Artikel top billede

Volvo på trapperne med nyt infotainmentsystem: Fylder bilerne med Google-services

Den svensketablerede bilproducent, Volvo, har netop annonceret, at den samarbejder med Google om at integrere en lang række services fra Google i sin næste generation af bil-infotainmentsystemet Sensus.

Fremtidige Volvo-ejere kan se frem til en lang række services fra Google, når de sætter sig ind på førersædet i en Volvo.

Volvo har i en pressemeddelelse netop annonceret, at den næste generation af dets infotainmentsystem, Sensus, bliver baseret på Android og integreret med den stemmestyrede Google Assistant, Google Play Store, Google Maps og andre af Googles services.

"At bringe Googles tjenester til Volvo-biler vil accelere innovation i ’connectivity’ og styrke vores udvikling i applikationer og tilsluttede services," siger Henrik Green, senior vice president for research and development hos Volvo Cars i pressemeddelelsen.

"Snart vil Volvo-ejere have direkte adgang til tusindvis af applikationer i bilen, der gør dagligdagen lettere og den tilsluttede biloplevelse mere behagelig.”

Det første Android-baserede system forventes at komme på gaden i løbet af et par år.

Læs også: Volvo: Vi har 100 selvkørende biler på gaden i 2017

Stemmestyring af aircondition, musik og beskeder

Annonceringen kommer på bagkant af et strategisk partnerskab, der startede mellem de to selskaber i 2017, hvor Volvo første gang fortalte, at dets nye infotainmentsystem blev Android-baseret.

På den nye Android-platform bliver applikationer og softwareopdateringer tilgængelige i realtid og automatisk opdateret, oplyser Volvo.

Google Assistant skal blandt andet via stemmestyring kunne give mulighed for at styre aircondition, spille musik via apps og sende beskeder.

Volvo oplyser også, at selskabet fortsætter med at udvikle sine egne applikationer, software og services.

”Android-platformen, Googles tjenester og Googles samarbejde med app-udviklere internt og globalt vil hjælpe os med at forbedre Volvo-biloplevelsen yderligere,” siger Henrik Green videre i pressemeddelelsen.

Læs også: Test af V90 CC: Volvos software matcher de dyre tyskeres

Annonceringen kommer kort tid før Googles store udviklingskonference I/O 2018, der starter i dag, 8 maj, og hvor Google uden tvivl vil komme ind på fremtiden for sine forskellige produkter, services og det helt nyeste.

I år afholdes konferencen i Mountain View, Californien.
Konferencen livestreames fra d. 8 – 10 maj, som du kan læse mere om via Google.

Nogle af de ting, vi kan forvente at høre mere om, er netop inden for infotainmentsystemer til biler, i form af Android Auto, men også den næste version af styresystemet Android, Android P, og givetvis også nogle nye funktioner til Google Assistant.

Det skriver trustedreviews.com blandt andet.

Læs også: Volvo bygger sin egen cloud-tjeneste: Realtidsdata skal udrydde bilulykker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere