Artikel top billede

ABB's digitaliseringschef Guido Jouret: Vi sælger dig gerne en robot – men du kan også få den som en tjeneste

"I industrien elsker vi AR. Nu kan du tage de mærkelige briller på, og ingen griner over, at det ser spøjst ud”

Nye forretningsmodeller og fjernstyrede produktionsrobotter leveret 'as a service' er en del af svensk-schweiziske ABB’s fremtid.

Det er helt nye forretningsmodeller, der tænkes i, når den svensk-schweiziske industrigigant ABB ser på sin fremtidige digitalisering.

I et interview med Computersweden forklarer selskabets sdirektør for digitalisering, Guido Jouret, om nogle af perspektiverne.

”Man bemærker det ofte ikke, men digitaliseringens indflydelse på forretningsmodeller er ofte mere omfattende end de enkelte tekniske forandringer”.

Med dette i baghovedet er en ny forretningsmodel fra industrikoncernen eksempelvis blevet til. Guido Jouret kalder det ’Robot as a service”:

"Hvis en virksomhed vil robotisere driften, kan vi tilbyde to løsninger: Vi sælger dig gerne en robot – men du kan også få den 'as a service'."

"I stedet for at købe den, betaler du et månedligt gebyr. Det inkluderer leje, service, monitorering, fjernstyring, reparationer – og når den nærmer sig slutningen af dens levetid, erstatter vi den med en ny,” siger han.

Næste digitaliseringsbølge

Den udvikling er del af det, Guido anser som den anden digitaliseringsbølge.

Første bølge blev hovedsageligt båret af forbrugersiden. En udvikling, som nu stagnerer. Nye smartphones er ikke så transformative mere, mens nye teknologier som Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR) ikke har opnået mere end en begrænset succes i spilbranchen.

Guido Jouret mener, at man derimod vil forandre alt i industrien. ”Nu bliver alt påvirket. Nu ændrer industrien sig fundamentalt”.

"I industrien elsker vi AR. Nu du kan tage de mærkelige briller på, og ingen griner over, at det ser spøjst ud”.

Samtidig tror direktøren på, at kunstig intelligens er afgørende for fremtidig automatisering og selvkørende køretøjer. Her siger chefen, at flere opkøb indenfor området er på tapetet, uden dog at afsløre hvilke teknologier han er mest interesseret i.

Etablerede værktøjer fremfor hjemmestrikkede løsninger

ABB’s digitale platform er bygget på bredt udbredte platforme som Microsofts Azure, IBM’s Watson og HPE-værktøjer.

For Jouret har det været vigtigt at benytte sig af etablerede løsninger:

"Mange af vores konkurrenter har valgt at bygge deres software-platform op fra bunden, hvilket betyder, at der er et hav af IOT-platforme derude. Her kommer vi til at se en konsolidering."

Han ser samtidigt en fremtid, hvor samtlige ABB’s forretningsenheder bliver digitaliserede:

"Vi spænder bredt. Ser du på vores 21 forretningsenheder, arbejdes der alle vegne på at etablere digitale løsninger. En udvikling, vi faciliterer i det digitale team. Men hvis du spørger mig, hvor mange der arbejder med digitalisering hos ABB, ved jeg det ærligt talt ikke."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere