Artikel top billede

Vi afleverer enorme mængder data til Google: Alligevel stoler vi mere på Google end på Facebook, mener analytiker

”Hvis du tror Facebook ved meget om dig, så prøv Google,” lyder det fra venturekapitalist.

Google har meget mere information om dets brugere end Facebook, vurderer en venturekapitalist over for det amerikanske medie CNBC.

”Hvis du tror Facebook ved meget om dig, så prøv Google. Den kender enhver søgning, du nogensinde har foretaget, og alle de steder din Android-telefon har været,” siger Kevin Landis, CEO og investeringsdirektør i Firsthand Capital Management, til CNBC.

Facebook har været hårdt ramt på både markedsværdi og omdømme, efter det er kommet frem, at data på 50 millioner amerikanske brugere er blevet anvendt i den amerikanske valgkamp uden deres vidende.

Aktiekursen er faldet for første gang i flere år, hvilket på et tidspunkt høvlede næsten 40 milliarder dollar af Facebooks markedsværdi.

I flere uger blev der råbt højt om at slette Facebook, og mistilliden mod det digitale sociale imperium nået et maksimum.

Samtidig kører Google videre i overhalingsbanen og modervirksomheden, Alphabet, kunne mandag rapportere et resultat for første kvartal af 2018, der slog forventningerne til indtjening per aktie, omsætning og driftsindtægter.

Folk stoler mere på Google end Facebook

Ifølge Seth Stephens Davidowitz, en tidligere datavidenskabsmand hos Google, stoler folk mere på Google end Facebook.

”Folk er mere ærlige over for Google. De har en tendens til at fortælle ting til Google, som de ikke fortæller til Facebook om, hvad de virkelig tænker og deres sundhedsmæssige forhold,” siger han.

Google processerer i gennemsnit 40.000 søgninger i sekundet.

Alle disse søgninger er lækker data for Google, der ifølge Seth Stephens Davidowiz er med til at gøre produktet 'bedre', og som blandt andet kan bruges til at videreudvikle på analyseværktøjer og målrette reklameindhold endnu bedre.

Men kommer vi til at se øget regulering, og begynder brugerne – for alvor - også at blive nervøse for Google, så er det et stort problem for ’Don’t be evil’-giganten.

”Det kunne faktisk godt føre til, at der kom en sky over aktien,” siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere