Artikel top billede

(Foto: Photo by William Iven on Unsplash)

Nu kan du appellere, hvis Facebook fjerner dit opslag: Introducerer nyt appelsystem

Facebook indfører et nyt appelsystem og offentliggør samtidigt en detaljeret gennemgang af det sociale medies retningslinjer for, hvornår indhold bliver så stødende, at Facebook fjerner det.

"Et af de spørgsmål, vi oftest får, er, hvordan vi beslutter, hvad der er tilladt på Facebook."

Sådan starter Facebooks VP of Global Product Management, Monika Bickert, den seneste udmelding fra Facebook.

Her oplyser verdens største sociale medie, at det nu indfører et nyt appelsystem for fjernede opslag.

"Vi ved, at vi skal gøre mere. Derfor vil vi i løbet af det kommende år udvide brugernes mulighed for at appellere vores beslutninger. Som det første skridt lancerer vi muligheden for at appellere beslutning om at fjerne det indhold, der blev fjernet for nøgenhed, seksuel aktivitet, hatespeech eller grafisk vold," skriver Monika Bickert.

Få svar inden for et døgn

Appelsystemet fungerer på den måde, at hvis et foto, en video eller en statusopdatering er blevet fjernet, fordi det overtræder Facebooks regler, vil brugeren bag opdateringen modtage en notifikation, hvor brugeren får mulighed for at appellere beslutningen.

Det betyder, at en medarbejder i Facebook vil gennemgå appellen inden for 24 timer, og hvis brugeren får medhold, vil opdateringen blive genoprettet.

Det fremgår desuden, at Facebook fortsat arbejde på at gøre systemet for klager endnu bedre, så det sociale medies medarbejdere har bedre mulighed for at træffe de rigtige beslutninger.

"Vi mener at det, at give folk en stemme i denne proces, er en vigtig komponent i at opbygge et retfærdigt system," står der videre i meddelelsen.

Offentliggør retningslinjer

Derudover har Facebook besluttet at offentliggøre en detaljeret gennemgang af sine regler for, hvornår indhold vurderes til at være så stødende, at det bliver fjernet.

Af reglerne fremgår det blandt andet, at man eksempelvis ikke må sammenligne bestemte grupper af mennesker med eksempelvis sygdomme.

Du kan læse hele meddelelsen fra Facebook her og tjekke retningslinjerne her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere