Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Vi afleverer enorme mængder data til Google: Alligevel stoler vi mere på Google end på Facebook, mener analytiker

”Hvis du tror Facebook ved meget om dig, så prøv Google,” lyder det fra venturekapitalist.

Google har meget mere information om dets brugere end Facebook, vurderer en venturekapitalist over for det amerikanske medie CNBC.

”Hvis du tror Facebook ved meget om dig, så prøv Google. Den kender enhver søgning, du nogensinde har foretaget, og alle de steder din Android-telefon har været,” siger Kevin Landis, CEO og investeringsdirektør i Firsthand Capital Management, til CNBC.

Facebook har været hårdt ramt på både markedsværdi og omdømme, efter det er kommet frem, at data på 50 millioner amerikanske brugere er blevet anvendt i den amerikanske valgkamp uden deres vidende.

Aktiekursen er faldet for første gang i flere år, hvilket på et tidspunkt høvlede næsten 40 milliarder dollar af Facebooks markedsværdi.

I flere uger blev der råbt højt om at slette Facebook, og mistilliden mod det digitale sociale imperium nået et maksimum.

Samtidig kører Google videre i overhalingsbanen og modervirksomheden, Alphabet, kunne mandag rapportere et resultat for første kvartal af 2018, der slog forventningerne til indtjening per aktie, omsætning og driftsindtægter.

Folk stoler mere på Google end Facebook

Ifølge Seth Stephens Davidowitz, en tidligere datavidenskabsmand hos Google, stoler folk mere på Google end Facebook.

”Folk er mere ærlige over for Google. De har en tendens til at fortælle ting til Google, som de ikke fortæller til Facebook om, hvad de virkelig tænker og deres sundhedsmæssige forhold,” siger han.

Google processerer i gennemsnit 40.000 søgninger i sekundet.

Alle disse søgninger er lækker data for Google, der ifølge Seth Stephens Davidowiz er med til at gøre produktet 'bedre', og som blandt andet kan bruges til at videreudvikle på analyseværktøjer og målrette reklameindhold endnu bedre.

Men kommer vi til at se øget regulering, og begynder brugerne – for alvor - også at blive nervøse for Google, så er det et stort problem for ’Don’t be evil’-giganten.

”Det kunne faktisk godt føre til, at der kom en sky over aktien,” siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset 320 millioner kroner ind for Rigspolitiet: 40.000 bliver automatisk trukket i løn
Det forsinkede inddrivelsessystem, PSRM leveret af Netcompany, har nu ved automatisk at trække penge fra borgere, der skylder det offentlige penge, indsamlet 320 millioner kroner i politigæld. Der mangler dog stadig en enorm gæld.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.