Artikel top billede

Tung Atea-dominans på hardware-markedet helt ok, mener SKI: "Hvis en virksomhed vokser sig stor, er det typisk også fordi, den gør et eller andet rigtigt. Der er ikke noget i vejen med at være dominerende"

Der er glimrende konkurrence på markedet for det offentliges hardware-indkøb, selv om Atea lander de fleste ordrer, mener SKI. "Det er min opfattelse, at der er en glimrende og benhård konkurrence på hardwaremarkedet. Det er ikke nemt at være aktør på det marked," siger udbudsdirektør i SKI, Christian Lunding.

Premium Kun for abonnenter
Hos SKI, der håndterer en betydningsfuld del af det offentliges indkøb af hardware, kan man ikke nikke genkende til, at det skulle være et problem, at de fleste af de offentlige mønter altid ryger til Ballerup og Atea.

Computerworld kunne tidligere på ugen kunne fortælle, at Atea er fire gange større end den næststørste hardware-leverandør - og væsentligt større end de ni øvrige på Top 10-listen tilsammen (se faktaboks).

Atea havde i 2017 en omsætning fra det offentlige på omkring 1,36 millarder kroner. Dermed er Atea fire gange større end den næststørste hardwareleverandør.

Det kan du læse mere om her: Så tungt sidder Atea på det offentlige hardware-marked: Er fire gange større end den næststørste leverandør

"På de SKI-aftaler, der omfatter hardware, har vi

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Dansk cybersikkerhedsekspert: Sådan har FBI ramt REvil med deres egen medicin

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Nu fungerer Windows 11 optimalt med AMD-processer: Se hvilke chip-typer, der er omfattet af løsningen

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Nu sker det: Om to uger er IBM og Kyndryl to fuldstændigt adskilte virksomheder

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Ryk dit data til de store cloud-udbydere hvis du vil være mere grøn: "Det er faktisk skræmmende og beskæmmende, så lidt danske hosting-leverandører fokuserer på bæredygtighed"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

USA bruger nu den store hammer mod cyberkriminelle: Den berygtede russiske REvil-hackergruppe blev udslettet af FBI