Artikel top billede

(Foto: Photo by William Iven on Unsplash)

Nu kan du appellere, hvis Facebook fjerner dit opslag: Introducerer nyt appelsystem

Facebook indfører et nyt appelsystem og offentliggør samtidigt en detaljeret gennemgang af det sociale medies retningslinjer for, hvornår indhold bliver så stødende, at Facebook fjerner det.

"Et af de spørgsmål, vi oftest får, er, hvordan vi beslutter, hvad der er tilladt på Facebook."

Sådan starter Facebooks VP of Global Product Management, Monika Bickert, den seneste udmelding fra Facebook.

Her oplyser verdens største sociale medie, at det nu indfører et nyt appelsystem for fjernede opslag.

"Vi ved, at vi skal gøre mere. Derfor vil vi i løbet af det kommende år udvide brugernes mulighed for at appellere vores beslutninger. Som det første skridt lancerer vi muligheden for at appellere beslutning om at fjerne det indhold, der blev fjernet for nøgenhed, seksuel aktivitet, hatespeech eller grafisk vold," skriver Monika Bickert.

Få svar inden for et døgn

Appelsystemet fungerer på den måde, at hvis et foto, en video eller en statusopdatering er blevet fjernet, fordi det overtræder Facebooks regler, vil brugeren bag opdateringen modtage en notifikation, hvor brugeren får mulighed for at appellere beslutningen.

Det betyder, at en medarbejder i Facebook vil gennemgå appellen inden for 24 timer, og hvis brugeren får medhold, vil opdateringen blive genoprettet.

Det fremgår desuden, at Facebook fortsat arbejde på at gøre systemet for klager endnu bedre, så det sociale medies medarbejdere har bedre mulighed for at træffe de rigtige beslutninger.

"Vi mener at det, at give folk en stemme i denne proces, er en vigtig komponent i at opbygge et retfærdigt system," står der videre i meddelelsen.

Offentliggør retningslinjer

Derudover har Facebook besluttet at offentliggøre en detaljeret gennemgang af sine regler for, hvornår indhold vurderes til at være så stødende, at det bliver fjernet.

Af reglerne fremgår det blandt andet, at man eksempelvis ikke må sammenligne bestemte grupper af mennesker med eksempelvis sygdomme.

Du kan læse hele meddelelsen fra Facebook her og tjekke retningslinjerne her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere