Artikel top billede

Vi afleverer enorme mængder data til Google: Alligevel stoler vi mere på Google end på Facebook, mener analytiker

”Hvis du tror Facebook ved meget om dig, så prøv Google,” lyder det fra venturekapitalist.

Google har meget mere information om dets brugere end Facebook, vurderer en venturekapitalist over for det amerikanske medie CNBC.

”Hvis du tror Facebook ved meget om dig, så prøv Google. Den kender enhver søgning, du nogensinde har foretaget, og alle de steder din Android-telefon har været,” siger Kevin Landis, CEO og investeringsdirektør i Firsthand Capital Management, til CNBC.

Facebook har været hårdt ramt på både markedsværdi og omdømme, efter det er kommet frem, at data på 50 millioner amerikanske brugere er blevet anvendt i den amerikanske valgkamp uden deres vidende.

Aktiekursen er faldet for første gang i flere år, hvilket på et tidspunkt høvlede næsten 40 milliarder dollar af Facebooks markedsværdi.

I flere uger blev der råbt højt om at slette Facebook, og mistilliden mod det digitale sociale imperium nået et maksimum.

Samtidig kører Google videre i overhalingsbanen og modervirksomheden, Alphabet, kunne mandag rapportere et resultat for første kvartal af 2018, der slog forventningerne til indtjening per aktie, omsætning og driftsindtægter.

Folk stoler mere på Google end Facebook

Ifølge Seth Stephens Davidowitz, en tidligere datavidenskabsmand hos Google, stoler folk mere på Google end Facebook.

”Folk er mere ærlige over for Google. De har en tendens til at fortælle ting til Google, som de ikke fortæller til Facebook om, hvad de virkelig tænker og deres sundhedsmæssige forhold,” siger han.

Google processerer i gennemsnit 40.000 søgninger i sekundet.

Alle disse søgninger er lækker data for Google, der ifølge Seth Stephens Davidowiz er med til at gøre produktet 'bedre', og som blandt andet kan bruges til at videreudvikle på analyseværktøjer og målrette reklameindhold endnu bedre.

Men kommer vi til at se øget regulering, og begynder brugerne – for alvor - også at blive nervøse for Google, så er det et stort problem for ’Don’t be evil’-giganten.

”Det kunne faktisk godt føre til, at der kom en sky over aktien,” siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere