Artikel top billede

Med det nye Windows 10 kan du hurtigt få et overblik over de dokumenter du arbejder med. (Foto: Microsoft.com)

Microsoft slipper ny Windows 10 løs: Disse funktioner vil give dig mere tid og overblik i hverdagen

Det nye Windows 10 fra Microsoft har produktivitet i højsædet med features som Timeline og Focus Assist.

Microsoft oplyser i dag i en pressemeddelelse, at selskabet er klar med sin længe ventede forårsopdatering af Windows 10.

Fra den 30. april vil du kunne hente det nye Windows 10 til samtlige Windows 10 maskiner.

De største nyheder i det nye Windows bliver funktionerne ’Timeline’ samt 'Focus Assist', der begge vil øge din produktivitet i hverdagen. Du kan læse mere og se demovideoer af de nye features i aktion på Microsofts hjemmeside.

Fra på mandag kan opdateringen hentes ved at klikke på Windows-søgefelt og der indtaste ’update’, hvorefter Windows vil søge efter nyeste software-version.

Se også: Microsoft udskyder stor Windows 10-opgradering efter opdagelse af bug

Styr på dokumenter på tværs af enheder

Med Timeline sigter Microsoft efter at gøre det lettere for dig, at finde de dokumenter du arbejder med på tværs af enheder.

Featuren fungerer, som navnet antyder, som en tidslinje over de filer, mails eller andre dokumenter, du har - eller har haft - gang i.

Dokumenterne vil figurere i din tidslinje, uanset om det er en time siden eller en måned siden, du sidst har arbejdet med dem.

Din Timeline synkroniseres automatisk over skyen på tværs af enheder – det inkluderer også dokumenter skabt på en Android-enhed og en iPhone.

Holder fokus for dig

Mens det nye Windows 10 gør det enklere at holde styr på dokumenter, er selskabets anden store nyhed møntet på at hjælpe med at få mere fra hånden.

Med Focus Assist er det dit workflow der boostes. Her sørger programmet for, at din koncentration ikke brydes af lyde, notifikationer, pop-ups, mails eller andre forstyrrende elementer.

Venter du på vigtigt input, kan enkelte kontakter tildeles rettigheder til at bryde en Focus Assist session.

Det nye Windows lægger også op til håndfri betjening med ’Dictation’ – et dikteringsværktøj som gør det muligt at indtale noter eller mails. Denne aktiveres ved at trykke på ’Win+H’ med kursoren over et tekstfelt.

Se også: Lækkede Microsoft-dokumenter viser: Nu bliver det nemmere at skifte mellem Windows 10-versioner

Edge med shopping og læsning i højsædet

Microsofts internet-browser, Edge, får også features der fremmer produktiviteten, med blandt andet en ny fuldskærms-modus til læsning af e-bøger og PDF-dokumenter.

Skulle en hjemmeside driste sig til at automatisk at afspille lyd eller poppe reklamer op, kan disse også slås fra.

Shopping over internettet bliver forenklet med det nye Edge, som fremover vil huske dine adresser og krypterede betalingsoplysninger. Næste gang du handler onlinevarer, vil formularer kunne udfyldes på automatisk vis.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere