Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Googles Nest-enheder tjener slet, slet ikke nok til at være rentable

Til trods for succes-regnskab: Her styrtbløder Google i sin kamp mod Amazon

Google, og Alphabet, skovler ind med penge. Afdeling kaldet ’Other Bets’ taber dog vildt med penge.

Google – eller rettere moderselskabet Alphabet - kunne i går aftes præsentere et af selskabets bedste kvartalsregnskaber nogensinde.

Omsætningen er øget med 26 procent i forhold til sidste år, mens kvartalsoverskuddet flirtede med de 10 milliarder kroner.

Af regnskabet kan det aflæses, at det især går strygende for reklameafdelingen, som skovler ind med penge, til trods for stadig større bannerblindhed og faldende priser per tusind reklameklik. Google-aktien (GOOGL) sluttede to procent højere den dag, skriver Techcrunch.

Mens reklameforretningen udgør omkring to tredjedel af Alphabets omsætning, trækker en særlig afdeling ned i det samlede regnskab.
Google styrtbløder penge fra deres smart-home afdeling, Nest.

Læs også: Test af Google Home Mini: “Okay Google - hvor smart er du egentlig?”

Nest kunne ifølge regnskabet mønstre en omsætning på 726 millioner dollar, godt 4,4 milliarder kroner.

Nest figurerer dog ikke længere som datterselskab til Alphabet, men blev i sidste år inkluderet i Google-afdelingen under det som Google kalder ’Other Bets. Afdelingen tæller et underskud på 621 millioner dollar, noterer The Verge.

Google har altså spenderet over en halv milliard dollar på Nest, som i dag fremstiller smart-udstyr til hjemmet, herunder smart-termostater, hjemmeovervågning, alarmer og meget mere.

Sammen med Google Home er Nest Alphabets spydspids mod Amazon i kampen om at gøre hjemmet intelligent.

Her dominerer Amazon blandt andet ved at have solgt knap tre ud af fire af det amerikanske markeds smart-højttalere.

Læs også: Amazon klar med kæmpe satsning: Nægter at kommentere på "rygter og spekulationer"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.