Artikel top billede

SAP på vej med stor CRM-satsning: Går i flæsket på Salesforce

SAP er på vej med en stor CRM-satsning til sommer. Det klare mål: At vriste markedsandele fra Salesforce.

SAP er på vej med en ny stor CRM-satsning, som selskabet ventes at præsentere på dets store Saphirre-konference, der finder sted til juni.

Målet er klart: SAP vil forsøge at vriste markedsandel fra amerikanske Salesforce, som i dag er verdens største på området.

At det er netop Salesforce, der er hovedmålet, underbygges af SAP-topchef Bill McDermott, som i forbindelse med selskabets netop offentliggjorte kvartalsregnskab ikke lægge fingrene imellem.

“Såkaldt cloud-CRM [som det, som Salesforce leverer, red] er ikke andet end alt for dyr software, der kører på første generations SaaS-arkitektur,” siger han.

“Det er nok grunden til, at så mange har reageret ivrigt på SAP’s nye melding om en helt ny CRM-vision. De ved, at der er forandring på vej. Vi er på vej,” siger topchefen.

SAP har i den seneste tid været rodet ind i et par alvorlige sager om afregningen af selskabets systemer, hvilket har været blandt de tungtvejene årsager til at bygge det nye produkt.

Du kan læse mere om dette her: SAP ændrer betalings-betingelser efter licens-dom: Nu kan du afregne på en helt ny måde

Ifølge Bill McDermott vil SAP ‘rebrande hele CRM-kategorien’ på en måde, så det står klart for alle, at deres ‘forretning vil køre bedst med SAP.’

“Ingen vil længere være nødt til at anvende forældede salgsplatforme med komplekse integrationslag, når de forsøger at trække data ud af deres ERP-system,” siger han.

Ifølge ham har brugerne for tiden alvorligt brug for at få forbundet hele værdikæden gennem organisationerne.
"Så vi vil forbinde hele værdikæden - lige fra kunden og op - i gnidningsfri, industrispecifikke, cloudbaserede og integrerede processer. Vi vil også bygge machine learning AI, IoT og blockchain ind i applikationen for at gøre det nemmere for brugerne at komme igang," siger han.

SAP konkurrerer foruden Salesforce også med Oracle og Microsoft på området.

Computerworlds amerikanske nyhedsbureau forventer, at den kommende CRM-løsning vil være stærkt fokuseret på cloud-delen.

Læs også:

Der bliver kæmpe-mangel på SAP-specialister i de kommende år: "Det er et system-problem, som ikke bare løser sig selv. Det er et opråb"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere