Artikel top billede

TDC's administrende direktør, Pernille Erenbjerg, roser regeringens seneste tiltag.

TDC roser regeringens nye 10-års plan for teknologi: "Danmark har brug for en Teknologipagt"

På 10 år skal 10.000 flere uddanne sig inden for de såkaldte STEM-kompetencer. Det er målet med Teknologipagten, som regeringen netop har lanceret. "Danmark har brug for en Teknologipagt, og vi skal sætte tidligt ind, allerede i folkeskolen," lyder det fra TDC.

Den danske regering har netop lanceret Teknologipagten, som har det erklærede mål, at 20 procent flere skal gennemføre en faglært eller videregående uddannelse over de næste 10 år inden for de såkaldte STEM-områder, der dækker over teknologi, IT, naturvidenskab og matematik.

TDC's administrerende direktør, Pernille Erenbjerg, roser initaitivet, som TDC konkret støtter ved at bidrage med læringsmaterialet WiFive, der giver alle danske folkeskoleelever mulighed for at tage et digitalt kørekort.

"Danmark har brug for en Teknologipagt, og vi skal sætte tidligt ind, allerede i folkeskolen. I TDC Group er vi stolte af at bidrage med læringsmaterialet WiFive, som både har fokus på digital dannelse og uddannelse, og som vi har udviklet sammen med Danske Skoleelever," siger Pernille Erenbjerg i en pressemeddelelse.

10.000 flere med STEM-uddannelser om 10 år

Og det er ikke tilfældigt, at regeringen vælger at fokusere på de såkaldte STEM-kompetencer.

En ny undersøgelse fra Højbjerre, Brauer og Schultz viser nemlig, at der i 2017 var omkring 33.000 jobopslag fra private virksomheder, som søgte efter nye medarbejdere med netop de kompetencer.

Det svarer til omkring hver fjerde af alle opslåede stillinger i den private sektor, og efterspørgslen ser kun ud til at blive højere.

Hvis målsætningen om, at 20 procent flere skal gennemføre en faglært eller videregående uddannelse inden for de såkaldte STEM-områder realiseres i løbet af de næste 10 år, betyder det, at Danmark om 10 år står med omkring 10.000 flere med STEM-uddannelser, end prognoserne spår i dag.

Fire ministerier bag Teknologipagten

Teknologipagten er en del af regeringens større strategi for Danmarks digitale vækst.

Som et led i strategien ønsker regeringen at afsætte 75 millioner kroner til Teknologipagten frem mod 2021.

Bag teknologipagten står både Beskæftigelsesministeriet, Erhvervsministeriet, Undervisningsministeriet samt Uddannelses- og Forskningsministeriet.

"Med en Teknologipagt vil vi forene alle gode kræfter og give håndslag med erhvervslivet på, at de vil tage helt konkrete initiativer, der skal få de unge til at vælge en uddannelse og et job inden for det digitale og teknologiske område. Det har vi hårdt brug for, hvis vi skal skabe forretningsudvikling, og virksomhederne skal udnytte digitaliseringen og have kompetencer til fremtidens digitale job," siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i en pressemeddelses, og han støttes op af Netcompanys administrerende direktør Andre André Rogaczewski, der også er formand for Teknologipagtrådet.

“Jeg ser frem til, at vi får engageret rigtig mange virksomheder, skoler og dygtige uddannelses- og forskningsinstitutioner i Teknologipagten over alt i Danmark. Jeg er sikker på, at vi med Teknologipagtens deltagere og mange projekter, kan være med til at inspirere og uddanne en masse danskere til at kunne forme en digital fremtid og løse de spændende opgaver, virksomhederne og samfundet står over for, som kræver flere tekniske og digitale færdigheder. Det er et fælles ansvar.”

Du kan læse mere om Teknologipagten her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere