Artikel top billede

Dobbelt op på milliard-gevinst: Dansk robot-iværksætter sælger sit andet selskab

Den danske robot-iværksætter Thonas Visti sælger Mobile Industrial robots for et milliardbeløb.

Efter seks år med robotselskabet Universal Robots kunne iværksætter Thomas Visti i 2015 sikre sig sin første milliard-handel til amerikanske Teradyne.

Tre år senere har han gentaget kunsten.

Denne gang er det igen et robot-selskab, Mobile Industrial Robots (M.I.R.), som er opkøbt. Køberen er den samme, den Massachusetts-baserede teknologi-virksomhed Teradyne.

Prisen lyder nu på 1,7 milliarder kroner, mod 1,9 milliarder kroner dengang Universal Robots blev solgt for tre år siden.

»Det havde jeg ikke i min vildeste fantasi troet, at jeg skulle opleve to gange i mit liv. Vi har skabt noget unikt i Danmark, som virkelig har sat os på verdenskortet. Det er jeg enorm stolt af at have været med til - i to forskellige virksomheder,« siger Thomas Visti til finans.dk.

Både Thomas Visti og medstifter Niels Jul Jacobsen kan regne med en kæmpemæssig gevinst ved handlen. Ejerkredsen har i sin tid kun investeret i alt 20 millioner kroner en mikroskopisk brøkdel af den nuværende salgspris på 1,7 milliarder kroner.

Læs også: "I industrien elsker vi AR. Nu kan du tage de mærkelige briller på, og ingen griner over, at det ser spøjst ud”

M.I.R. tæller i dag en stab på 65 medarbejdere ved basen i Odense. Her fremstiller selskaber små selvkørende robotter, der eksempelvis kan fragte blodprøver omkring i et hospital. Igennem de sidste tre år er omsætningen øget fra 5 til 77 millioner kroner årligt.

Med i begge handler følger en hensigtserklæring om at bevare selskabets tilknytning til den fynske landsdel. Siden Teradyne opkøbte Universal Robots i 2015, har selskabet kørt videre på dansk grund.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere