Artikel top billede

Volvo på trapperne med nyt infotainmentsystem: Fylder bilerne med Google-services

Den svensketablerede bilproducent, Volvo, har netop annonceret, at den samarbejder med Google om at integrere en lang række services fra Google i sin næste generation af bil-infotainmentsystemet Sensus.

Fremtidige Volvo-ejere kan se frem til en lang række services fra Google, når de sætter sig ind på førersædet i en Volvo.

Volvo har i en pressemeddelelse netop annonceret, at den næste generation af dets infotainmentsystem, Sensus, bliver baseret på Android og integreret med den stemmestyrede Google Assistant, Google Play Store, Google Maps og andre af Googles services.

"At bringe Googles tjenester til Volvo-biler vil accelere innovation i ’connectivity’ og styrke vores udvikling i applikationer og tilsluttede services," siger Henrik Green, senior vice president for research and development hos Volvo Cars i pressemeddelelsen.

"Snart vil Volvo-ejere have direkte adgang til tusindvis af applikationer i bilen, der gør dagligdagen lettere og den tilsluttede biloplevelse mere behagelig.”

Det første Android-baserede system forventes at komme på gaden i løbet af et par år.

Læs også: Volvo: Vi har 100 selvkørende biler på gaden i 2017

Stemmestyring af aircondition, musik og beskeder

Annonceringen kommer på bagkant af et strategisk partnerskab, der startede mellem de to selskaber i 2017, hvor Volvo første gang fortalte, at dets nye infotainmentsystem blev Android-baseret.

På den nye Android-platform bliver applikationer og softwareopdateringer tilgængelige i realtid og automatisk opdateret, oplyser Volvo.

Google Assistant skal blandt andet via stemmestyring kunne give mulighed for at styre aircondition, spille musik via apps og sende beskeder.

Volvo oplyser også, at selskabet fortsætter med at udvikle sine egne applikationer, software og services.

”Android-platformen, Googles tjenester og Googles samarbejde med app-udviklere internt og globalt vil hjælpe os med at forbedre Volvo-biloplevelsen yderligere,” siger Henrik Green videre i pressemeddelelsen.

Læs også: Test af V90 CC: Volvos software matcher de dyre tyskeres

Annonceringen kommer kort tid før Googles store udviklingskonference I/O 2018, der starter i dag, 8 maj, og hvor Google uden tvivl vil komme ind på fremtiden for sine forskellige produkter, services og det helt nyeste.

I år afholdes konferencen i Mountain View, Californien.
Konferencen livestreames fra d. 8 – 10 maj, som du kan læse mere om via Google.

Nogle af de ting, vi kan forvente at høre mere om, er netop inden for infotainmentsystemer til biler, i form af Android Auto, men også den næste version af styresystemet Android, Android P, og givetvis også nogle nye funktioner til Google Assistant.

Det skriver trustedreviews.com blandt andet.

Læs også: Volvo bygger sin egen cloud-tjeneste: Realtidsdata skal udrydde bilulykker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere