Artikel top billede

Nu kan du appellere, hvis Facebook fjerner dit opslag: Introducerer nyt appelsystem

Facebook indfører et nyt appelsystem og offentliggør samtidigt en detaljeret gennemgang af det sociale medies retningslinjer for, hvornår indhold bliver så stødende, at Facebook fjerner det.

"Et af de spørgsmål, vi oftest får, er, hvordan vi beslutter, hvad der er tilladt på Facebook."

Sådan starter Facebooks VP of Global Product Management, Monika Bickert, den seneste udmelding fra Facebook.

Her oplyser verdens største sociale medie, at det nu indfører et nyt appelsystem for fjernede opslag.

"Vi ved, at vi skal gøre mere. Derfor vil vi i løbet af det kommende år udvide brugernes mulighed for at appellere vores beslutninger. Som det første skridt lancerer vi muligheden for at appellere beslutning om at fjerne det indhold, der blev fjernet for nøgenhed, seksuel aktivitet, hatespeech eller grafisk vold," skriver Monika Bickert.

Få svar inden for et døgn

Appelsystemet fungerer på den måde, at hvis et foto, en video eller en statusopdatering er blevet fjernet, fordi det overtræder Facebooks regler, vil brugeren bag opdateringen modtage en notifikation, hvor brugeren får mulighed for at appellere beslutningen.

Det betyder, at en medarbejder i Facebook vil gennemgå appellen inden for 24 timer, og hvis brugeren får medhold, vil opdateringen blive genoprettet.

Det fremgår desuden, at Facebook fortsat arbejde på at gøre systemet for klager endnu bedre, så det sociale medies medarbejdere har bedre mulighed for at træffe de rigtige beslutninger.

"Vi mener at det, at give folk en stemme i denne proces, er en vigtig komponent i at opbygge et retfærdigt system," står der videre i meddelelsen.

Offentliggør retningslinjer

Derudover har Facebook besluttet at offentliggøre en detaljeret gennemgang af sine regler for, hvornår indhold vurderes til at være så stødende, at det bliver fjernet.

Af reglerne fremgår det blandt andet, at man eksempelvis ikke må sammenligne bestemte grupper af mennesker med eksempelvis sygdomme.

Du kan læse hele meddelelsen fra Facebook her og tjekke retningslinjerne her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere