Artikel top billede

Med det nye Windows 10 kan du hurtigt få et overblik over de dokumenter du arbejder med.

Microsoft slipper ny Windows 10 løs: Disse funktioner vil give dig mere tid og overblik i hverdagen

Det nye Windows 10 fra Microsoft har produktivitet i højsædet med features som Timeline og Focus Assist.

Microsoft oplyser i dag i en pressemeddelelse, at selskabet er klar med sin længe ventede forårsopdatering af Windows 10.

Fra den 30. april vil du kunne hente det nye Windows 10 til samtlige Windows 10 maskiner.

De største nyheder i det nye Windows bliver funktionerne ’Timeline’ samt 'Focus Assist', der begge vil øge din produktivitet i hverdagen. Du kan læse mere og se demovideoer af de nye features i aktion på Microsofts hjemmeside.

Fra på mandag kan opdateringen hentes ved at klikke på Windows-søgefelt og der indtaste ’update’, hvorefter Windows vil søge efter nyeste software-version.

Se også: Microsoft udskyder stor Windows 10-opgradering efter opdagelse af bug

Styr på dokumenter på tværs af enheder

Med Timeline sigter Microsoft efter at gøre det lettere for dig, at finde de dokumenter du arbejder med på tværs af enheder.

Featuren fungerer, som navnet antyder, som en tidslinje over de filer, mails eller andre dokumenter, du har - eller har haft - gang i.

Dokumenterne vil figurere i din tidslinje, uanset om det er en time siden eller en måned siden, du sidst har arbejdet med dem.

Din Timeline synkroniseres automatisk over skyen på tværs af enheder – det inkluderer også dokumenter skabt på en Android-enhed og en iPhone.

Holder fokus for dig

Mens det nye Windows 10 gør det enklere at holde styr på dokumenter, er selskabets anden store nyhed møntet på at hjælpe med at få mere fra hånden.

Med Focus Assist er det dit workflow der boostes. Her sørger programmet for, at din koncentration ikke brydes af lyde, notifikationer, pop-ups, mails eller andre forstyrrende elementer.

Venter du på vigtigt input, kan enkelte kontakter tildeles rettigheder til at bryde en Focus Assist session.

Det nye Windows lægger også op til håndfri betjening med ’Dictation’ – et dikteringsværktøj som gør det muligt at indtale noter eller mails. Denne aktiveres ved at trykke på ’Win+H’ med kursoren over et tekstfelt.

Se også: Lækkede Microsoft-dokumenter viser: Nu bliver det nemmere at skifte mellem Windows 10-versioner

Edge med shopping og læsning i højsædet

Microsofts internet-browser, Edge, får også features der fremmer produktiviteten, med blandt andet en ny fuldskærms-modus til læsning af e-bøger og PDF-dokumenter.

Skulle en hjemmeside driste sig til at automatisk at afspille lyd eller poppe reklamer op, kan disse også slås fra.

Shopping over internettet bliver forenklet med det nye Edge, som fremover vil huske dine adresser og krypterede betalingsoplysninger. Næste gang du handler onlinevarer, vil formularer kunne udfyldes på automatisk vis.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere