Artikel top billede

Amazon lancerer i al stilhed en mikroskopisk browser-konkurrent til Google og Microsoft

Amazon klar med egen Android-browser: Har i alt stilhed lanceret browseren 'Internet' - som næsten intet fylder

Amazons Internet browser fylder bare en tiendedel af det, som rivalerne tilbyder.

Når et forbruger-produkt med en potentiel bred appel lanceres, bliver den normalt ledsaget af en vis fanfare – især når det er en mastodont som Amazon, der står bag.

Sådan forholder det sig ikke med Amazons nye satsning: En browser til Android-smartphones, som i al ubemærkethed har eksisteret i den indiske afdeling af Googles Play-butik siden marts måned. Det skriver Techcrunch.com.

Selve navnet på Amazons browser kunne ikke være mere generisk. Browseren hedder kort og godt ’Internet’.

Hensigten er at levere en god internetoplevelse de steder, hvor mobildækningen er begrænset.

App'en brander sig selv med sloganet: ”Internet: fast, lite and private”.

Skabt af og til det indiske marked

Når trådløs- eller mobildækning er en mangelvare, betyder programmets størrelse en kæmpemæssig forskel. Her brillerer Amazons nye browser ved kun at fylde 2 MB, markant mindre end det, som eksisterende Android-browsere fylder.

Til sammenligning optager Googles Chrome-browser 21 MB, mens Microsoft Edges og Mozilla Firefox fylder henholdsvis 54,5 og 19,9MB ifølge appFigures. Selv letvægter-browseren Opera vejer i alt 14,7 MB.

Amazons Silk Browser, den der i dag følger eksklusivt med Amazons Fire tablets og TV-dongles, fylder 51,9 MB.

Selvom applikationen er kompakt, rummer den flere brugbare funktioner. En nyhedslæser er bygget ind i app’en, mens den samtidig tilbyder features som tabs, fuldskærmsmode og en ’Incognito’-mode.

Datafortrolighed er også tænkt ind i browseren, som ikke deler persondata med nettets trackere. App’en indeholder, ikke overraskende, et direkte link til Amazons indiske netbutik.

App’en kræver ikke meget af den mobil eller tablet, den skal afvikles på. Den fungerer med Android version 5.0 eller nyere.

Kamp om indien

Amazons nye satsning har indtil videre ikke bredt sig synderligt på det indiske hjemmemarked.

App’en har landet mindre end 1.000 downloads til trods for en positiv bedømmelse på 4,5/5 i Googles Play butik.

Feedback knappen henviser til Amazons indiske afdeling, hvilket indikerer, at det er denne, der står bag den nye browser. Versioneringer i Indiens mange talte sprog mangler dog fortsat.

Amazons fremmer dermed sin position i det hurtigt voksende marked, hvor selskabet for få måneder siden introducerede den stemmestyrede Echo-højtalere i landet. Amazon har ikke knyttet nogen officiel kommentar til det nye produkt endnu.

Både Google og Facebook tilbyder på light-versioner af deres meres populære services. Hos Google lever apps som Maps, YouTube, Assistant og Google i ’Go’-versioner med reduceret funktionalitet og dataforbrug.

Ligeledes tilbyder Facebook ’Lite’-udgaver af deres Facebook og Messenger applikationer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere