Artikel top billede

Med det nye Windows 10 kan du hurtigt få et overblik over de dokumenter du arbejder med. (Foto: Microsoft.com)

Microsoft slipper ny Windows 10 løs: Disse funktioner vil give dig mere tid og overblik i hverdagen

Det nye Windows 10 fra Microsoft har produktivitet i højsædet med features som Timeline og Focus Assist.

Microsoft oplyser i dag i en pressemeddelelse, at selskabet er klar med sin længe ventede forårsopdatering af Windows 10.

Fra den 30. april vil du kunne hente det nye Windows 10 til samtlige Windows 10 maskiner.

De største nyheder i det nye Windows bliver funktionerne ’Timeline’ samt 'Focus Assist', der begge vil øge din produktivitet i hverdagen. Du kan læse mere og se demovideoer af de nye features i aktion på Microsofts hjemmeside.

Fra på mandag kan opdateringen hentes ved at klikke på Windows-søgefelt og der indtaste ’update’, hvorefter Windows vil søge efter nyeste software-version.

Se også: Microsoft udskyder stor Windows 10-opgradering efter opdagelse af bug

Styr på dokumenter på tværs af enheder

Med Timeline sigter Microsoft efter at gøre det lettere for dig, at finde de dokumenter du arbejder med på tværs af enheder.

Featuren fungerer, som navnet antyder, som en tidslinje over de filer, mails eller andre dokumenter, du har - eller har haft - gang i.

Dokumenterne vil figurere i din tidslinje, uanset om det er en time siden eller en måned siden, du sidst har arbejdet med dem.

Din Timeline synkroniseres automatisk over skyen på tværs af enheder – det inkluderer også dokumenter skabt på en Android-enhed og en iPhone.

Holder fokus for dig

Mens det nye Windows 10 gør det enklere at holde styr på dokumenter, er selskabets anden store nyhed møntet på at hjælpe med at få mere fra hånden.

Med Focus Assist er det dit workflow der boostes. Her sørger programmet for, at din koncentration ikke brydes af lyde, notifikationer, pop-ups, mails eller andre forstyrrende elementer.

Venter du på vigtigt input, kan enkelte kontakter tildeles rettigheder til at bryde en Focus Assist session.

Det nye Windows lægger også op til håndfri betjening med ’Dictation’ – et dikteringsværktøj som gør det muligt at indtale noter eller mails. Denne aktiveres ved at trykke på ’Win+H’ med kursoren over et tekstfelt.

Se også: Lækkede Microsoft-dokumenter viser: Nu bliver det nemmere at skifte mellem Windows 10-versioner

Edge med shopping og læsning i højsædet

Microsofts internet-browser, Edge, får også features der fremmer produktiviteten, med blandt andet en ny fuldskærms-modus til læsning af e-bøger og PDF-dokumenter.

Skulle en hjemmeside driste sig til at automatisk at afspille lyd eller poppe reklamer op, kan disse også slås fra.

Shopping over internettet bliver forenklet med det nye Edge, som fremover vil huske dine adresser og krypterede betalingsoplysninger. Næste gang du handler onlinevarer, vil formularer kunne udfyldes på automatisk vis.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere