Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple-regnskab: Apple satser stort på nye forretningsområder ved siden af iPhone, iPad og Mac

Apples kvartalsregnskab har været ventet med spænding, efter selskabet har droslet voldsomt ned for produktionen af iPhone X. Apple skovler stadig penge ind. Og nye forretningsområder vokser meget hurtigt.

Lad os slå det fast med det samme: Apple fortsætter med at sætte regnskabsrekorder og fortsætter med at skovle penge ind i enorme mængder.

Selv om Apple i foråret droslede voldsomt ned for produktionen af den hundedyre iPhone X, har selskabet haft det bedste andet kvartal nogensinde, viser det netop offentliggjorte kvartalsregnskab.

Læs mere om denne neddrosling her: Apple skruer kraftigt ned for iPhone X-produktionen: Forbrugerne synes den er for dyr

I Apples tilfælde siger det som bekendt ikke så lidt, at der er tale om det bedste andet kvartal nogensinde.

Omsætningen i andet kvartal landede på 61,1 millliarder dollar - 377 milliarder kroner - hvilket er 16 procent mere end i det tilsvarende kvartal i fjor.

Selskabet solgte i kvartalet 52,2 millioner iPhones, hvilket er tre procent flere end i fjor.

Også den gennemsnitlige pris er steget ganske markant til 728 dollar - 4.490 kroner. I fjor var den gennemsnitlige salgspris for en iPhone blot 654 dollar (4.000 kroner).

Gennemsnitsprisen trækkes ikke mindst i vejret af netop iPhone X, der med en pris på CC kroner for topmodellen er den nok dyreste standard-smarthphone på markedet.

Ifølge Apples topchef, Tim Cook, var iPhone X faktisk den mest solgte iPhone-model i kvartallet.

Mens der således er en lille smule vækst i iPhone-salget, ser det anderledes ud for andre af Apples forretnings, der ligger uden for den klassiske forretning med iPhone, iPad og Mac.

Både Apples service-forretning, som dækker Apple Music, iCloud, Apple Pay og forskellige former for abonnementer samt det område, som Apple kalder for ‘Other Products’ (Apple Watch, HomePod, AirPods, Apple TV) har helt forrygende fremgang.

Omsætningen for services-forretningen er drønet i vejret med hele 31 procent til nu samlet 9,2 milliarder dollar i kvartalet, mens ‘Other Products’ er vokset 38 procent til nu et samlet salg på næsten fire milliarder dollar i kvartalet - altså sammenlignet med det tilsvarende kvartal i fjor.

Det er værd at bemærke, at det er netop services-forretningen, som er grundlaget for Apples store datacenter-byggerier herhjemme.

Ifølge Tim Cook er salget af ‘wearables’ vokset med 50 procent på et år.

Apple detaljerer dog ikke salget, så vi ved ikke, hvor meget de enkelte enheder sælger - heller ikke HomePod, som ellers er kommet sent ud ad starthullerne.

Det kan du læse mere om her: Salget af Apples HomePod halter langt efter forventningerne - forbrugerne er skuffede, mener analytiker

Overordnet er det globale salg af smartphone tæt på stagneret med et lille fald på et par procent over det seneste år.

Skal Apple fortsat gøre sig håb om høj vækst, har det derfor været nødvendigt at kigge andre steder hen end kerneforretningens hardware-salg.

Apple har derfor sat fulde sejl for at sælge services og accessories til de omkring 1,3 milliarder Apple-enheder, der for tiden anvendes verden over, og det er denne strategi, som vi nu ser kaste af sig.

Også salget af iPad er steget, lyder det fra Apple, der i kvartallet solgte 9,1 millioner tablet-computer mod 8,9 millioner i samme kvartal i fjor.

Ifølge selskabet er halvdelen af dem solgt til helt nye iPad-brugere.

Til gengæld er salget af Mac-computere faldet med tre procent til lidt over fire millioner styks.

Apple nævner i regnskabet, at der i kvartalet nærmest har været et gennembrud i det store og vigtige kinesiske marked, hvor omsætningen i kvartalet er steget med 21 procent - ikke mindst trukket af iPhone X.

I Japan er omsætningen steget med 22 procent, i USA med 17 procent og i Europa med ni procent, lyder det.

Læs også:

Ny plan kan være på trapperne: Apple vil udbetale enorme 612 milliarder kroner til sine ejere

Har scoret milliarder på smart fidus: Sådan fungerer Google og Apples europæiske skatte-trick
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere