Artikel top billede

SAP på vej med stor CRM-satsning: Går i flæsket på Salesforce

SAP er på vej med en stor CRM-satsning til sommer. Det klare mål: At vriste markedsandele fra Salesforce.

SAP er på vej med en ny stor CRM-satsning, som selskabet ventes at præsentere på dets store Saphirre-konference, der finder sted til juni.

Målet er klart: SAP vil forsøge at vriste markedsandel fra amerikanske Salesforce, som i dag er verdens største på området.

At det er netop Salesforce, der er hovedmålet, underbygges af SAP-topchef Bill McDermott, som i forbindelse med selskabets netop offentliggjorte kvartalsregnskab ikke lægge fingrene imellem.

“Såkaldt cloud-CRM [som det, som Salesforce leverer, red] er ikke andet end alt for dyr software, der kører på første generations SaaS-arkitektur,” siger han.

“Det er nok grunden til, at så mange har reageret ivrigt på SAP’s nye melding om en helt ny CRM-vision. De ved, at der er forandring på vej. Vi er på vej,” siger topchefen.

SAP har i den seneste tid været rodet ind i et par alvorlige sager om afregningen af selskabets systemer, hvilket har været blandt de tungtvejene årsager til at bygge det nye produkt.

Du kan læse mere om dette her: SAP ændrer betalings-betingelser efter licens-dom: Nu kan du afregne på en helt ny måde

Ifølge Bill McDermott vil SAP ‘rebrande hele CRM-kategorien’ på en måde, så det står klart for alle, at deres ‘forretning vil køre bedst med SAP.’

“Ingen vil længere være nødt til at anvende forældede salgsplatforme med komplekse integrationslag, når de forsøger at trække data ud af deres ERP-system,” siger han.

Ifølge ham har brugerne for tiden alvorligt brug for at få forbundet hele værdikæden gennem organisationerne.
"Så vi vil forbinde hele værdikæden - lige fra kunden og op - i gnidningsfri, industrispecifikke, cloudbaserede og integrerede processer. Vi vil også bygge machine learning AI, IoT og blockchain ind i applikationen for at gøre det nemmere for brugerne at komme igang," siger han.

SAP konkurrerer foruden Salesforce også med Oracle og Microsoft på området.

Computerworlds amerikanske nyhedsbureau forventer, at den kommende CRM-løsning vil være stærkt fokuseret på cloud-delen.

Læs også:

Der bliver kæmpe-mangel på SAP-specialister i de kommende år: "Det er et system-problem, som ikke bare løser sig selv. Det er et opråb"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere