Artikel top billede

Volvo på trapperne med nyt infotainmentsystem: Fylder bilerne med Google-services

Den svensketablerede bilproducent, Volvo, har netop annonceret, at den samarbejder med Google om at integrere en lang række services fra Google i sin næste generation af bil-infotainmentsystemet Sensus.

Fremtidige Volvo-ejere kan se frem til en lang række services fra Google, når de sætter sig ind på førersædet i en Volvo.

Volvo har i en pressemeddelelse netop annonceret, at den næste generation af dets infotainmentsystem, Sensus, bliver baseret på Android og integreret med den stemmestyrede Google Assistant, Google Play Store, Google Maps og andre af Googles services.

"At bringe Googles tjenester til Volvo-biler vil accelere innovation i ’connectivity’ og styrke vores udvikling i applikationer og tilsluttede services," siger Henrik Green, senior vice president for research and development hos Volvo Cars i pressemeddelelsen.

"Snart vil Volvo-ejere have direkte adgang til tusindvis af applikationer i bilen, der gør dagligdagen lettere og den tilsluttede biloplevelse mere behagelig.”

Det første Android-baserede system forventes at komme på gaden i løbet af et par år.

Læs også: Volvo: Vi har 100 selvkørende biler på gaden i 2017

Stemmestyring af aircondition, musik og beskeder

Annonceringen kommer på bagkant af et strategisk partnerskab, der startede mellem de to selskaber i 2017, hvor Volvo første gang fortalte, at dets nye infotainmentsystem blev Android-baseret.

På den nye Android-platform bliver applikationer og softwareopdateringer tilgængelige i realtid og automatisk opdateret, oplyser Volvo.

Google Assistant skal blandt andet via stemmestyring kunne give mulighed for at styre aircondition, spille musik via apps og sende beskeder.

Volvo oplyser også, at selskabet fortsætter med at udvikle sine egne applikationer, software og services.

”Android-platformen, Googles tjenester og Googles samarbejde med app-udviklere internt og globalt vil hjælpe os med at forbedre Volvo-biloplevelsen yderligere,” siger Henrik Green videre i pressemeddelelsen.

Læs også: Test af V90 CC: Volvos software matcher de dyre tyskeres

Annonceringen kommer kort tid før Googles store udviklingskonference I/O 2018, der starter i dag, 8 maj, og hvor Google uden tvivl vil komme ind på fremtiden for sine forskellige produkter, services og det helt nyeste.

I år afholdes konferencen i Mountain View, Californien.
Konferencen livestreames fra d. 8 – 10 maj, som du kan læse mere om via Google.

Nogle af de ting, vi kan forvente at høre mere om, er netop inden for infotainmentsystemer til biler, i form af Android Auto, men også den næste version af styresystemet Android, Android P, og givetvis også nogle nye funktioner til Google Assistant.

Det skriver trustedreviews.com blandt andet.

Læs også: Volvo bygger sin egen cloud-tjeneste: Realtidsdata skal udrydde bilulykker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere