelse at have anvendt teknologier til ansigtsgenkendelse på billeder uden at have fået tilladelse fra brugerne.

Ifølge Facebook har beskyldningerne ikke noget på sig, og selskabet bedyrer, at det vil tage kampen op i retten.

Rengøringsplatform på vej på børsen

Flere kendte iværksætter har forhåndstegnet aktier i rengøringsplatformen Happy Helper, der bliver børsnoteret 26. april, skriver Børsen.

Det drejer sig ifølge avisen blandt andre om Casper Blom og Karim M’Barek. Happy Helper forventer underskud på mere end 10 millioner i indeværend regnskabsår.

Børsnoteringen ventes at værdifastsætte selskabet til cirka 120 millioner kroner.

Netflix skovler penge ind

For første gang nogensinde står Netflix’ omsætning i lande uden for hjemlandet USA til at blive større end omsætningen på hjemmemarkedet.

Omsætningen er i seneste kvartal steget med 40 procent til 3,7 milliarder dollar i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor. Netto-indtjeningen er steget med 63 procent til 290 millioner dollar.

Selskabet planlægger at spendere meget store summer på både indholdsproduktion og ny teknologi i det kommende år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere