Artikel top billede

Dobbelt op på milliard-gevinst: Dansk robot-iværksætter sælger sit andet selskab

Den danske robot-iværksætter Thonas Visti sælger Mobile Industrial robots for et milliardbeløb.

Efter seks år med robotselskabet Universal Robots kunne iværksætter Thomas Visti i 2015 sikre sig sin første milliard-handel til amerikanske Teradyne.

Tre år senere har han gentaget kunsten.

Denne gang er det igen et robot-selskab, Mobile Industrial Robots (M.I.R.), som er opkøbt. Køberen er den samme, den Massachusetts-baserede teknologi-virksomhed Teradyne.

Prisen lyder nu på 1,7 milliarder kroner, mod 1,9 milliarder kroner dengang Universal Robots blev solgt for tre år siden.

»Det havde jeg ikke i min vildeste fantasi troet, at jeg skulle opleve to gange i mit liv. Vi har skabt noget unikt i Danmark, som virkelig har sat os på verdenskortet. Det er jeg enorm stolt af at have været med til - i to forskellige virksomheder,« siger Thomas Visti til finans.dk.

Både Thomas Visti og medstifter Niels Jul Jacobsen kan regne med en kæmpemæssig gevinst ved handlen. Ejerkredsen har i sin tid kun investeret i alt 20 millioner kroner en mikroskopisk brøkdel af den nuværende salgspris på 1,7 milliarder kroner.

Læs også: "I industrien elsker vi AR. Nu kan du tage de mærkelige briller på, og ingen griner over, at det ser spøjst ud”

M.I.R. tæller i dag en stab på 65 medarbejdere ved basen i Odense. Her fremstiller selskaber små selvkørende robotter, der eksempelvis kan fragte blodprøver omkring i et hospital. Igennem de sidste tre år er omsætningen øget fra 5 til 77 millioner kroner årligt.

Med i begge handler følger en hensigtserklæring om at bevare selskabets tilknytning til den fynske landsdel. Siden Teradyne opkøbte Universal Robots i 2015, har selskabet kørt videre på dansk grund.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere