Artikel top billede

Dobbelt op på milliard-gevinst: Dansk robot-iværksætter sælger sit andet selskab

Den danske robot-iværksætter Thonas Visti sælger Mobile Industrial robots for et milliardbeløb.

Efter seks år med robotselskabet Universal Robots kunne iværksætter Thomas Visti i 2015 sikre sig sin første milliard-handel til amerikanske Teradyne.

Tre år senere har han gentaget kunsten.

Denne gang er det igen et robot-selskab, Mobile Industrial Robots (M.I.R.), som er opkøbt. Køberen er den samme, den Massachusetts-baserede teknologi-virksomhed Teradyne.

Prisen lyder nu på 1,7 milliarder kroner, mod 1,9 milliarder kroner dengang Universal Robots blev solgt for tre år siden.

»Det havde jeg ikke i min vildeste fantasi troet, at jeg skulle opleve to gange i mit liv. Vi har skabt noget unikt i Danmark, som virkelig har sat os på verdenskortet. Det er jeg enorm stolt af at have været med til - i to forskellige virksomheder,« siger Thomas Visti til finans.dk.

Både Thomas Visti og medstifter Niels Jul Jacobsen kan regne med en kæmpemæssig gevinst ved handlen. Ejerkredsen har i sin tid kun investeret i alt 20 millioner kroner en mikroskopisk brøkdel af den nuværende salgspris på 1,7 milliarder kroner.

Læs også: "I industrien elsker vi AR. Nu kan du tage de mærkelige briller på, og ingen griner over, at det ser spøjst ud”

M.I.R. tæller i dag en stab på 65 medarbejdere ved basen i Odense. Her fremstiller selskaber små selvkørende robotter, der eksempelvis kan fragte blodprøver omkring i et hospital. Igennem de sidste tre år er omsætningen øget fra 5 til 77 millioner kroner årligt.

Med i begge handler følger en hensigtserklæring om at bevare selskabets tilknytning til den fynske landsdel. Siden Teradyne opkøbte Universal Robots i 2015, har selskabet kørt videre på dansk grund.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere