Artikel top billede

Med det nye Windows 10 kan du hurtigt få et overblik over de dokumenter du arbejder med. (Foto: Microsoft.com)

Microsoft slipper ny Windows 10 løs: Disse funktioner vil give dig mere tid og overblik i hverdagen

Det nye Windows 10 fra Microsoft har produktivitet i højsædet med features som Timeline og Focus Assist.

Microsoft oplyser i dag i en pressemeddelelse, at selskabet er klar med sin længe ventede forårsopdatering af Windows 10.

Fra den 30. april vil du kunne hente det nye Windows 10 til samtlige Windows 10 maskiner.

De største nyheder i det nye Windows bliver funktionerne ’Timeline’ samt 'Focus Assist', der begge vil øge din produktivitet i hverdagen. Du kan læse mere og se demovideoer af de nye features i aktion på Microsofts hjemmeside.

Fra på mandag kan opdateringen hentes ved at klikke på Windows-søgefelt og der indtaste ’update’, hvorefter Windows vil søge efter nyeste software-version.

Se også: Microsoft udskyder stor Windows 10-opgradering efter opdagelse af bug

Styr på dokumenter på tværs af enheder

Med Timeline sigter Microsoft efter at gøre det lettere for dig, at finde de dokumenter du arbejder med på tværs af enheder.

Featuren fungerer, som navnet antyder, som en tidslinje over de filer, mails eller andre dokumenter, du har - eller har haft - gang i.

Dokumenterne vil figurere i din tidslinje, uanset om det er en time siden eller en måned siden, du sidst har arbejdet med dem.

Din Timeline synkroniseres automatisk over skyen på tværs af enheder – det inkluderer også dokumenter skabt på en Android-enhed og en iPhone.

Holder fokus for dig

Mens det nye Windows 10 gør det enklere at holde styr på dokumenter, er selskabets anden store nyhed møntet på at hjælpe med at få mere fra hånden.

Med Focus Assist er det dit workflow der boostes. Her sørger programmet for, at din koncentration ikke brydes af lyde, notifikationer, pop-ups, mails eller andre forstyrrende elementer.

Venter du på vigtigt input, kan enkelte kontakter tildeles rettigheder til at bryde en Focus Assist session.

Det nye Windows lægger også op til håndfri betjening med ’Dictation’ – et dikteringsværktøj som gør det muligt at indtale noter eller mails. Denne aktiveres ved at trykke på ’Win+H’ med kursoren over et tekstfelt.

Se også: Lækkede Microsoft-dokumenter viser: Nu bliver det nemmere at skifte mellem Windows 10-versioner

Edge med shopping og læsning i højsædet

Microsofts internet-browser, Edge, får også features der fremmer produktiviteten, med blandt andet en ny fuldskærms-modus til læsning af e-bøger og PDF-dokumenter.

Skulle en hjemmeside driste sig til at automatisk at afspille lyd eller poppe reklamer op, kan disse også slås fra.

Shopping over internettet bliver forenklet med det nye Edge, som fremover vil huske dine adresser og krypterede betalingsoplysninger. Næste gang du handler onlinevarer, vil formularer kunne udfyldes på automatisk vis.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere